کد خبر: 615722
تاریخ انتشار :

دور دوم مذاکرات ناگهان به تعویق افتاد؛ پای اسراییل در میان است؟

میوه‌ وین چه بود؟ / نتایج نشست اخیر؛ سردرگمی و تعلیق یا لغو تحریم‌ها؟

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه نیوز، با برگزاری نشست وین حالا رسانه‌های جهان و بازارهای مختلف دچار نوعی گیجی و ابهام شده اند. آیا نشست وین مقدمه بازگشت آمریکا به برجام است؟ این پرسشی است که حالا بسیاری آن را از خود می پرسند. بررسی مقالات و گزارش‌های رسانه‌های خارجی نشان می‌دهد که نتایج وین اصلا شفاف نبوده و هنوز بسیاری در مورد آن مردد هستند.

در این میان، بحث لغو تحریم‌های ایران و به خصوص تحریم های نفتی توسط بسیاری از رسانه‌ها مطرح است. در این مورد نیز رسانه‌ها دو دسته شده اند. برخی مدعی اند نتیجه مستقیم و غیر مستقیم نشست وین این است که دولت بایدن تحریم‌های نفتی علیه ایران را به عنوان مقدمه و حسن نیت بردارد؛ در مقابل، برخی دیگر این امر را نشدنی دانسته و مدعی اند آمریکا به هیچ وجه تحریم های نفتی خود را بر نمی دارد.

تحلیل‌های خوشبینانه

ای پی گلوبال یکی از رسانه‌هایی است که به نشست وین خوشبین است. این پایگاه خبری بعد از برگزاری نشست، در تحلیلی مدعی شد آمریکا به زودی تحریم های نفتی ایران را لغو می‌کند. نویسنده در تحلیل بامداد چهارشنبه خود در این رابطه نوشت: به نظر می‌رسد آمریکا و ایران در مذاکرات غیرمستقیم خود در وین در مورد بازگرداندن توافق هسته‌ای پیشرفت کرده‌اند و چشم انداز کاهش تحریم‌ها که می‌تواند محدودیت‌های شدید فروش نفت ایران را لغو کند، افزایش یافته است.

ای پی گلوبال در ادامه تاکید کرد که در صورت موفقیت و توافق متقابل، حداکثر دو میلیون بشکه در روز نفت خام ایران می‌تواند سرانجام با لغو تحریم‌ها و بازسازی کامل زیرساخت‌های نفتی خود، دوباره وارد بازار شود.

تحلیل‌های بدبینانه

در مقابل، برخی رسانه‌های دیگر نظر دیگری داشته اند. پایگاه خبری سی‌ان‌بی‌سی (CNBC) در تحلیل اخیرش از این گفت که از نظر بسیاری از کارشناسان، نشست وین آنقدرها هم که به نظر می‌رسد موفقیت آمیز نبوده و دو طرف به هیچ نتیجه مشترکی نرسیده اند.

هلیما کرافت (تحلیل‌گر ارشد آمریکایی و مدیر موسسه آر بی سی کپیتال مارکتز) در این مورد به CNBC گفت که نشست وین یک "حرکت قابل توجه" بود اما نباید از یاد برد که هنوز هیچ پیشرفتی در زمینه برجام به وقوع نپیوسته است. کرافت تاکید دارد که اگر آمریکا در این چند هفته به برجام بازگردد می‌توان امیدوار بود که درب های بازار نفت به روی ایران گشوده شود اما اگر این فرصت از دست برود احتمالا فرصت دیگری به وجود نیاید.

CNBC در ادامه تاکید دارد که با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری ایران این فرصت بیش از گذشته دور از دسترس به نظر می‌رسد؛ چرا که احتمالا دولت بعدی ایران سیاست هایش را در مورد برجام تغییر داده و باب گفتگو به طور کل به روی بایدن بسته شود.

ایران تحریم نفتی را دور زده است

CNBC در انتهای تحلیل خود تاکید دارد که همین حالا هم ایران فروش نفت خود را افزایش داده و به خصوص روابط نفتی خود را با شریک اصلی اش یعنی چین از سر گرفته است. طبق گزارش این پایگاه خبری، ایران فروش و صادرات نفت خود را در ماه فوریه به 2.14 میلیون بشکه در روز رسانده است. این در حالی است که تا چند ماه قبل، صادرات روزانه نفت ایران بسیار بسیار کمتر از این مقدار بوده است.

CNBC مدعی است که ایران تحریم‌های آمریکا را دور زده و کشتی‌های خود را از طریق به کارگیری سیستم مخصوصی به سمت چین می‌فرستد تا توسط سیستم‌های راداری آمریکایی ردیابی نشود. این پایگاه خبری مدعی است که ایران از طریق خاموش کردن سیستم AIS یا همان سیستم شناسایی اتوماتیک نفتکش های خود به این توانایی رسیده است.

بنابراین، به نظر می‌رسد که حتی در صورت لغو تحریم های ایران، بازار نفت دچار یک شوک عظیم نشود چرا که همین حالا هم ایران روابط تجاری و نفتی خود را با شرکایش از سر گرفته و به خصوص صادرات نفت به چین را با شدت و قدرت زیادی دنبال می‌کند.

پیامی که اسراییل فرستاد

اما آنچه آینده مذاکرات وین را مبهم کرده، مخالفتهای اسراییل است. بنیامین نتانیاهو صراحتا گفته برجام علیه اسراییل است و حرفهای وزیر خارجه آمریکا درباره توافقی تازه با ایران هم برایش جذاب نبوده است.

به همین خاطر همزمان با گفتگوهای وین، اسراییل به کشتی ساویز ایران در آبهای اریتره حمله کرده تا پیامی واضح به طرفین گفتگوها ارسال کند.

در همین شرایط، دور دوم مذاکرات کارشناسی برجام که قرار بود فردا برگزار شود، به تعویق افتاده و این شرایط نشان می‌دهد راه برای کاهش تحریمها چندان هموار نیست.

منبع: خبر فوری

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها