کد خبر: 623961
تاریخ انتشار :

رئیس سازمان بازرسی کل کشور: در دولت جدید کار ما بسیار راحت‌تر می‌شود

رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: آقای رئیسی کاملا نگاه نظارتی دارند و به شدت مسئولان را به نظارت‌پذیری تشویق می‌کنند پس در دولت جدید کار ما بسیار راحت‌تر می‌شود زیرا ایشان بسترهای فسادی را دنبال می‌کنند.

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

حسن درویشیان با حضور در ویژه برنامه قوه‌قضائیه شبکه سه در ارتباط با جلسه امروز مسئولان قضایی با رهبری گفت: رهبر انقلاب اسلامی موضوعات متعددی را مطرح کردند اما مهم‌ترین مطلب بحث امیدآفرینی برای مردم در نتیجه اقدامات قوه قضائیه در دو سال و چند ماه است و فرمودند نگاه مردم به قوه‌قضائیه تغییر کرده است و امید به قوه قضائیه امید به نظام جمهوری اسلامی است. هم‌چنین ایشان به مردمی بودن دستگاه‌ها تأکید کردند که این روند ادامه داشته باشد و ارتباط با جریان‌های تاثیرگذار حفظ شود و ایشان بر سند تحول قوه‌قضائیه نیز تمرکز کردند تا این روند ادامه داشته باشد.

وی در ارتباط با نظارت در سازمان بازرسی گفت: سازمان بازرسی دو ماموریت نظارت بر اجرای قوانین و نظارت بر حسن انجام امور را دارد و براین اساس اختیارات سازمان تبیین شده است و تشکیلات این سازمان مستقر شده است و در مرکز ۴ معاونت مختلف داریم که موضوعات مربوط به خودشان را پیگیری می‌کنند مثل معاونت فرهنگی، تولیدی، اقتصادی و سیاسی-قضایی و حتی سازمان بازرسی بر بخش‌های قوه قضائیه و مجلس را هم نظارت می‌کند و فقط قانون‌گذاری و قضاوت نمی‌کنیم.

درویشیان در ارتباط با نظارت بر تولید گفت: تاسیس هردستگاهی اعم از تولیدی و اقتصادی مبتنی بر مقررات است و وظایف و مسئولیت‌هایی دارد ما ناظر بر نحوه اجرای قوانین و ماموریت‌های دستگاه‌های اجرایی هستیم که آیا خوب عمل می‌کنند یا نه و ما آن‌چه که هست و باید باشد را بررسی می‌کنیم.

وی افزود: ما حسب قانون تشکیل سازمان، گزارشاتمان حاوی پیشنهادهایی از جمله پیشنهادهای اصلاحی است و دستگاه‌های اجرایی مکلف به اجرای پیشنهادهای سازمان هستند و براساس یافته‌ها و مستندات باید پیشنهادها قابلیت اجرا داشته باشند و ما در سازمان تخصص‌های مختلفی داریم که کار بازرسی حوزه‌ها را انجام می‌دهند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور درباره نیاز به اصلاحات در سازمان بازرسی گفت: بر اساس سند تحول ماموریت‌هایی که داریم خلاهای قانونی وجود دارد و اصلاحاتی در قوانین باید انجام شود و حتی قانون خود سازمان بازرسی هم باید اصلاح شود که پیش‌نویس آن اماده شده است و هم‌چنین بخش‌های غیردولتی که مشمول نظارت سازمان بازرسی نیستند مثل بانک‌های خصوصی باید تحت نظارت سازمان بازرسی درآیند و ما هم‌چنین باید در وظایف سازمان بازرسی در ارتباط با احیای حقوق عامه هم بازنگری کنیم که قوه‌قضائیه مصمم به این اصلاحات است.

درویشیان در ارتباط با پیش‌نویس قانون سازمان بازرسی گفت: یکی از نقص‌ها، این است که مستقیم نمی‌توانیم به آرای قضایی اعتراض کنیم و اعتراض باید از طریق دادستان باشد که باید اصلاح شود.

وی درباره ورود سازمان بازرسی به موضوعات گفت: ما نظارت و بازرسی‌هایمان چند نوع است برخی مستقل است و ما مستقیم ورود می‌کنیم و گزارشات مستقیم ارسال می‌شود که اغلب بازرسی‌ها از این نوع است اما گزارشات تعقیب اداری و کیفری باید به مرجع رسیدگی‌کننده برود یعنی ما گزارشات را به مرجع ارسال می‌کنیم اما گزارشات حاوی پیشنهادها مستقیم به دستگاه اجرایی ارسال می‌شود. هم‌چنین برخی حوادث را به فوریت وارد می‌شویم مثل اتوبوس خبرنگاران و سربازان که به صورت فوق‌العاده و خارج از نوبت در دستور قرار می‌گیرد.

درویشیان در رابطه با اقدامات کلان سازمان بازرسی خاطرنشان کرد: یکی از موضوعاتی که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است، بحث تولید است و بیشتر اقدامات ما در سال گذشته پیرامون این موضوع بود که ۵۲۳ بازدید از واحدهای تولیدی داشتیم و ۴۱۷ اقدام انجام دادیم هم‌چنین ۴۹ واحد تولیدی مجدد راه‌اندازی شد و از تعطیلی ۸۱ واحد جلوگیری شد هم‌چنین ۶۹۰ پیشنهاد حل مشکل واحدهای تولیدی داشتیم و جمعا ۶۳۰ اقدام غیربازرسی در رابطه با تولید انجام دادیم و مشکلات ۴۳۳ واحد صنعتی را مورد بررسی قرار دادیم. هم‌چنین ما در حوزه واحدهای تولیدی ۲۲۷ نامه هشداری به دستگاه‌های مختلف دادیم و این‌ها نمونه‌هایی از اقدامات کلان سازمان است که هرکدام مثال‌های مختلفی دارند و بحمدالله با اقدامات قوه قضائیه امیدی در کارآفرینان ایجاد شده و خودشان به ما مراجعه می‌کنند.

رئیس سازمان بازرسی در رابطه با ترک فعل‌ها گفت: یکی از ماموریت‌ها در سند تحول قوه قضائیه پیگیری همین ترک فعل‌ها است و بیش از ۱۰۰ مورد پرونده از سال کذشته در این رابطه تشکیل دادیم که یکی از آن‌ها سیل خوزستان بود و شهردار و رئیس آب و فاضلاب هم برکنار شدند در حوزه مسکن و تولید نیز ترک‌ فعل‌هایی داشتیم که پرونده تشکیل شده و در حال پیگیری است. ما مصمم هستیم به ناعملکردها و عمل نکردن‌ها نیز ورود کنیم به عنوان مثال در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش که سند مهمی است اقداماتی باید انجام میشده که نشده و سند علمی کشور و حوزه سینما هم همین‌طور، در حوزه گمرک، بانک مرکزی و مالیات نیز دستگاه‌ها تکالیفی داشتند که انجام ندادند و ما دنبال می‌کنیم.

وی در رابطه با نظارت‌های هوشمند گفت: شیوه‌های سنتی حتما جوابگو و کافی نیست و به بیش از ۳۰۰ سامانه دسترسی پیدا کردیم تا اقدامات سازمان مربوطه را رصد کنیم و حتما باید به این سمت حرکت کنیم و یکی از رویکردهای جدی ما، نظارت‌های هوشمند است.

درویشیان افزود: سامانه‌های تجارت بحمدالله تاسیس شده و به ما قول دادند تا یکی دو ماه آینده تکمیل شود.

رئیس سازمان بازرسی در رابطه با نقش کار قضایی گفت: بسیاری از تصمیمات مدیران اجرایی از مجرای قضایی نباید پیگیری شود و تنها نیاز است که مدیران از قوانین و مقررات و تکالیف آگاه باشند و اگر مدیران آشنا به قوانین باشند دلیلی ندارد که بترسند و جرئت انجام کار نداشته باشند و خیلی از ترک فعل‌ها مربوط به این امر است.

وی در پاسخ به سوالی راجع به سازوکار ترک فعل‌ها، گفت: ما در بحث‌هایی ورود کردیم که واقعا پرونده شده و به نتیجه رسیده مثلا کسی ده سال پیش شهردار بوده اما قصور داشته و اکنون در زندان است، پس مسئولیت فقط منحصر به دوران مسئولیت نیست و بعد از پایان آن هم باید مسئولان پاسخگو باشند.

رئیس سازمان بازرسی در ارتباط با روند کار سازمان بازرسی گفت: سازمان بازرسی مسئولان را در رابطه با مسئولیتشان را فرا می‌خواند. در حوزه برق مثلا ۵۰ درصد میزان تولید برق در چند ساله برنامه ششم اجرا نشده است که آقای وزیر گفتند ما بودجه نداشتیم هم‌چنین رمزارزها و کم‌آبی هم دلیل دیگری بوده اما گاهی کوتاهی‌هایی بوده است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا توضیحات وزیر نیرو شما را قانع کرد، گفت: ما هنوز در حال بررسی هستیم و هر وقت به جمع‌بندی رسیدیم نتیجه را اعلام می‌کنیم.

درویشیان در پایان در پاسخ به سوالی درباره سختگیری‌هایی که در رابطه با رئیس‌جمهور منتخب (رئیس سابق قوه‌قضائیه) خواهد داشت، گفت: ما سختگیری تا الان نداشتیم و اساس و ملاک کار ما قانون است، نگاه ما نگاه پیش‌گیرانه نسبت به دستگاه‌های اجرایی است تا ماموریت هایشان را به خوبی انجام دهند و حتما آقای رئیسی کاملا نگاه نظارتی دارند و به شدت مسئولان را به نظارت‌پذیری تشویق می‌کنند پس در دولت جدید کار ما بسیار راحت‌تر می‌شود زیرا ایشان بسترهای فسادی را دنبال می‌کنند و از بین می‌رود ولی اگر فسادی صورت گیرد، تفاوتی ندارد و خود آقای رئیسی نیز  از این پیگیری‌ها استقبال می‌کنند و می‌خواهند که ما کوتاه نیاییم و ایشان شاخص انتخاب مدیرانشان فسادستیری است.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها