بایدها و نبایدهای بعد از تشخیص دیابت
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
به گزارش نامه نیوز، شاید شما هم جزو افرادی باشید که به تازگی دیابتشان تشخیص داده شده است و شما هم مانند بسیاری، دچار سردرگمی و اضطراب شده اید، مخصوصا زمانی که به شما گفته شده که باید سبک زندگی خود را تغییر دهید و نمی دانید که چگونه یا چطور باید این کار را شروع کرد. خیلی از افراد سریع دست به کار می شوند و لیستی از باید ها و نبایدها آماده می کنند و انتظار دارند که سریعا اعداد قند خون خود را تغییر دهند و ناگهان دیابت را کنترل کنند. لطفا شما به جمع این افراد ملحق نشوید چرا که تغییر با این سرعت و روش غیر ممکن است. کافی است در ابتدا، این چند نکته را رعایت کنید.
قبل از شیرجه زدن، شناکردن را بیاموزید
به گزارش سلامت نیوز به نقل از انجمن آموزش دیابت گابریک، تلاش کردن برای مدیریت دیابت بدون شناختن دیابت و راههای کنترل آن مانند شیرجه زدن در استخر است بدون اینکه شنا کردن بلد باشید. لازم است که در ابتدای کار با دیابت، روشهای کنترل آن، فواید کنترل و راههای پیشگیری از عوارض آن آشنا شوید. برای اینکه بیشتر با دیابت و وضعیت فعلی خود آشنا شوید لازم است که با پزشک و کادر درمانی خود در این مورد صحبت کنید.
راه های کسب اطلاعات صحیح را پیدا کنید
بعد از آشنا شدن با دیابت و وضعیت فعلی خود، لازم است اطلاعات درست و بیشتری بدست بیاورید. اگر برای افزایش اگاهی و اطلاعات به سایتهای اینترنتی سر می زنید، حتما به سایت های معتبر در این زمینه مثل سایت انجمن دیابت آمریکا، فدراسیون جهانی دیابت یا سایت انجمن دیابت گابریک مراجعه کنید. در صورتی که نتوانستید از سایت ها استفاده کنید می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به پزشک معالج یا انجمن های معتبر مراجعه کنید.
با عوامل تاثیرگذار بر قند خون خود آشنا شوید
بیشتر مردم می دانند که تغذیه و ورزش نقش اصلی را در مدیریت دیابت بازی می کنند. آیا می دانید موارد دیگری مثل کافئین یا استرس نیز می توانند بروری قند شما اثر بگذارند؟ برای اینکه با فاکتورهای موثر بر قند خون آشنا شوید لازم است که قند خون خود را اندازه گرفته و در دفترچه ای ثبت کنید و سپس اثر مورادی مثل این که چه می خورید؟ چه موقع ورزش می روید؟ یا چه استرسی در روز داشتید و بر قند شما چگونه اثر داشته است را یادداشت کنید. همینطور توجه کنید که آیا قند خون شما در صبح بالاتر است یا در شب بعد از صرف میان وعده؟ به دفعات وعده های غذایی خود توجه کنید که آیا مصرف غذا در وعده های بیشتر و حجم کمتر بیشتر به کنترل قند شما کمک می کند یا وعده ها با حجم بیشتر و فاصله زمانی طولانی تر؟ از این یادداشتها می توانید یاد بگیرید که چه عواملی روی قند شما تاثیر گذار هستند. در ضمن به یاد داشته باشید استرس یکی از مهمترین عواملی است که بروری قند شما اثر می گذارد بنابراین لازم است که راههای مدیریت استرس را نیز یاد بگیرید.
از دیگران کمک بگیرید
مطالعات نشان داده است افرادی که توسط دوستان، خانواده و یا اطرافیان حمایت میشود در مدیریت دیابت موفق تر هستند. شما هم از دوستان، خانواده و یا اطرافیان خود کمک بگیرید و از آنها بخواهید در کنترل قند شما را تشویق و همراهی کنند. اما به یاد داشته باشید که مدیریت دیابت وظیفه اصلی شما است و دیگران مشوق یا راهنمای شما هستند.
از انجام کارهای عجیب و خارق العاده دوری کنید
اگر قصد دارید برنامه غذایی صحیح و سالم داشته باشید، مطمئنا راه حل آن حذف وعده های اصلی، حذف گروه های غذایی مخصوصا کربوهیدراتها (قند و نشاسته) یا کاهش وزن سریع و ناگهانی نیست. همه این موارد غیر اصولی و یا حتی می توانند خطرناک باشند. راه رسیدن به برنامه غذایی صحیح و سالم در دیابت، مصرف کمتر چربی، نمک، مواد فرآیند شده و افزایش مصرف سبزیجات در روز است. بدون جنجال و به آرامی مسیر تغذیه سالم را طی کنید.
سنگ بزرگ نشانه نزدن است
برای مدیریت دیابت اهداف واقعی انتخاب کنید و به یاد داشته باشید رسیدن به همه اهداف به یکباره امکان پذیر نیست. انتخاب اهداف غیر واقعی ممکن است شما را دچار دلسردی و یاس کند.
به یاد داشته باشیم با افزایش آگاهی و مهارت، تعین درست اهداف و برنامه ریزی برای رسیدن به هدف می توانید به خوبی قند خود را کنترل کنید.
منبع: سلامت نیوز
دیدگاه تان را بنویسید