علت بروز خشونت در زندگی زناشویی چیست؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
دکتر تورج محمدزاده در همایش مسیر زندگی بدون خشونت که بهمت مرکز اورژانس اجتماعی، فرمانداری و موسسه مردم نهاد در سلماس برگزار شد، گفت: خشم نوعی احساس است که به ما خبر از وجود ایرادی در زندگی می دهد که روند زندگی را از مسیر درست خود خارج کرده است.
وی با بیان اینکه در یک تقسیم بندی 50 درصد مشکلات ما در ارتباط با ژن و ژنتیک ماست که کنترلی هم بر روی آن نداریم تصریح کرد: 10درصد مشکلاتمان نیز مربوط به محیط و شرایط آن از جمله عوامل زیستی و ... است که بر زندگی تاثیر میگذارند و بر این عوامل نیز کنترلی نداریم، زیرا محدوده جغرافیایی و زمانی حین تولد از دسترس و اراده بشر خارج است؛ اما 40 درصد مشکلات مربوط به حالت درونی ذهن است که میتوان نسبت بدان کنترل داشت.
وی افزود: متاسفانه بشر فقط بدنبال کسب امکانات و تغییر شرایط زندگی و محیط است درحالیکه کنترلی بر آن ندارد .
محمدزاده با بیان اینکه بشر در کره خاکی دارای اختیار بوده و نسبت به آن مسئول و پاسخگو خواهدبود، تصریح کرد: رفتارهای انسان برای ارضای 5 نیاز ژنتیکی شامل نیاز به بقا، نیاز به رفاقت، صمیمیت و عشق و تعلق خاطر، نیاز به قدرت، نیاز به احترام و نیز نیاز به تفریح و تنوع طلبی است.
این دکتری روانشناسی با اشاره به نیاز به رفاقت، صمیمت،عشق و تعلق خاطر بعنوان نیازی مهم در انسان، خاطرنشان کرد: بشر قادر به زندگی دور از یکدیگر نیست و تنها دلیل ازدواج همین نیاز به تعلق خاطر است.
محمدزاده افزود: عدم ارضای نیاز عشق و صمیمیت طرفین یکی از دلایل مهمی که ازدواج به خشونت کشیده می شود و همین باعث می شود روابط محبت آمیز جای خود را به بهانه گیری و درگیری های لفظی و حتی فیزیکی بدهد.
وی بیان کرد: نیاز به قدرت عامل خشونت است و باتوجه به اینکه بشر میخواهد ارزشمند شمرده شده و عزت داشته باشد، وقتی این قدرت نباشد بشر دست به خشونت می زند تا بوسیله زور، فشار و تنش خود را در اذهان و چشمهای مردم و اطرافیان نمایان کند.
محمدزاده اظهار کرد: انسان بعنوان موجودی مفرح و تنوع طلب، در صورت مواجهه با تنوع در امور مختلف روحش شاد می شود و اگر این عامل نیز در برنامه خانواده وجود نداشته باشد، انسان برای بدست آوردن این تنوع به راه های نادرست و خشونت روی خواهد آورد تا تغییری در روند زندگی خود بوجود آورد.
این کارشناس پیشگیری از خشونت های خانگی با اشاره به طلاق بعنوان نوعی خشونت برای نشان دادن خشم به طرف مقابل، تاکید کرد: کارشناسان کمک کنند تا نیازهای جوانان و زوجین به شیوه صحیح در قالب مغزی شان ارضا شود تا شاهد کاهش خشونت و نیز داوم و پایداری زندگی های مشترک باشیم.
دیدگاه تان را بنویسید