در گفتوگو با «نامهنیوز» مطرح شد
محسن کوهکن: رئیسی بین دو تکلیف قرار دارد
محسن کوهکن گفت: آقای رئیسی مشغول سبکسنگین کردن است تا ببیند کدام کار درست است و میان دستگاه قضا و قوه مجریه در کدام یک میتواند منشأ اثر باشد.
گروه سیاست نامهنیوز: کمتر از یکماه به انتخابات ریاستجمهوری باقی است و هنوز مشخص نیست که سید ابراهیم رئیسی در انتخابات نامزد میشود یا خیر. حضور رئیسی در انتخابات از آن جهت دارای اهمیت است که اگر او نامزد شود، بسیاری از شخصیتهای در جبهه اصولگرایی نامزد نخواهند شد. حتی حضور رئیسی در روند انتخاباتی جبهه اصلاحات هم تأثیرگذار است زیرا در شرایطی که سرمایه اجتماعی اصلاحطلبان بهشدت متزلزل شده است، نیروهای اصلاحطلب صرفا به عدم اجماع اصولگرایان چشم دوختهاند تا در آن شرایط بتوانند شانسی برای خود قائل باشند و اگر رئیسی نامزد شود و همه اصولگرایان بر او اجماع کنند، عملا اصلاحطلبان شانسی در انتخابات نخواهند داشت.
محسن کوهکن، فعال سیاسی اصولگرا درباره اینکه چرا تا کنون تکلیف آمدن یا نیامدن رئیسی مشخص نشده است، به «نامهنیوز» گفت: «معمولا دیدهایم که نامزدهای انتخاباتی برای بازارگرمی مدام میگویند نمیآییم و ناگهان وارد انتخابات میشوند اما آقای رئیسی واقعا چنین روحیهای ندارد و بین دو تکلیف قرار دارد. او مشغول سبکسنگین کردن است تا ببیند کدام کار درست است و میان دستگاه قضا و قوه مجریه در کدام یک میتواند منشأ اثر باشد».
او ادامه داد: «اکنون رئیس قوه مقننه هم در معرض نامزد شدن قرار دارد و او هم که با رأی نمایندگان مسئولیت ریاست مجلس را برعهده دارد باید در بین دو تکلیف یعنی ادامه مسئولیت ریاست مجلس و حضور در انتخابات ریاستجمهوری یکی را انتخاب کند. علاوه بر این میدانیم که رؤسای قوا برای حضور در انتخابات نیازی به استعفا ندارند؛ همانطور که در سال76 آقای ناطق در عین حال که رئیس مجلس پنجم بود اما در انتخابات شرکت کرد؛ بنابراین حتی اگر رؤسای قوا نامزد شوند و پیروز هم نشود میتواند به کار خود در مسئولیتش ادامه دهد».
او درباره اینکه در نهایت رئیسی نامزد میشود یا نه، بیان کرد: «من فکر میکنم آقای رئیسی در معرض تصمیمی سخت قرار دارد. اتفاقا اگر به سرعت میگفت که میآیم برایش راحتتر هم بود زیرا فعالیت انتخاباتیاش زودتر شروع میکرد؛ خاصه اکنون که در شرایط کرونا قرار داریم و برگزاری نشستها و جلسات بسیار سختتر از گذشته است. اگر او تا این لحظه زمان را از دست داده است به دلیل ملاحظاتی است که در نظر دارد و نمیخواهد صرفا برای اینکه به ریاستجمهوری برسد، از منافع مردم غافل شود».
این فعال سیاسی در پاسخ به این پرسش که اگر رئیسی نامزد نشود، وضعیت انتخاباتی جبهه اصولگرایی به چه شکل خواهد شد، اظهار کرد: «نامزدشدن آقای رئیسی میتواند همه گروههای اصولگرایی را دور هم جمع کند و تردیدی نیست که به سرعت بر او اجماع رخ میدهد و حتی گروههایی که خود را انقلابی میدانند و حتی نسبت به اصولگرایان هم انتقاد میکنند و به شدت در پی فسادستیزی و شفافیت هستند هم روی آقای رئیسی نظر مثبتی دارند. بنابراین به دلیل آنکه از نظر اصولگرایان و نیروهای ارزشی و انقلابی آقای رئیسی نامزد اصلح است، همه احساس تکلیف میکنند که از او حمایت کنند اما اگر نامزد نشود، کار قدری سخت میشود. شاید در یک فضایی برخی از سر از خودگذشتگی به نفع دیگری کنار بروند اما ایجاد اجماع حداکثری بسیار مشکل خواهد شد زیرا نامزدهای موجود دیگری را برتر از خود نمیبینند».
او افزود: «آقای رئیسی فردی است که در هرکجا مسئولیت داشته است، مردم از او راضی بودهاند. شما ببینید که در انتخابات ریاستجمهوری توانست رأی بالای 16میلیونی به دست آورد و بعد از آن هم در دو مسئولیت تولیت آستان قدس رضوی و ریاست قوه قضائیه طوری رفتار کرد که رضایت همه جلب شد؛ با چنین اوصافی آمدن او حتما مسیر انتخاباتی اصولگرایان را راحت میکند».
کوهکن در پایان گفت: «حالا ممکن است برخی بگویند که آقای رئیسی منصوب رهبر انقلاب است و ورودش به انتخابات ریاستجمهوری عدول از انتصاب ولیفقیه است. این سخن گفته میشود اما من در پاسخ میگویم که اگر آقای رئیسی بخواهد نامزد شود، حتما نظر رهبر انقلاب را کسب میکند و در صورت عدم مخالفت ایشان وارد انتخابات میشود که در این صورت دیگر تخطی از انتصاب مقام معظم رهبری نخواهد بود. در همین چندروز اخیر شنیدیم که سید حسن آقای خمینی خدمت رهبری رفت و کسب تکلیف کرد و رهبر انقلاب هم توصیه به عدم حضور کردند که سیدحسن آقا هم به امر ولی فقیه تمکین کرد که کار شایستهای هم بود. حتما آقای رئیسی هم همینطور خواهد بود و هر آنچه رهبر انقلاب در نظر داشته باشند، بیکموکاست عمل میکنند. البته مقام معظم رهبری هیچگاه به صراحت کسی را از ورود به انتخابات نهی و کسی را هم به ورود به انتخابات امر نمیکنند و معمولا میفرمایند که هر طور خودتان تشخیص میدهید؛ مگر مواردی استثناء که آن هم برای رعایت مصلحت خود فرد یا جامعه باشد».
دیدگاه تان را بنویسید