رصد ویژه رسانهها؛ ۱۶ مرداد ۹۸؛
از «طعنه تند "ابتکار" به روحانی درباره مصدق» تا «شرط فردوسی پور برای بازگشت به صداوسیما»

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
نامه نیوز- گروه سیاست: دیروز رتبههای برتر کنکور سراسری اعلام شد و در فروکش اخبار سیاسی طی این روزها، به عکس تک رقمیها به تیتر یک برخی روزنامههای کثیرالانتشار کشور بدل شد. اما همزمان برخی محافل، صاحبنظران و مخاطبان روی مسئله دیگری در کنار آن متمرکز شدند که جنبههای اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاسیای که در پس نتایج کنکور وجود دارد را نمایان میکند. البته امروزه رویدادهای دیگری نیز رخ میدهند که همواره ابعاد سیاسی پس پرده خود را ناگریز نمایان میکنند.
توزیع ناموزون نخبگان!
امروز روزنامه اطلاعات عکس صفحه یک خود را به معرفی رتبههای اول کنکور سراسری امسال اختصاص داد. رتبههایی که اغلب براساس تحقیقات «علی صابری تولایی» استاد حقوق دانشگاه امام صادق، اکثرا تهرانی هستند. وی در صفحه توییتر خود با اشاره به خبر کنکوریها ضمن ارائه تحقیقی نوشته است: «40 رتبه برتر کنکور 98 ویترین نابرابری در مملکت است: 20نفر تهرانی و 20 نفر غیر تهرانی، 35 نفر مرکز استان و 5 نفر در شهرهای کوچک (روستایی چند نفر؟)، 3 رتبه اول رشتهها فقط یک نفر غیر مرکز استانی، {هنر و زبان} هم کلا برای تهران سند خورده! نابرابری آموزشی ریشه تمام نابرابریهای بعدی است.»
مصاحبه با رتبههای برتر کنکور امسال خود گویای بسیاری از تحولات ذهنی و خانوادگی در میان رتبههای برتر است. برای مثال ایزدمهر احمدینژاد (رتبه اول کنکور علوم تجربی) در مصاحبهای از تمایل خروج خود از کشور گفته و تاکید کرده است: «روزانه ۱۰ تا ۱۲ ساعت درس میخواندم. البته کلاس کنکور هم نرفتم فقط در آزمون یکی از مؤسسات شرکت کردم. اگر بتوانم دوره تحصیلی خوبی داشته باشم فکر میکنم بتوانم در کشوری پذیرش بگیرم اما هنوز برای رفتن از ایران تصمیم نگرفتم. دوست دارم در بهترین دانشگاه دنیا ادامه تحصیل دهم.»
دانا افاضلی(رتبه سوم رشته ریاضی) نیز در همین رابطه طی مصاحبهای اعلام کرده است: خودم کلاسهای کنکور نمیرفتم و اعتقادی هم به کلاس کنکور نداشتم اما بعد از دوره لیسانس پذیرش تحصیلی بگیرم و به کشور دیگری بروم. همچنین خانم فاطمه شب خیز(رتبه اول علوم انسانی) درباره ماندن در ایران گفته: یا حقوق دانشگاه تهران میخوانم یا دبیری دانشگاه فرهنگیان میروم که امنیت شغلی داشته باشم. نمیدانم که بخواهم در ایران بمانم یا بروم این موضوع را هم باید در انتخاب رشتهام لحاظ کنم.
پدر ایزدمهر احمدی نژاد، رتبه اول علوم تجربی در کنکور سراسری به روزنامه فرهیختگان گفته است: شهریه سال آخر 20 میلیون تومان و ۲سال قبل آن 12 میلیون تومان بوده و این تنها مخارج اصلی کنکور فرزندم بوده است. پسرم دوران راهنمایی را در مدارس تیزهوشان و دبیرستان را در مدرسه غیرانتفاعی گذرانده است.
همچنین روزنامه همدلی در رابطه با کنکور پرحاشیه پزشکی که این روزها کسانی مانند «مجید حسینی» بر روی آن جنجال به پا کردهاند، با ارائه تیتر یک خود به این موضوع، چنین عنوانی را برگزیده است: «سلامت مردم زیر تیغ سهمیهها»!
همدلی امروز با استفاده از این تیتر به این بحث پرداخته که: «بیش از 60درصد دانشجویان پزشکی سهمیهای هستند».
چندی پیش قائم مقام معاون آموزشی وزارت بهداشت با اعلام این خبر گفته است: «سهمیه آزاد در رشتههای پزشکی در کشور به زیر 40 درصد میرسد، چرا که بر اساس قانون مجلس ما با موضوع ۳۰ درصد عدالت آموزشی که مختص رشتههای گروه علومپزشکی است، مواجه هستیم و در رشتههای دیگر این وضعیت وجود ندارد و علاوه بر این میزان ۳۰ درصد نیز سهمیههای دیگر شهدا، رزمندگان و ایثارگران و ۵درصد سهمیه نیز به خانوادههای آنان تعلق میگیرد این وضعیت در سه رشته پر متقاضی علوم پزشکی یعنی دندانپزشکی، داورسازی و پزشکی وجود دارد. به نحوی که در حال حاضر اگر 10 هزار نیرو در سه رشته پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی جذب دانشگاههای علوم پزشکی کنیم، 6000 نفر آنها بر اساس سهمیه وارد میشود».
حساسیت موضوع سهمیههای علوم پزشکی تا حدی است که اوایل مرداد امسال نشستی با عنوان «مسالهشناسی کنکور و بررسی چالشهای اجرایی قانون سنجش و پذیرش دانشجو» در مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری برگزار شد و یکی از موارد مورد بررسی در این جلسه، سهمیهبندی در رشتههای گروه علوم پزشکی بود.
ادعای منبع ناشناس یک روزنامه درباره شرط فردوسی پور برای بازگشت به صداوسیما
تصمیم فروغی در شبکه سوم سیما برای حذف برنامه 90 همچنان حاشیهساز بوده است. دیروز جواد خیابانی هرچند ادعا کرده بود که «عادل به تلویزیون باز میگردد» اما گویا اخبار دیگری نیز در جریان است.
روزنامه «خبر ورزشی» در یکی از تیترهای صفحه اول خود امروز از قول یک منبع ناشناس نزدیک به حلقه گزارشگران ورزشی صداوسیما چنین تیتر زد: «فردوسی پور بدون 90 به سیما برنمیگردد». این روزنامه از قول این منبع ناشناس گفته است: «گویا عادل قصد بازگشت ندارد. به گفته یکی از کسانی که به گزارشگران نزدیک است، عادل تنها در صورتی به تلویزیون برمیگردد که برنامه خود را اجرا کند. یعنی هم گزارش بازیهای لیگ برتر و هم برنامه 90 روی آنتن برود. حالا انتخاب صداوسیماست که با شروع فصل جدید لیگ برتر 90 را به کنداکتور خود برگرداند یا نه! البته تلاش برای بازگرداندن عادل به گزارشگری ادامه دارد.»
اخبار ضد و نقیض در شرایطی بیان میشود که چندین وکیل تا به حال از دیوان عدالت اداری و در شعبه 45 این دیوان به طرفداری از فردوسی پور نسبت به حذف برنامه نود از شبکه سوم سیما شکایت مطرح کردند و تقاضای محکومیت برای این اقدام کردهاند.
کاریکاتور «ابتکار» درباره مقایسه «مصدق» با «روحانی»
روزنامه ابتکار در کاریکاتور صفحه آخر خود به سخنان اخیر رئیس جمهور درباره مقایسه دادگاه لاهه با مذاکرات و دادگاههای اخیر ایران در دوره دولت یازدهم و دوازدهم واکنش نشان داد. محمد طحانی کاریکاتوریست ابتکار در این اثر، توهم نسبت بزرگی و کوچکی شخصیتهای تاریخی ایران با یکدیگر از دریچه این کاریکاتور نشان داده است.
طبیبهای جنی در ایل بختیاری
در قوم بختیاری طبیبهایی محلی و سنتی وجود دارد که اعتقاد دارند خدا به آنها علم طبابت توسط «اجنه» اعطا کرده و این علم از مادر به دختر میرسد که به «رگ خدایی» معروف است. آنها روز دوشنبه یا چهارشنبه با یک حیوان حلال گوشت نر مثل بز، گوسفند یا خروس برای درمان پیش طبیب میروند. (عکس: مریم آل مومن / ایرنا)
دیدگاه تان را بنویسید