بدهی مالیاتی چند ده میلیاردی استقلال و پرسپولیس/ گرهی که با دست باز نشد
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
مطمئنا موضوع بدهی نجومی استقلال و پرسپولیس به سازمان امور مالیاتی کشور نتیجه سوءمدیریت بهویژه در مدیریت سابق این دو باشگاه است. مدیرانی که فقط شرایط حال تیم را در نظر گرفتند و هیچ برنامهای برای آینده باشگاه نداشتند.
به گزارش نامه نیوز، روزنامه شرق در این خصوص نوشت: سختگیری کنفدراسیون فوتبال آسیا باعث شد دو باشگاه پرسپولیس و استقلال مجبور شوند پس از سالها برخی مشکلات خود را حل کنند. طبق اعلام مسئولان این دو باشگاه آنها در هفته گذشته با حدود ١٠٠ طلبکار خود تسویهحساب کردند یا به تفاهم رسیدند. حل مشکلات بدهی به مربیان و بازیکنان سابق یکی از معظلات اساسی استقلال و پرسپولیس بود که به نظر میرسد با هر ترفندی که بوده، تقریبا حل شده است.
یکی دیگر از مشکلات بزرگ این دو باشگاه در این سالها بدهی میلیاردی مالیاتی است. این دو باشگاه به دلیل پرداختنکردن بدهیهای سالهای گذشتهشان با یک مالیات انباشته روبهرو هستند.
درباره استقلال چند روز پیش آماری منتشر شد که نشان میدهد این باشگاه یک بدهی ٣١میلیاردتومانی متعلق به قبل از سال ٩٣ دارد. درباره پرسپولیس رقم به مراتب بزرگتر است و حتی گفته میشود به بالای ١٠٠ میلیارد تومان میرسد. (برخی رسانهها مبلغ بدهی مالیاتی پرسپولیس را ١٤٠ میلیارد تومان اعلام کردند)
سؤال اصلی که برای هواداران دو تیم و کارشناسان پیش میآید این است که وقتی این دو باشگاه همیشه از نداری مینالند و هیچگاه بنگاههای اقتصادی سوددهی نبودند، چگونه با چنین مالیات بر درآمدهایی روبهرو شدهاند؟
داستان خیلی ساده است. این دو باشگاه در این سالها هرگز اظهارنامه مالیاتی پر نکردند و خودشان با دست خودشان این بدهیهای نجومی را خلق کردند. موضوعی که مسعود سلطانیفر، وزیر ورزش و جوانان روی آن انگشت گذاشته است: «وقتی یک مودی، اظهارنامه ندهد، براساس قانون، سازمان مالیات علیالرأس میکند و وقتی اینطور میشود ٢٥ درصد مالیات تعیین میشود. در پرسپولیس و استقلال هم در ١٠ سال قبل هیچگاه درآمدها اضافه بر هزینه نبوده یا سربهسر بوده یا اینکه هزینهها از درآمد بیشتر شده که بدهی بالا آمده است؛ بنابراین از این جهت مالیات به آنها تعلق نمیگیرد. اگر آن زمان مدیران این دو باشگاه هر سال اسناد و مدارک لازم مالیاتی را میدادند، امروز این بدهی به نام باشگاهها به ثبت نمیرسید». از طرفی باید به تقبل مالیات بازیکنان و مریبان از سوی باشگاهها اشاره کرد. موضوعی که نشاندهنده ضعف مدیران بوده و به مربیان و بازیکنان اجازه میداده با تیمها قرارداد ترکمانچای ببندند. تیمها با مربیان خود قراردادهای میلیاردی میبستند و در کنار قرارداد متعهد میشدند مالیات چنددهمیلیونی مربی را هم پرداخت کنند.
در واقع اینجا هم این سوء مدیریت مدیران بوده که چنین وضعیتی ایجاد کرده است. آنها حسابرسی نکردند، گزارش مالی سالانه نداشتند و اظهارنامه مالیاتی هم پر نکردند و این بحران پیش آمده است.
داستان زمانی جالبتر میشود که موضوع سندسازی هم به این بیتوجهی و عدم شفافیت اضافه میشود. این دو باشگاه برای اینکه بتوانند مجوز حرفهایشدن را از کنفدراسیون فوتبال آسیا بگیرند، با سندسازی تراز مالی خود را مثبت نشان میدادند. حالا همین سندهای غیرواقعی مبنای تعیین مالیات برای دو باشگاه شده است.
ماجرا در واقع کمی مضحک به نظر میرسد. استقلال و پرسپولیس، دو باشگاهی که همیشه بدهکار بودند و از پول دولت ارتزاق میکردند، خود را سودده معرفی کردند، مدیران هم به خودشان زحمت ندادند که با ارائه اظهارنامه مالیاتی این گره را باز کنند؛ برای همین در شرایطی که هر دو باشگاه هر سال بدهی بهبار میآوردند، برایشان چند صد میلیون مالیات بر درآمد محاسبه شده است. آن مالیاتها هم پرداخت نشده و حالا با دیرکرد و انباشتهشدن به رقمهای چنددهمیلیاردی رسیده است.
در این میان این سؤال پیش میآید که برای فرار از این بدهیهای چنددهمیلیاردتومانی چه باید کرد؟
بنا بر اعلام مسعود سلطانیفر چندیپیش با موافقت علی طیبنیا، وزیر سابق امور اقتصادی و دارایی کمیتهای برای حل این مشکل در سازمان امور مالیاتی کشور تشکیل شد و قرار است این موضوع به صورت ریشهای حل شود. وزیر ورزش وعده داد حداکثر تا یک سال دیگر موضوع بدهی میلیاردی مالیاتی سرخابیها حل شود.
دیدگاه تان را بنویسید