کد خبر: 343200
تاریخ انتشار :

عباس کیارستمی در لواسان آرام گرفت/ اصغر فرهادی: سپاسگذارم که دل نبریدید از این خاک با همه نادیده گرفتن‌ها و قدر ناشناسی‌ها

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه نیوز، مراسم تشییع عباس کیارستمی، فیلمساز مشهور ایرانی از مقابل کانون پرورش فکری دقایقی پیش آغاز شد. اجرای این مراسم را پرویز پرستویی برعهده دارد. قرار است پس از برگزاری این مراسم، پیکر کیارستمی برای تدفین به لواسان منتقل شود. از شب گذشته محیط و اطراف کانون پرورش فکری برای انجام مراسم امروز بدرقه آماده شده بود. بنرهایی با تصاویر کیارستمی روی دیوارها دیده می شود. بسیاری از کسانی که از اولین دقایق برگزاری مراسم در این محل حاضر شدند نیز پوسترهای کیارستمی را به دست دارند. روی پوسترهایی که جمعیت حاضر در محل کانون پرورش فکری در دست دارند نوشته شده است: «اولین استقبال، آخرین بدرقه»

ورود پیکر عباس کیارستمی بر روی دستان مردم

رخشان بنی اعتماد، اصغر فرهادی ، جهانگیر کوثری، مریلا زارعی، نیکی کریمی،حبیب رضایی، فرامرز روشنایی، نیکی کریمی، مسعود کیمیایی، امیر عابدی، رضا بنفشه‌خواه، جمشید مشایخی، مجید درخشانی، علیرضا رضاداد، شهرام مکری، احمد مسجدجامعی، بهمن فرمان آرا، رضا میرکریمی، نرگس آبیار، محمدحسین قاسمی، محمدعلی سجادی، احمد و بهمن کیارستمی، آتیلا پسیانی، یدالله صمدی، تورج اصلانی، علی زمانی عصمتی، کامران ملکی، علیرضا افتخاری و رویا نونهالی در مراسم بدرقه پیکر عباس کیارستمی حضور دارند. از جمله چهره های سیاسی که در این مراسم حضور دارند نیز حسین فریدون ، برادر رئیس جمهور است.

نیکی کریمی در کنار اصغر فرهادی
رخشان بنی اعتماد، جهانگیر کوثری و اصغر فرهادی در مراسم تشییع کیارستمی

اصغر فرهادی از جمله کسانی بود که به دعوت از پرستویی برای سخنرانی به روی سن رفت. وی در بخشی از سخنرانی اش گفت: باورم نمی شود چند هفته پس از آخرین دیدار ما امروز در کنار این جمع ایستاده ام و به بهانه سفر بی بازگشت شما این جملات را می گویم. فرهادی گفت: این روزها درباره شما بسیار گفته اند و گفته ایم هرچند بسیار دیر. اما امروز اینجا ایستاده ام تا صمیمانه از شما سپاسگداری کنیم، سپاس گذاری کنم که نام این سرزمین را در جهان به نامی پراحترام و دلنشین بازگردانید، سپاسگذارم که دل نبریدید از این خاک با همه نادیده گرفتن ها و قدر ناشناسی ها و سنگ اندازی های سفره لیسان سیاست . وی افزود: از شما سپاسگذارم که راه ناهوار سنگلاخ جهانی کردن سینمای این مرز و بوم را بردبارانه هموار کردید.

حسین فریدون، برادر رئیس جمهور در کنار هدیه تهرانی

شهرام ناظری و علیرضا افتخاری نیز از جمله دیگر هنرمندانی هستند که در این مراسم حضور دارند، احمد مسجد جامعی عضو اصلاح طلب شورای شهر تهران نیز در مراسم تشییع عباس کیارستمی حضور دارد. عباس کیارستمی در لواسان آرام گرفت ایسنا نوشت: مراسم خاکسپاری این کارگردان سرشناس در آرامستان لواسان پس از برگزاری آیین بدرقه مقابل کانون 20 تیر ماه برگزار شد و پیکر این هنرمند با همراهی خانواده‌اش و هنرمندانی همچون فرامرز قریبیان، اصغر فرهادی، بهمن فرمان‌آرا، مهتاب کرامتی، مجید مظفری، نگار اسکندرفر، علیرضا شجاع نوری، پانته‌آ پناهی‌ها، و... که در این آرامستان حضور داشتند، به خاک سپرده شد. همچنین جمعی از هنرجویان کارگاه فیلم‌سازی کیارستمی برای خداحافظی با استادشان در این آرامستان جمع شده بودند. در جای‌جای آرامستان لواسان پوسترهای کیارستمی نصب شده بود و این هنرمند که عاشق طبیعت بود در آرامستانی پر از درخت آرام گرفت. کیارستمی که از اسفند سال ۹۴ تا اوایل اردیبهشت ۹۵ به دلیل انجام چند عمل جراحی در ناحیه روده در بیمارستان بستری شده بود و در ماه‌های اخیر هم چندین بار به بیمارستان مراجعه کرده بود، سرانجام بنا به تصمیم خودش 8 تیر ماه برای تکمیل مراحل درمان به پاریس رفت. او 14 تیر ماه از دنیا رفت و پیکرش به ایران منتقل شد. این هنرمند در هفتم اردیبهشت هنگام ترخیص از بیمارستان در آخرین گفت‌وگویش با ایسنا گفته بود: من امروز از بیمارستان مرخص می‌شوم، اما این مرخصی به معنای بهبودی کامل نیست. ۵۰ روز در بیمارستان بوده‌ام و امیدوارم بتوانم پروسه بهبودی‌ام را در خانه ادامه دهم. رییس کل سازمان نظام پزشکی به تازگی در پی برخی نقطه‌نظرات و انتقادات درباره‌ی مراحل درمان کیارستمی، طی نامه‌ای به معاون و دادستان انتظامی نظام پزشکی برای پیگیری و رسیدگی به پرونده پزشکی این هنرمند دستور داد. کیارستمی در کارنامه‌ی فیلم‌سازی‌اش ساخت فیلم‌های کوتاه «نان و کوچه»، «زنگ تفریح»، «تجربه»، «دو راه حل برای یک مساله» و .. و فیلم‌های بلند «گزارش» ۱۳۵۶، «اولی‌ها» ۱۳۶۲، «خانه‌ی دوست کجاست؟» ۱۳۶۵، «مشق شب» ۱۳۶۶، «کلوزآپ، نمای نزدیک» ۱۳۶۸، «زندگی و دیگر هیچ» ۱۳۷۰، «زیر درختان زیتون» ۱۳۷۳، «طعم گیلاس» ۱۳۷۶، «باد ما را خواهد برد» ۱۳۷۷، «ABC آفریقا» ۱۳۷۹ را دارد.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها