کد خبر: 747403
تاریخ انتشار :

ماه رمضان ۱۴۰۳ چه روزی است؟

تاریخ دقیق شروع ماه رمضان در تقویم شمسی برابر با ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ است.

ماه رمضان ۱۴۰۳ چه روزی است؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش شمانیوزیکی از ماه‌های مهم و مقدس در دین اسلام ماه رمضان نام دارد. این ماه، نهمین ماه از سال قمری است که مسلمانان در آن به روزه‌داری، تلاوت قرآن، شب‌زنده‌داری و انجام اعمال خیر می‌پردازند. قرآن در این ماه بر پیامبر (ص) نازل شد و مسلمانان این ماه را ماه نزول قرآن نیز می‌نامند. روزه‌داری در ماه مبارک یکی از ارکان مهم اسلام است. عید فطر که پایان ماه رمضان و آغاز شوال، ماه قمری بعدی است که پس از رؤیت هلال ماه آغاز می‌شود.

تاریخ شروع ماه رمضان ۱۴۰۳

تاریخ دقیق شروع ماه رمضان در تقویم شمسی برابر با ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ است.

تاریخ دقیق شروع ماه رمضان در تقویم قمری برابر با ۱ رمضان ۱۴۴۶ است.

تاریخ دقیق شروع ماه رمضان در تقویم میلادی برابر با ۲ مارس ۲۰۲۵ است.

پایان ماه رمضان ۱۴۰۳ چه روزی است؟

پایان یافتن ماه رمضان نیز هر سال با مشاهده هلال ماه شوال اعلام می‌شود.

عید فطر ۱۴۰۴

۱۱ و ۱۲ فروردین ۱۴۰۴ به عنوان تعطیلات عید فطر در نظر گرفته می‌شود.

ماه رمضان

رمضان نهمین ماه قمری که روزه در آن بر مسلمانان، واجب است و دارای فضیلت‌های بی شماری است. این ماه، ماه میهمانی خدا، ماه رحمت و مغفرت و برکت و بهار قرآن خوانده شده است. بر اساس احادیث، در این ماه درهای آسمان و بهشت گشوده و درهای جهنم بسته می‌شود. شب قدر که نزول قرآن در آن شب بود، در این ماه قرار دارد. برخی دیگر از کتاب‌های آسمانی همچون تورات و انجیل نیز در این ماه نازل شده است. رمضان، تنها ماهی است که نام آن در قرآن آمده است. این ماه، نزد مسلمانان احترام و جایگاه ویژه‌ای دارد و مسلمانان به عبادت در آن اهتمام ویژه‌ای دارند. در منابع دعایی، اعمال و عبادت‌های مختلفی برای این ماه نقل شده است. از مهم‌ترین اعمال این ماه، تلاوت قرآن، اِحیای شب‌های قدر، دعا، نماز، استغفار، افطاری‌دادن و کمک به نیازمندان است. از وقایع مهم این ماه می‌توان به نزول قرآن در شب قدر، شهادت حضرت علی (ع)، نخستین امام شیعیان و ولادت امام حسن مجتبی (ع) در پانزدهم رمضان اشاره کرد.

رمضان به چه معناست؟

واژه «رمضان» از ریشه «رَمَضَ» به معنای داغیِ سنگ از شدت گرمای آفتاب است.

احتمال اول این است که: روزه در ماه رمضان، عبادتی دیرین است، و گویا عرب‌ها این نام را به خاطر داغ شدنشان از حرارت گرسنگی و چشیدن سختی آن، نهاده‌اند، همچنان که به آن «ناتق (رنج‌آور)» هم گفته‌اند؛ چون سختی روزه، آنان را به رنج و زحمت می‌افکند.

احتمال دیگر این است که گفته‌اند: چون نام ماه‌ها را از زبان قدیم نقل کرده‌اند، آنها را با زمان‌هایی که در آنها قرار داشتند، نامیده‌اند و این ماه، در روزهای گرم و داغ بوده است. و لذا رمضان نامیده شده است.

شماری از روایات، این نام گذاری را به سبب نقشی دانسته‌اند که ماه رمضان در پاکسازی آئینه جان از آلودگی‌های گناهان و پاکسازی روان از زنگار خطاها دارد. از پیامبر (ص) روایت است: «إنّما سُمِّیَ رَمَضانُ؛ لِأَنَّهُ یُرمِضُ الذُّنوبَ» «این ماه را رمضان نامیده‌اند: چون گناهان را می‌سوزاند.»

احادیث مربوط به ماه رمضان

درباره فضیلت این ماه پربرکت احادیثی از پیامبر گرامی اسلام (ص) و امامان گفته شده است.

امام صادق علیه السلام: إِنَّمَا فَرَضَ اللَّهُ (عَزَّ وَ جَلَّ) الصِّیَامَ لِیَسْتَوِیَ بِهِ الْغَنِیُّ وَ الْفَقِیر

خداوند روزه را واجب کرده تا بدین وسیله دارا و ندار (غنی و فقیر) مساوی گردند. (من لا یحضره الفقیه ج ۲ ص ۷۳، ح ۱۷۶۶)

امام علی علیه السلام: فرض الله …َ الصِّیَامُ ابْتِلَاءً لِإِخْلَاصِ الْخَلْق ‌

خداوند روزه را واجب کرد تا به وسیله آن اخلاص خلق را بیازماید. (نهج البلاغه (صبحی صالح) ص ۵۱۲، ح ۲۵۲)

امام رضا علیه السلام: إِنَّمَا أُمِرُوا بِالصَّوْمِ لِکَیْ یَعْرِفُوا أَلَمَ الْجُوعِ وَ الْعَطَشِ فَیَسْتَدِلُّوا عَلَی فَقْرِ الْآخِرَة

مردم به انجام روزه امر شده‌اند تا درد گرسنگی و تشنگی را بفهمند و به واسطه آن فقر و بیچارگی آخرت را بیابند. (وسایل الشیعه ج ۱۰، ص ۹، ح ۱۲۷۰۱)

پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند: شَهرُ رَمَضانَ شَهرُ اللّه عَزَّوَجَلَّ وَ هُوَ شَهرٌ یُضاعِفُ اللّه‌ فیهِ الحَسَناتِ وَ یَمحو فیهِ السَّیِّئاتِ وَ هُوَ شَهرُ البَرَکَةِ؛

ماه رمضان، ماه خداست و آن ماهی است که خداوند در آن حسنات را می‌افزاید و گناهان را پاک می‌کند و آن ماه برکت است. (بحارالانوار، ج ۹۶، ص ۳۴۰، ح ۵)

امام صادق (علیه السلام) فرمود: مَنْ صَامَ ثَلَاثَةَ أَیَّامٍ مِنْ آخِرِ شَعْبَانَ وَ وَصَلَهَا بِشَهْرِ رَمَضَانَ کَتَبَ اللَّهُ لَهُ صَوْمَ شَهْرَیْنِ مُتَتَابِعَیْن‌

هر کس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگیرد و به روزه ماه رمضان وصل کند خداوند ثواب روزه دو ماه پی در پی را برایش محسوب می‌کند. (وسایل الشیعه، ج ۷، ص ۳۷۵، ح ۲۲)

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

نیازمندی ها