وحشت شدید رژیم صهیونیستی از وین/ 5 گزینه نتانیاهو در مواجهه با ایران/ چرا اسرائیل نمیتواند تاسیسات هستهای ایران را مانند سوریه نابود کند؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
به گزارش نامه نیوز، همزمانی غنی سازی 60 درصد توسط ایران با مذاکرات سفت و سخت وین و آماده شدن متن نهایی این مذاکرات، باعث شده بسیاری در مورد این توافق و حواشیاش چند و چون کنند. اما آنچه که برخی از رسانهها در مورد آن کنجکاو هستند، واکنش رژیم صهیونیستی به این مساله است.
پایگاه خبری CNBC در مقالهای به این موضوع پرداخته است. نویسنده گزارش این پایگاه، مساله غنی سازی، توافق وین و احتمال بازگشت آمریکا به برجام و به خصوص واکنش رژیم صهیونیستی را در قالب چند گزاره و به صورت زیر خلاصه کرده است:
الف. ایران تصمیم به غنی سازی 60 درصد اورانیوم گرفته و مراحل اجرایی آن را هم آغاز کرده است.
ب. این تصمیم بعد از این گرفته شد که در یک سایت هستهای در نطنز انفجاری صورت گرفت و ایران، رژیم صهیونیستی را مقصر اصلی این حادثه دانست.
ج. همزمان با این جریان، مسئولان ایران و 5 کشور عضو برجام در وین اتریش در حال بحث در مورد احیاء توافق هستهای یا بازگشت آمریکا به آن هستند.
د. رژِیم صهیونیستی بخشی از این گفتگوها (گفتگوهای وین) نیست و هیچ جایگاهی هم در مذاکرات وین ندارد اما از نزدیک این مذاکرات و اخبار و نتایج آن را دنبال میکند. CNBC مدعی است رژیم صهیونیستی منتظر است که در صورت شکست مذاکرات و تداوم غنی سازی ایران، تاسیسات هستهای ایران را منهدم کرده و عملیات اتمی ایران را به تاخیر بیندازد.
ه. شاید این امر در بدو امر آسان به نظر برسد اما بسیاری از کارشناسان معتقدند که تخریب کامل تاسیسات هسته ای ایران بسیار بسیار سختتر از آن چیزی است که گمان میرود.
حمله به تاسیسات هسته ای ایران، مانند عراق و سوریه نیست
CNBC در این زمینه نظر "عاموس یادلین" را جویا شده است. یادلین، استراتژیست و کارشناس مسائل نظامی، ژنرال سابق نیروی هوایی اسرائیل (IAF)، وابسته نظامی نیروهای دفاع اسرائیل در واشنگتن دی سی و رئیس اداره اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل (امان) است. او را یکی از ستونهای تخریب تاسیسات هستهای عراق و سوریه در دهههای گذشته و در حمله رژیم صهیونیستی به این تاسیسات میدانند. با این حال، یادلین معتقد است شرایط ایران کاملا متفاوت از سوریه و عراق است.
کارشناس نظامی صهیونیست معتقد است تاسیسات هستهای عراق (در زمان صدام حسین) و سوریه {یا حتی لیبی} در یک منطقه مشخص و به صورت متمرکز قرار گرفته بود اما تاسیسات هستهای ایران به صورت متفرق، مجزا و پراکنده است؛ از این رو، تخریب یا نابودی تاسیسات و زیرساخت هستهای ایران عملا ممکن نیست.
یادلین همچنین معتقد است که تاسیسات هستهای ایران بر خلاف تاسیسات سوریه و عراق در مناطق استراتژیک و زیر کوهها و در عمق زیاد ساخته شده و از این رو، عملیات هوایی جهت نابودی آن ممکن نیست.
پنج گزینه اسرائیل در مواجهه با ایرانعاموس یادلین که امروز از جمله استراتژیستهای مشهور صهیونیست است، معتقد است فارغ از مذاکرات وین، رژیم صهیونیستی در 5 مرحله ( گزینه) تشدیدی قصد دارد به ایران ضربه بزند. این 5 گزینه از کم خطرترین تا پرخطرترین و شدیدترین فاز تقسیم میشود. این گزینهها بدین قرار هستند:
گزینه اول: هدایت و شانتاژ کشورهای عضو برجام و دولت بایدن به برقراری یک توافق گستردهتر با ایران؛ به صورتی که این توافق شدیدتر از برجام بوده و محدودیتهای بیشتری برای ایران به وجود بیاورد.
گزینه دوم: اجرای طرح چماق و هویج؛ به این معنی که همزمان با اوج تحریمها، روند فرسایشی دیپلماسی نیز ادامه یابد. این طرح در واقع تداوم روند کنونی است و سعی در این دارد که اقتصاد ایران را آرام آرام نابود کند.
گزینه سوم: یادلین این گزینه را "طرح C" مینامد. این طرح به دنبال این است که با ایران یک جنگ ضربتی کوتاه مدت راه بیندازد. این جنگ انواع خرابکاریها، حملات سایبری و بمب گذاریها را در یک مدت کوتاه و به صورت غیرعلنی شامل میشود.
گزینه چهارم: بمباران تاسیسات هستهای ایران.
گزینه پنجم: تغییر حکومت ایران.
از نظر یادلین در میان این پنج گزینه، گزینه آخر به دلایل متفاوت نظامی، سیاسی و استراتژیک تقریبا ناممکن است. گزینه چهارم نیز همانطور که بیان شد تقریبا عملی نیست. در نتیجه میتوان گفت اسرائیل فعال روی سه گزینه اول تمرکز کرده و به هیچ وجه جزات ندارد وارد فاز چهارم و پنجم شود.
لازم به یادآوری است که مقالات پایگاههای خبری خارجی صرفا جهت اطلاع رسانی ترجمه شده و به معنی تایید محتوای آن توسط خبر فوری نیست.
منبع: خبر فوری
دیدگاه تان را بنویسید