پوشش زنده مواضع محسن مهرعلیزاده در مناظره
از تشکیل دولت سوم اصلاحات سخن میگویم
در بسته خبری پیش رو سخنان محسن مهرعلیزاده پوشش داده میشود.

گروه سیاسی / ویژه انتخابات - اولین مناظره انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ با حضور سید ابراهیم رئیسی، سعید جلیلی، سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی، علیرضا زاکانی، محسن رضایی، عبدالناصر همتی و محسن مهرعلیزاده در حال برگزاری است.
موضوع این مناظره اقتصادی است و نامزدها مواضع خود در این حوزه را اعلام میکنند.
در بسته خبری پیش رو سخنان محسن مهرعلیزاده پوشش داده میشود.
رقیب من فقط رئیسی است
*محسن مهرعلیزاده در ابتدای ورود خود به سازمان صدا و سیما گفت: سعی میکنم صادقانه با مردم حرف بزنم. سعی میکنم راهکارها را بگویم و آنهایی که در صحنه حاضر شده و با این موارد آشنایی ندارند را متوجه کنم که این عرصه ، عرصه مشکلی است و باید سابقه و تجربه لازم را داشته باشند.پ
وی در پاسخ به اینکه رقیب شما در این رقابتها کیست، گفت: فکر میکنم بر اساس نظرسنجیها تنها آقای رئیسی میتواند رقیب من باشد.
*مهرعلیزاده در قرعهکشی قبل از انجام مناظره شماره 2 را انتخاب کرد و در صندلی شماره 6 قرار گرفت.
آقای رئیسی با 6 کلاس سواد چطور کشور را اداره میکنید؟
*مهرعلیزاده در پاسخ به پرسشی پیرامون فرار مالیاتی گفت: با توجه به اینکه من برنامه مدونی که از دو سال قبل روی آن کار کردهام، درباره فرار مالیاتی دارم و امشب در سایت خود بارگذاری میکنم. از این فرصت استفاده میکنم که بگویم اینک با شائبه مهندسی انتخابات با حذف افراد صالح مواجه هستیم تا جایی که از فرمایش رهبری درخصوص جبران جفا به راحتی عبور میکنند. الان که به هردلیل با حذف تعدادی افراد صالح از فرآیند انتخابات روبرو هستیم آیا حمایت از یک شخص خاص در دستور کار قرار گرفته است؟
وی افزود: میدانید که ایران امروز مشکلات فراوانی دارد و میتوانم به دهها مورد اشاره کنم.مشکلاتی که در جان و مال مردم رخنه کرده است. هموطنان شما روزگار سختی را میگذرانید و بر اساس آمار نزدیک 50 درصد مردم زیر خط فقط هستند و این زیبنده مردم ایران نیست.
مهرعلیزاده رئیسی را مخاطب قرار داد و گفت: سوالی که از آقای رییسی دارم این است که آیا جنابعالی حاضرید خانواده خود را در جاده چالوس به دست راننده ای که مومن و متدین است اما گواهینامه رانندگی ندارد؟ بدهید هرگز! من از آقای رییسی سوالم این است که شما از نظر تحصیلات کلاسیک فقط ۶ کلاس سواد دارید؛ البته من احترام میگذارم به تحصیلات حوزوی شما ولی با این سواد نمی شود اقتصاد را درست کرد.
آقای رئیسی سندرم پست بیقرار دارد
*مهرعلیزاده در فرصت چهار دقیقهای خود برای نقد سایر نامزدها گفت: آقای رئیسی سید هستند و ما به جد بزرگوار ایشان احترام میگذاریم اما سوال من این است که شما که راه حل رفع موانع تولید را گفتید، خودتان چقدر با مساله تولید آشنا هستید. مردم مشکلات جدی در این حوزه دارند. سوال من از شما این است که شما میتوانید یک سوال اقتصادی طرح کنید و بدون کمک مشاوران پاسخ دهید.
وی افزود: آقای رئیسی با کلی هزینه به کارخانهها میروند و آخر سر هم یک مصاحبه میکنند. چند تا کارخانه باز شدند؟ چند تا از این ها بسته بودند و بسته شدند؟ این همه کارخانه به همین دلیل بسته شدند، چه کسی بست؟ اسرائیل که نبسته، قاضی شما بسته است؟ شما مسائل همانجا را حل کنید تا مشکل حل شود.
مهرعلیزاده ادامه داد: اگر دل شما سوخته همین قوه قضاییه که به شیوه قجری اداره میشود را اصلاح کنید.
وی گفت: آقای رئیسی سندروم پست بیقرار شدید دارند. شما در قوه قضاییه بر اساس حکم رهبری 5 سال فرصت دارید اما هوس ریاست جمهوری دارید، چه تضمینی هست که این را هم به سودای یک مقام بالاتر رها نکنید؟
مهرعلیزاده خطاب به زاکانی نیز گفت: ما انشاء ننوشتیم ، خیلی هم راحت میتوانیم حرف و تهمت بزنیم اما اگر قرار باشد حرف حساب بزنیم، اینطور است.
برنامههای اقتصادی
*مهرعلیزاده در فرصت چهار دقیقهای برای بیان دیدگاههای اقتصادی خود گفت: به نظر من یکی از مشکلات کشور در این 42 سال این بوده که هیچ وقت یک الگوی صحیح و تجربه شده توسعه اقتصادی در کشور نبوده است. هر دولت و وزیری آمده حسب فکر و ایده خود کارهایی کرده است. یکی به نئولیبرالیسم و یکی به سوسیالیسم اقتصاد داشته است.
وی ایران را با آلمان مقایسه کرد و با اشاره به الگویی صحیحی که آنها به کار گرفتهاند، گفت: من در برنامه خود ارائه تسهیلات به تولید، هدایت منابع به تولید، ایجاد اشتغال، ایجاد زمینه های مالیات و جلوگیری از فرار مالیاتی و ... را مد نظر قرار دادهام.
مهرعلیزاده گفت: من یک مهندس مکانیک هستم که تجاربی دارد.از کف کارخانه آچار بدست شروع کردم. کیش را به عنوان منطقه آزاد از صفر طراحی و ایجاد کردهاند. استاندار خراسان بزرگ بودهام و ... یعنی آنچه که در دانشگاه خواندم در عمل نیز تجرب کرده ام
او اقتصادمحوری، تولید گرایی و کار آفرینی را از محورهای «دولت زندگی » خواند.
سرمایه گذاری و نقش قوه قضاییه
*مهرعلیزاده در بخش دوم مناظره و درباره اولویت سرمایه گذاری برای توسعه اقتصادی و صنعتی گفت: انجام طرحها بزرگ اقتصادی نیاز به پول و سرمایه دارد. سرمایه نیز باید از داخل یا خارج تامین شود. وضعیت داخل که مشخص است. هر سال کسری بودجه داریم بنابراین اکنون هم کمتر از 10 درصد بودجه در مسیر سرمایه گذاری است.
وی با تاکید بر اینکه دولت نباید سرمایه گذاری کند، گفت: دولت باید راه را برای سرمایه گذاری باز کند. امنیت سرمایه گذاری اولین قدم است. سرمایه فرار است . روان بودن و نبود بوروکراسی، نبود فساد و رانت، همچنین نبود تنش در سطح بین المللی و داخلی از شروط این کار است.
مهرعلیزاده در ادامه ایران را با کشورهای منطقه مقایسه کرد و گفت: با عذرخواهی از آقای رئیسی باید درباره همین شورای حفاظت از بیت المال که اشاره کردند، مطلبی را بگویم. من استاندار اصفهان بودم، کلی کار میکردیم و یک نفر که خوشش نمیآمد به قوه قضاییه نامه مینوشت که حقوق بیت المال رعایت نشده و یک سال ، دو سال وقفه میافتاد.
حضور کاوه مدنی مغتنم بود
*مهرعلیزاده در پاسخ به پرسش دیگری درباره تغییر کاربری و تخریب محیط زیست گفت: تغییر کاربری یا برای ایجاد صنایع است و یا ایجاد و احداث ساختمانهای مسکونی. با توجه به اینکه هر کدام از این ها در جاهای مختلفی تصمیم گیری میشود، باید در همان بخشها بررسی کرد.
وی افزود: محیط زیست در خطر است. با تشکیل شوراهای اسلامی در استانها و معین نبودن دقیق اختیارات آنان در مقایسه با اختیار سایر ارگان ها در حوزه زمین و ارتباط با شهرداری ها اعمال نفوذهایی می شود و تغیر کاربری فراتر از قانون صورت میگیرد.
مهرعلیزاده گفت: در مورد ایجاد صنایع نیز در نظام بودجه ریزی ما عملا منطقه گرایی نمایندگان فشارهای زیادی وارد میکند و این ها عمدتا به تصمیمات مخرب محیط زیستی منجر میشود.
وی تاکید کرد: یکی از راههای اساسی مقابله با آن تقویت سازمان محیط زیست است. متاسفم که در سال های اخیر شاهد بودیم که تحت عنوان محیط زیستی ها و ... برای عده ای مشکل ایجاد کردند. معاون جوانی کار کرد و معلوم شد مشکلی نبود. عنوان جاسوس دادند. حضور کاوه مدنی در حوزه محیط زیست مغتنم بود.
تشکیل دولت سوم اصلاحات
*مهرعلیزاده در آخرین فرصت خود از مناظره امروز ، با اشاره به اینکه «اگر آقای زاکانی دوباره نگویند که انشاء میخوانید» از روی کاغذ خواندن را یک کار مدیریتی دانست و از روی کاعذ خواند: در دوران اصلاحات شاهد تقویت پول ملی، تنش زدایی با دنیا و روباط بین المللی و امید آفرینی بین زنان و دانشجویان بودیم
وی گفت:امروز مردم از چه عاملی ناراضی هستند. چرا تحصیلکرده های داخل و خارج نمی توانند مشکلات را حل کنند؟ پاسخ روشن است. به آنها اجازه داده نمی شود
مهرعلیزاده افزود: من از تشکیل دولت سوم اصلاحات سخن می گویم. مردم بیایید شرایط طندگی خوب را فراهم کنیم
توعددی نیستی که رقیب داشته باشی اصلاحاتت هم طرف همتی است