هاشمیطبا: تاجزاده نه به درد میخورد و نه تایید صلاحیت میشود
آزادی/ کاندیداتوری مصطفی تاجزاده هنوز در حد یک گمانه انتخاباتی است و این فعال سیاسی اصلاحطلب تصمیم قطعی نگرفته است، اما همزمان با اصولگرایان بخشی از اصلاحطلبان نیز به تکاپو افتاده و شمشیر از رو کشیدهاند.
تصور میشود که اصلاحطلبان بعد از حذف زودهنگام سیدحسن خمینی از رقابتهای انتخاباتی ۱۴۰۰ قدری در مقابل کارگزاران نرمش به خرج داده و به ائتلاف با نامزد غیر اصلاحطلب بیشتر فکر کنند. گمان میرفت که خروجی این همراهی حتی اگر حمایت از علی لاریجانی نباشد، راضی کردن ظریف به کاندیداتوری و ایستادن پشت او باشد. علت تقویت این گمانه نیز مواضع کارگزارانیها و فرش قرمزی که پیش پای ظریف پهن کرده بودند، بود.
گمانه استفاده از کاندیدای حداقلی مثل عارف نیز مطرح بود و برخی از نزدیکان او مثل حسن رسولی سعی داشتند با منتفی دانستن کاندیداتوری ظریف و خبر دادن از فعال شدن ستادهای انتخاباتی عارف، مسیر او را هموار کنند.
در همین حین، اما یک چرخش جدی در جبهه اصلاحات رخ داد. چرخشی که نشان داد تا اینجای کار زور اتحاد ملت و اعتماد ملی و سایر اصلاحطلبان جامعه محور که باور دارند این بار نباید کوتاه آمد، چربیده است. زمزمههایی درباره کاندیداتوری احتمالی مصطفی تاجزاده مطرح شد و الیاس حضرتی نیز آن را تقویت کرد. خود تاجزاده نیز گفت که در حال مشورت با دوستان است و نهایتا تصمیم خود را اعلام خواهد کرد.
تصمیم وی هنوز معلوم نیست، اما همین کاندیداتوری احتمالی نیز کارگزارانیها را حسابی عصبانی کرده است. عصبانیتی که در اظهارات امروز محمد عطریانفر به خوبی مشهود است. او از تاجزاده یا دیگری نام نمیبرد، اما در گفتوگویی با «خبرآنلاین» میگوید: «ما تمایل داریم اصلاح طلبان، واقع گرا باشند و دست از اتوپیاهای دوراز دسترس بردارد، آرمان هم باید روی زمین پیاده شود. اگر هدف قله دماوند باشد برای وصول به آن ابتدا باید اینجا سوار ماشین شویم و مسیر چندین کیلومتری را طی کنیم تا به شهردماوند برسیم و بعد خود را به دامنه کوه برسانیم و از آن بالا برویم؛ یعنی باید زحمت بکشیم و تلاش کنیم. اینکه یکباره تصور کنیم راس قله دماوند هستیم نادرست است».
غلامحسین کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران، اما صراحت بیشتری به خرج میدهد. در واکنش به کاندیداتوری احتمالی تاجزاده به «ایلنا» میگوید: «این که حضور ایشان باعث شکاف اصلاحات میشود را باید جمع جبهه اصلاحات بررسی کنند.»
وی خاطرنشان کرد: «من با اصل اعلام کاندیداتوری فردی مخالف نیستم، مخصوصاً ایشان که یکسری صحبتهای داشتهاند و بعضی از دوستان هم به آن اشکال وارد کردهاند. به نظرم خوب است اگر وزارت کشور و شورای نگهبان ایشان را تائید کنند و فکر میکنم این امر امتحان خوبی است که مشاهده کنیم مردم این نوع لحن و گفتار را انتخاب میکنند یا خیر.»
مصطفی هاشمیطبا دیگر عضو شورای مرکزی کارگزاران، اما در گفتوگویی با «آزادی» صراحتا با کاندیداتوری احتمالی تاجزاده مخالفت میکند. او میگوید «تاجزاده نه به درد این کار میخورد و نه تایید صلاحیت میشود.»
این فعال سیاسی اصلاحطلب در عین حال معتقد است که این مساله هنوز در حد گمانهزنی است و نباید جدی گرفته شد. او میگوید «هر روز یک اسمی مطرح میشود و ما نباید مشغول آن شویم. باید صبر کرده و ببینیم که چه کسانی نامزد و تایید صلاحیت میشوند.»
علی محمد نمازی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران، اما از کاندیداتوری تاجزاده استقبال میکند! او در گفتگو با «آزادی» میگوید: «من موافق هستم که آقای تاجزاده و دیگر چهرههای اصلاحطلب کاندیدا شوند، اما با این شرط که پایبند به تصمیمات نهاد اجماع ساز به نام جبهه اصلاحات باشند.»
وی میافزاید: «توصیه من این است که افرادی که در احزاب دیگری هم تجربه کاری و توانایی دارند و این آمادگی را در خود میبینند که اگر رئیس جمهور شدند، بتوانند کشور را خوب اداره کنند، ثبت نام کرده و رقابت کنند. منتها باید پایبند به تصمیمات جبهه اصلاحات باشند. توصیه من به شورای نگهبان هم این است که اگر به دنبال تامین منافع و امنیت کشور و همچنین توجه به توصیه رهبری درباره برگزاری انتخابات با مشارکت حداکثری هستند، اجازه دهند که کاندیداهای مختلف وارد شوند و رقابت کنند.»
به گفته وی، این به نفع کشور است. افرادی که الان مایل به کاندیداتوری هستند. مثلا آقای تاجزاده، مرعشی، کرباسچی و محسن هاشمی و حتی خانمهایی که مایل هستند باید اجازه حضور داشته باشند تا این فضای ساکن و غیر رقابتی تغییر کند.
وی از اعلام کاندیداتوری تاجزاده استقبال کرد، اما با توجه به سابقه برخورد شورای نگهبان با نامزدهای اصلاحطلب، گفت: «پیشبینی میکنم که اکثر نامزدهای اصلاحطلبان از جمله آقای تاجزاده ردصلاحیت شوند».
دیدگاه تان را بنویسید