آیا رئیسی توان مقابله با دولت در سایه را دارد؟
یک کارشنانس حوزه مدیریت و بهره وری راهکار بهبود اوضاع اقتصادی کشور را هدایت بخش اعظم اقتصاد به بخش خصوصی واقعی عنوان کرد و گفت:آیا رئیس جمهور توانایی مقابله با دولت های سایه و مخفی را برای این کار دارد؟
قاسم انصاری رنانی در گفتگو با خبر فوری با اشاره به راهکارهای مدیریت اقتصاد کشور در دولت سیزدهم و بهبود وضعیت موجود اظهار داشت: ابتدا این سوال مطرح می شود که آیا کسی توانایی مقابله با دولتهای سایه و دولت های مخفی دارد یا اینکه به وی اجازه می دهند، فعالیت های اقتصادی کشور را به سمت بخش خصوصی واقعی هدایت کند؟
وی افزود: طبق اعلام اخبار و رسانه ها ما شاهد واگذاری هایی از سوی دولت به اشخاصی بوده ایم که اصلا بخش خصوصی نیستند. به طور مثال کسی که مسئولیت واگذاری دراستان آذربایجان شرقی را داشته، با خروج از دولت، صاحب امکانات می شود.
رنانی با بیان اینکه «اگر مسئولیت دولت را بر عهده داشتم به تدریج اقتصادی را از دولت، مراکز نظامی و نهادهای غیر خصوصی را کم به بخش خصوصی واقعی واگذار می کردم» گفت: اگرچه چنین اقدامی بسیار سخت است، اما ارزش تحمل سختی را دارد تا روزی شاهد بهینه شدن امکانات کشور و بهره مندی مردم از منافع آن باشیم.
وی خاطرنشان کرد: انحصار دولتی نیز زمانی جایز است که از سوء استفاده افراد یا گروهی خاص از منابع محدود جلگیری کند.
این کارشناس حوزه مدیریت و بهره وری اظهار داشت: وظیفه دولت ها زمینه سازی و حمایت از اقتصاد، تجارت و تولید است. لذا با ورود دولت به عرصه فعالیت های اقتصادی به دلیل برخورداری از رانت های تصمیم گیری و امکانات مالی به بهره وری توجه نمی شود.
رنانی با اشاره به عدم استقلال بانک مرکزی از دولت گفت: وقتی انتخاب رئیس کل بانک مرکزی به عهده رئیس جمهوری است، دولت در زمان لازم به راهی برای استقراض و هدایت منابع مالی کشور به محل های مورد نظر می اندیشند. به طور مثال در اخبار شنیده می شود که چه پول های به جیب بستگان، فرزندان یا شخص مسئولان رسیده است.
وی تاکید کرد: دولت نباید عامل اصلی اقتصاد باشد و با ساختار فعلی، مفهوم بهره وری نه تنها در دولت معنا پیدا نمی کند بلکه برای نهادهایی که ترکیبی از خصوصی و دولتی هستند نیز جذابیت ندارد. زیرا به راحتی می توانند به جای تمرکز برروی بهره وری که کار سختی است از امکانات و رانتهای موجود استفاده کنند.
این کارشناس حوزه مدیریت و بهره وری با بیان اینکه « شاخص بهرهوری عوامل کل در دولت و بخش خصوصی در حدود 20 سال گذشته نزدیک به صرف بوده است» خاطرنشان کرد: قرار بود 8 درصد رشد تولید ناخالص داخلی برنامه پنجم توسعه از محل بهره وری حاصل شود اما هیچ وقت حالص نشد.
رنانی یادآور شد: طبق گزارش های دولت در برخی از سال ها میزان بهره وری حتی منفی بوده است که نشان میدهد تلاشی نشده یا اگر شده به نتیجه نرسیده است.
مدیرعامل سابق سازمان ملی بهره وری با اشاره به اهمیت نیروی انسانی در شاخص های بهره وری سازمانی یادآور شد: نیروی انسانی و سرمایه انسانی دو مفهوم سازمانی مهم است. که از دو جنبه مورد توجه قرار دارد اول اینکه سازمان فرد مناسبی را برای استفاده از تخصص ها و توانمندی ها انتخاب کند و دوم اینکه شرایطی فراهم شود که نیروی انسانی منتخب احساس تبعیض و نارضایتی نکند.
منبع: خبر فوری
دیدگاه تان را بنویسید