کد خبر: 604870
تاریخ انتشار :

درمان سه سوته سنگ کلیه به روش طبیعی!

درمان سه سوته سنگ کلیه به روش طبیعی!
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه نیوز، عصر ایران نوشت: «اگر شما نیز یکی از افرادی باشید که ابتلا به سنگ‌های کلیه را تجربه کرده اند، احتمالا درد ناشی از این شرایط را هیچ گاه فراموش نخواهید کرد. خوشبختانه، بسیاری از سنگ های کلیه به اندازه ای کوچک هستند که خودبه‌خود از بدن دفع می شوند. اما برخی از آنها می توانند به اندازه ای بزرگ باشند که جریان ادرار را به طور کامل مسدود کرده و خارج کردنشان نیازمند انجام عمل جراحی است.بر همین اساس پیشگیری از ابتلا به سنگ های کلیه یا آشنایی از روش هایی برای از بین بردن سنگ های کوچک پیش از این که به موردی مساله‌ساز تبدیل شوند، اهمیت دارد.

چگونگی از بین بردن طبیعی سنگ های کلیه کوچک

اگر با احساس درد در کلیه خود مواجه هستید و پزشک وجود سنگ در این اندام را تشخیص داده است، اندازه سنگ می تواند عاملی تاثیرگذار در برنامه درمان شما باشد.

سنگ های کوچک‌تر از چهار میلیمتر بی نیاز از درمانی خاص باید خودبه‌خود از بدن دفع شوند. سنگ هایی به اندازه چهار تا شش میلیمتر، نیازمند درمان هستند اما بیشتر آنها نیز می توانند به خودی خود از بدن دفع شوند. شما ممکن است با دستورالعمل هایی مانند نوشیدن آب زیاد، مصرف داروهای مسکن بدون نسخه و انتظار برای دفع سنگ راهی خانه شوید.

همچنین شما می توانید از قدرت طبیعی چای های ادرارآور نیز برای مقابله با سنگ های کلیه استفاده کنید.

پزشکان بسیاری نیز مصرف این چای ها را توصیه می کنند تا به کاهش اندازه و دفع سنگ های کلیه کوچک در خانه کمک شود.

از جمله چای های ادرارآور که می توانید مصرف آنها را مد نظر قرار دهید می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- ریشه قاصدک

- ریشه بابا آدم (بورداک)

- اووا اورسی

- گزنه دوپایه

- ریشه مارشمالو

- جعفری

- صنوبر

- توس

- نعناع

- بوکو

یک گزنیه طبیعی دیگر برای کمک به کوچک شدن اندازه سنگ های کلیه افزودن مایعات قلیایی‌ساز به رژیم غذایی است که از آن جمله می توان به لیموناد تازه، آب پرتقال و سرکه سیب اشاره کرد. در مورد سرکه شما می توانید دو قاشق غذاخوری از آن را در یک فنجان آب ترکیب کرده و دو بار در روز مصرف کنید. از آنجایی که این مایعات حاوی اسید سیتریک زیاد هستند، شما باید آب بیشتری نیز مصرف کرده و بر هیدراته نگه دشتن بدن در طول روز متمرکز باشید. مصرف آب بیشتر به پاکسازی دستگاه ادراری شما نیز کمک می کند.

پیشگیری از سنگ های کلیه

همانگونه که پیشتر نیز ذکر شد، اگر تجربه ابتلا به سنگ های کلیه را داشته باشید، هرگز درد ناشی از آن را فراموش نخواهید کرد. بیشتر افرادی که از عود سنگ های کلیه رنج می برند، در نهایت درمی‌یابند که رژیم غذایی آنها نقش مهمی در تشکیل این سنگ ها ایفا می کند.

همچنین، این به معنای آن است که شما می توانید با ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی خود احتمال ابتلا به سنگ های کلیه را کاهش دهید.

از عوامل غذایی که می توانند خطر تشکیل سنگ های کلیه را افزایش دهند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- مصرف مایعات ناکافی که به مواد معدنی اجازه رسوب در ادرار را می دهد

- مصرف زیاد پروتئین حیوانی که میزان کلسیم در ادرار را افزایش می دهد

- مصرف زیاد خوراکی هایی مانند نمک، شکر تصفیه شده و فسفر

با آگاهی از این عوامل خطر و پرهیز از آنها، شما می توانید تعداد موارد تجربه تشکیل سنگ های کلیه را کاهش دهید.

این که به چه نوع سنگ کلیه (کلسیم اگزالات، اسید اوریک، استروویت یا کلسیم فسفات) مبتلا شده اید نیز به منظور پیشگیری از عود مجدد آنها اهمیت دارد. اگر از نوع سنگی که به آن مبتلا شده اید، آگاه نیستید، پزشک می تواند در تشخیص نوع آن به شما کمک کند.

احتمال این که به سنگ های کلسیم اگزالات مبتلا شوید، بیشتر است زیرا سهمی تقریبا ۸۰ درصدی از تمام موارد سنگ های کلیه را به خود اختصاص داده است. از جمله اقدامات غذایی برای پیشگیری از ابتلا به این نوع سنگ کلیه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- نوشیدن چای سیاه و آب فراوان

- محدود کردن مصرف پروتئین حیوانی و نمک

- مصرف کلسیم کافی (۱,۰۰۰ تا ۱,۲۰۰ میلی گرم در روز). جالب است بدانید که یک رژیم غذایی کم کلسیم نیز می تواند یک عامل خطر برای تشکیل سنگ های کلیه باشد، اما این ماده مغذی را باید از مواد غذایی و نه مکمل ها دریافت کنید.

- افزایش مصرف سبزیجات قلیایی‌ساز

- نوشیدن مایعات بیشتر از میوه های خانواده مرکبات مانند لیموناد و آب پرتقال

بنیاد ملی کلیه آمریکا به این نکته اشاره داشته است که سنگ های کلیه بین افراد مبتلا به بیماری التهابی روده شایع‌تر است. این شرایط توانایی بدن فرد برای جذب درست چربی ها را تحت تاثیر قرار دهد و زمانی که چربی جذب نمی شود با کلسیم پیوند تشکیل داده و موجب تولید اگزالات می شود. اگزالات نیز سپس جذب شده و وارد کلیه ها می شود، یعنی جایی که می تواند به تشکیل سنگ منجر شود.

به طور مشابه، پس از جراحی بای‌پس معده، بدن شما کلسیم کمتری از دستگاه گوارش جذب می کند. بر همین اساس، سطوح بالاتر اگزالات در دستگاه ادراری مشاهده می شود. انباشت اگزالات می تواند موجب تشکیل کریستال هایی شود که در نهایت به تشکیل سنگ های کلیه منجر می شوند.

برای سنگ های اسید اوریک، قلیایی‌سازی ادرار با یک مکمل بدون نسخه مانند سدیم بی کربنات، پتاسیم سیترات، منزیم سیترات یا بیسیترا (اسید سیتریک مونوهیدرات بعلاوه سدیم سیترات دی‌هیدرات) نیز می تواند کمک کند.

با استفاده از نوارهای تست pH می توانید به طور منظم pH ادرار خود را بررسی کنید. شما باید pH ادرار ۶.۵ هنگام صبح و باقی ماندن آن زیر ۷ را هدف قرار دهید زیرا pH بالا خطر تشکیل سنگ های کلسیم فسفات را افزایش می دهد.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها