داروی ضدفشار خون، طول عمر را زیاد میکند
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
در تحقیقات پژوهشگران دانشگاه شهر اوزاکا در ژاپن، سه هزار داروی شناخته شده روی کرمهای لولهای که به صورت ژنتیکی دستورزی شده بودند تا در صورت فعال شدن ژنی موسوم به hsp-۶ بدرخشند، مورد آزمایش قرار گرفت. این ژن در طول فرایند ترمیم میتوکندریهای این جانواران خزنده به میزان بسیار زیادی بیان میشود.
این فرایند ترمیم سلولی مکانیزمی است که در آن میتوکندریها که در واقع کارخانههای سلولی هستند، ترمیم میشوند و در نتیجه فرایند پیری کندتر میشود.
در نتیجه این آزمایش مشخص شد داروی متولازون تاثیر زیادی روی بیان ژن hsp-۶ دارد. در مرحله بعد، اثر افزایش طول عمر این دارو روی کرمهای C. elegans مورد آزمایش قرار گرفت. این کرمها در تحقیقات و آزمایش های پیشبالینی ضدپیری کاربرد زیادی دارند. نتایج این آزمایش نیز نشاندهنده تاثیر قابل توجه دارو بر افزایش طول عمر کرمها بود.
به اعتقاد محققان میتوان این مکانیزم را در بدن انسان نیز فعال و زمینه را برای تولید داروهای جدید ضد پیری فراهم کرد.
فشار خون نیرویی است که توسط جریان خون به دیواره رگها وارد میشود تا خون در سراسر رگها و بدن جریان یابد. اگر این نیرو افزایش پیدا کند و در طول زمان ثابت باقی بماند، بدن با مشکلات زیادی روبرو میشود.
جدیدترین آمار منتشر شده از سازمان جهانی بهداشت در مورد فشار خون - فشار خون یک وضعیت جدی پزشکی است که میزان خطر بروز بیماریهای قلبی، مغزی، کلیه و سایر بیماریها را افزایش میدهد.
- حدود ۱.۱۳ میلیارد نفر در سراسر جهان به فشار خون بالا مبتلا هستند که حدود دو سوم این آمار در کشورهای فقیر و کمدرآمد زندگی میکنند.
- فشار خون بالا علت اصلی مرگ زودرس در سراسر جهان است.
- یکی از مهمترین اهداف بهداشت جهانی در زمینه بیماریهای غیرمسری، کاهش فشار خون بالا به میزان ۲۵ درصد تا سال ۲۰۲۵ میلادی است.
دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت برای کاهش فشار خون - کاهش مصرف نمک به میزان کمتر از پنج گرم در روز - مصرف میوه و سبزی در رژیم غذایی روزانه - ورزش منظم - خودداری از استعمال دخانیات و مصرف الکل - اجتناب از مصرف غذاهای چرب - اجتناب از مصرف چربیهای ترانس - بررسی روزانه فشار خون - جلوگیری از استرس - درمان فشار خون در صورت افزایش
فشار خون در زنان پیشروندهتر است مطالعات جدید محققان مرکز پزشکی Cedars-Sinai در لسآنجلس با بررسی بیش از ۱۷ هزار داوطلب نشان میدهد میازن افزایش فشار خون در زنان سریعتر است و از سنین پایینتری آغاز میشود. همین امر باعث میشود زنان بیشتر از مردان مستعد ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی باشند.
مردان در سن بیست سالگی در مقایسه با زنان فشار خون بالاتری دارد، ولی در دهه چهل زندگی زنان در این زمینه از مردان سبقت میگیرند، به طوریکه فشار خون زنان در دهه چهل با فشار خون مردان در دهه ۶۰ زندگی قابل قیاس است. محققان هورمونها را در این امیر دخیل میدانند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Biogerontology منتشر شده است.
دیدگاه تان را بنویسید