کد خبر: 623258
تاریخ انتشار :

نگاه تحلیلگر/ گفتگوی نامه‌نیوز با محمد عطریانفر:

آرای باطله، آرای اعتراضی بودند

فعال سیاسی اصلاح طلب کاهش میزان مشارکت مردم در انتخابات را ضربه زننده به نظام خواند، که باید از آن جلوگیری کرد، گفت: با این توضیح حالا نیز شورای نگهبان از موضع استصواب بر پایه نگاه خیرخواهانه و صواب با مسئله آرای باطله برخورد کند و به جامعه مخاطب پاسخ دهد چرا 15 درصد رأی دهندگان به شکل اعتراض آمیز آرای باطله به صندوق انداختند. در واقع شورای نگهبان می تواند با پاسخ مناسب باعث شود، این آرا در دوره های آتی انتخابات رویه خودشان را تغییر دهند.

آرای باطله، آرای اعتراضی بودند
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

گروه سیاست نامه نیوز: حجم بالای آرای باطله در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری محل تحلیل و نظر کارشناسان سیاسی واقع شده است. برخی آن را متعلق به اصلاح طلبان می دانند، برخی نیز آن را به قشر مردد و خاکستری جامعه نسبت می دهند که هوادار هیچ گروه و جناح سیاسی نیستند. عده ای نیز معتقدند این آرا ماحصل عملکرد نامناسب مجریان انتخابات بود که درست رأی دهندگان را راهنمایی نکردند تا آرای شان را درون صندوق درست بیاندازند، در واقع جابه جا انداختن آرا به داخل صندوق ها این حجم از آرای باطله را رقم زده است.

محمد عطریانفر در گفتگو با نامه نیوز درباره تحلیل آرای باطله در انتخابات ریاست جمهوری گفت: اصل رأی باطله حرمت دارد چون فرد در انتخابات مشارکت کرده است اما انتصاب رأی او به احدی از نامزدها قابل محاسبه نیست. بررسی ادوار گذشته انتخابات نشان می دهد که تقریبا آرای باطله بین نیم درصد تا حداکثر 2 درصد مجموع آرا نوسان می کرده است اما این دوره حجم آرای باطله قریب به 15 درصد شد.

وی افزود: برخی به طنز می گویند «4 نامزد در صحنه انتخابات حضور نداشتند بلکه 5 نفر بودند» در واقع برای آرای باطله نام مستعار نامزد پنجم را در نظر می گیرند. با نگاهی به این حجم از آرای باطله یک پیام حاصل می شود و آن اینکه جماعت گسترده ای به این نوع رویکرد انتخاباتی اعتراض داشتند بنابراین آرای خود را به شکل باطله در صندوق انداختند.

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی یادآور شد: واقعا چه شرایطی به وجود آمده که یک غاطبه 5 میلیون نفری گاردشان برای مشارکت صمیمانه، صادقانه و تأثیرگذار بسته بوده است؟ معتقدم آنها می خواستند بگویند در انتخابات شرکت می کنیم و نظام را به رسمیت می شناسیم اما نسبت به رویکرد برگزارکنندگان انتخابات به طور مشخص شورای نگهبان اعتراض داریم.

وی ادامه داد: در قالب یک تحلیل منطقی و کاملا واقع بینانه تمامی کسانی که رأی اعتراضی دادند می خواستند بگویند «شورای نگهبان، چهره‌های موردنظر و شخصیت هایی که می توانستند بخش هایی بزرگی از جامعه را نمایندگی کنند از حضور در رقابت به عنوان نامزد انتخاباتی بازداشت.» در واقع این گروه نامزد مورد نظر خود را در میان نامزدهای احراز صلاحیت شده پیدا نمی کنند بنابراین به این شکل آرای خود را داخل صندوق می اندازند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب بیان کرد: شورای نگهبان در مقام طلب صواب قرار دارد، یعنی برای خودش قائل به نظارت استصوابی است و اعتقاد دارد «اگر کسی پس از پیروزی در انتخابات محرز شد در مسیر برگزاری انتخابات ایرادی به او وارد بوده، این شورا می تواند در صلاحیتش بازنگری و او را از عرصه رقابت خارج کند».

وی کاهش میزان مشارکت مردم در انتخابات را ضربه زننده به نظام خواند، که باید از آن جلوگیری کرد، افزود: با این توضیح حالا نیز شورای نگهبان از موضع استصواب بر پایه نگاه خیرخواهانه و صواب با مسئله آرای باطله برخورد کند و به جامعه مخاطب پاسخ دهد چرا 15 درصد رأی دهندگان به شکل اعتراض آمیز آرای باطله به صندوق انداختند تا این آرا در دوره های آتی انتخابات رویه خودشان را تغییر دهند.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها