کد خبر: 566580
تاریخ انتشار :

آمالگام و مخاطرات آن

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

استفاده از آمالگام، همچنان در ترمیم دندان خصوصا دندان‌های خلفی و پراسترس، مد نظر دندانپزشکان قرار دارد و بیشتر از مواد همرنگ دندان، کاربرد دارد، اما این ماده جیوه‌ای برای کسانیکه به شکل مداوم به آن سر و کار دارند، عوارضی را به دنبال خواهد داشت و این موضوع بیشتر دندانپزشکان و دستیاران دندانپزشکی را که به شکل روزانه با این ماده جیوه‌ای مواجهه داشته و تحت بخارات جیوه قرار دارند، در بر می‌گیرد.

کارشناس بهداشت حرفه‌ای دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این خصوص به ایسنا گفت: جیوه اثراتی بر روی کلیه و سیستم عصبی مرکزی دارد و دندانپزشکان ممکن است، طی مراحل مختلف در معرض استنشاق بخارجیوه قرار گیرند.

ابراهیم آسمند گفت: میزان مواجهه با جیوه بستگی به مواجهه با قطرات جیوه فلزی و باقیمانده های ذرات آمالگام در محل کار دارد و اوج این مواجهه در هنگام کار اختصاصی دندانپزشک مانند آماده سازی، جای گذاری و برداشتن ترمیم های آمالگامی است.

مسئول بهداشت حرفه‌ای شبکه بهداشت و درمان شهرستان نی‌ریز ادامه داد: نوع آمالگاماتور، تهویه، نوع پوشش کف و رعایت استانداردهای بهداشت مانند عادات شستشو، تمیز کردن وسایل و دستکاری قطرات ریخته شده در میزان مواجهه مؤثر است.

آسمند با بیان اینکه موقعیت شخص دندانپزشک، سن، سابقه کار و تعداد ترمیم ها در هفته از عوامل دیگری است که در میزان دریافت جیوه در بدن دخالت دارند، گفت: مهمترین شکل مواجهه این افراد بخار جیوه است و از راه شش ها وارد بدن شده و جذب می شود.

این کارشناس بهداشت حرفه‌ای خاطرنشان کرد: تجمع بیش از اندازه مجاز جیوه در بدن موجب مسمومیت و بروز نشانه هایی می شود که هر چقدر این تجمع بیشتر شود، نشانه ها شدیدتر شده و ارگان های بیشتری درگیر می شوند.

آسمند توصیه‌هایی را خطاب به دندانپزشکان و دیگر کسانیکه در فرآیند ترمیم دندان بیماران نقش دارند، داشت تا آسیب‌های احتمالی در مواجهه با آمالگام را کاهش دهند.

او گفت: استفاده از آمالگام های کپسولی به جای آمالگام های فله ای از راهکارهای مهم به شمار می‌رود زیرا استفاده از آمالگام های کپسولی بر روی بهداشت جیوه و کم کردن میزان بخار جیوه متصاعد شده در محیط کار و همچنین میزان جیوه ی وارد شده در بدن کارکنان دندانپزشکی طی مطالعاتی ثابت شده است.

آسمند همچنین خاطرنشان کرد: نصب تهویه مطبوع مناسب در محیط کار، استفاده از ماسک، حتی ماسک دولایه و دستکش هنگام کار، دستکاری نکردن قطرات ریخته شده جیوه، استفاده از دستمال مرطوب برای پاک کردن قطرات و ذرات جیوه از روی زمین یا میزکار، استفاده نکردن از جارو برقی در این مواقع، راعیت استانداردهای بهداشتی، استفاده از اسپری آب با جریان شدید و ساکشن با سرعت بالا هنگام برداشتن یا جاگذاری آمالگام و... به دندانپزشکان توصیه می‌شود.

این کارشناس بهداشت حرفه‌ای با طرح این توصیه که محل نگهداری آمالگام خام تا حد امکان باید خارج از محل کار دندانپزشک باشد، گفت: پوشش‌های مورد استفاده در کف مطب دندانپزشکان تا حد امکان از نوع سنگ و سرامیک بدون شکستگی و ترک خوردگی باشد و نباید از موکت یا پارکت برای این محیط‌ها استفاده کرد.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

نیازمندی ها