10 نشانه ای که می گویند شما به قند اعتیاد دارید !
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
به گزارش نامه نیوز، قند در همه ی اشکالش نه تنها باعث بالا رفتن وزن می شود، بلکه تحقیقات نشان داده خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و دیابت نوع ۲ را افزایش می دهد. مصرف قند حتی خطر بروز برخی سرطان ها را هم بیشتر می کند. اعتیاد به قند شوخی نیست - مغز می تواند کاری کند هوس قند کنید و اگر به قدر کافی قند مصرف نکنید دچار نشانه هایی مانند ترک اعتیاد خواهید شد.
اعتیاد به قند پدیده ای فیزیولوژیکال و قابل سنجش است که بسیاری از افراد از آن رنج می برند. این امر ایجاد اصلاحات غذایی لازم برای بهبود سلامت خود را برای بسیاری از افراد دشوار می کند.
در ادامه درباره ی نشانه هایی صحبت خواهیم کرد که می گویند عادت شما به مصرف مواد قندی اعتیاد است.
۱- عادت تان را مخفی می کنیدبعضی افرادی که به قند اعتیاد دارند ممکن است خود متوجه زیاده روی شان در مصرف قند باشند اما به جای آنکه دنبال راهی برای کم کردن مصرف آن بگردند، این موضوع را مخفی می کنند. اگر بر سر خوردن شیرینی جات بهانه می آورید یا با خودتان معامله می کنید، آن را نشانه ی قطعی اعتیادتان به قند بدانید. هیچکسی در کمد خود کلم بروکلی پنهان نمی کند. اگر شیرینی جات را جایی قایم می کنید یا دزدکی سراغ شان می روید تا از آن ها بخورید، بنابراین به قند اعتیاد دارید.
۲- هر چه می گذرد به قند بیشتری برای رفع هوس تان نیاز پیدا می کنیدمانند بسیاری از رفتارها یا مواد اعتیادآور، مقاومت تان در برابر شیرینی جات ممکن است به مرور بیشتر شود. یک نشانه ی اعتیاد به قند این است که برای رفع هوس خود به مقدار بیشتری از این ماده پیدا می کنید. اولش یک اسکوپ بستنی کفایت می کند اما هر چه اعتیادتان بیشتر می شود به قند بیشتر و بیشتری برای رفع هوس تان نیاز است.
۳- حتی وقتی گرسنه نیستید هم شیرینی جات می خوریدغذای مفصلی خورده اید و حسابی سیرید اما هنوز هم برای یک برش بزرگ کیک جا دارید؟ نشانه ی شماره یک اعتیاد به قند، روی آوردن به مواد قندی در زمانی است که به لحاظ فیزیکی گرسنه نیستید.
۴- همیشه هوس شیرینی جات می کنیدبعد از خوردن زیاد مواد قندی، قند خون افت می کند چون انسولین آن همه قندی که به سمت سلول ها می رود را پس می زند تا قند به بدن آسیب نزند. این افت قند باعث کاهش سطح قند خون و ایجاد هوس های بیشتر می شود.
۵- هوس خوراکی های شور می کنیدهوس خوردن مواد غذایی نمکی یک نشانه است که می گوید بدن تان از مواد مغذی مورد نیازش محروم است. این امر در افرادی که به قند اعتیاد دارند شایع است چون بدن آن ها اغلب با کمبود مواد مغذی کلیدی مواجه است. اگر متوجه شده اید که مرتباً تنقلات قندی می خورید احتمالاً به قدر کافی پروتئین و چربی سالم مورد نیاز بدن تان را مصرف نمی کنید. هوس خوردن مواد غذایی نمکی و شور یکی از روش های بدن است تا از این راه به شما بگوید باید گهگاه مصرف قند را کنار بگذارید و مواد غذایی مغذی تری بخورید.
عکس این مطلب هم صادق است. اگر مواد غذایی شور زیاد می خورید، ممکن است متوجه شده باشید که هوس مواد قندی یا کربوهیدرات های ساده می کنید. نکته ی اصلی حفظ تعادل است؛ یعنی مصرف مواد غذایی سرشار از ریزمغذی ها و درشت مغذی ها که بدن برای عملکرد و رشد خود به آن ها نیاز دارد.
۶- سعی کرده اید که مصرف شیرینی جات را کنار بگذارید اما دچار نشانه های عجیبی شده ایداعتیاد به قند می تواند هم اعتیاد رفتاری باشد - یعنی عادت کرده اید بعد از غذا یا اوقات مشخصی از روز مواد قندی بخورید - و هم اعتیاد شیمیایی. وقتی برنامه ی همیشگی تان را کنار بگذارید یا آن را مختل کنید، بدن تان ممکن است از خود نشانه های رنج یا ترک اعتیاد بروز دهد. قطع ناگهانی مصرف قند می تواند بدن را دچار نشانه هایی شبیه به ترک اعتیاد کند. برخی از شایع ترین نشانه های اعتیاد قند ممکن است شامل سردرد، بی حالی یا احساس خستگی، هوس های غذایی، دردهای عضلانی، حالت تهوع، باد روده و نفخ و حتی بی خوابی باشد. در اغلب موارد این نشانه ها بعد از ۲۴ ساعت تشدید می شوند. بهترین راه برای ترک قند انجام تدریجی آن است. برای این کار هر بار مقداری از مصرف خود را کاهش دهید.
۷- از شیرینی جات برای تسکین دادن خود استفاده می کنیداگر بعد از به هم خوردن رابطه عاطفی تان، تماشای یک فیلم غم انگیز یا گذراندن یک روز بد ، هوس یک چیز شیرین می کنید، مراقب باشید. یک نشانه ی روانی اعتیاد به قند زمانی است که فرد برای مواجهه با عوامل تنش زای زندگی، خستگی یا دیگر مسائل روانی مثل افسردگی یا اضطراب، دائماً به قند روی می آورد. زیاده روی در مصرف قند برای تسکین عاطفی خود امر بسیار ناسالمی محسوب می شود چون به فرد اجازه نمی دهد هیجانات خود را احساس کند یا به درستی از پس آن ها برآید. تحقیقات هم نشان داده مصرف قند اصلاً باعث تقویت روحیه نمی شود.
۸- از پیامدهای بالقوه اش باخبرید اما در هر صورت شیرینی جات مصرف می کنیداگر با وجود آگاهی از پیامدهای منفی این کار، مواد قندی و تنقلات بی ارزش را به شکل مقاومت ناپذیری مصرف می کنید، این نشانه ی بدی است.
۹- برای خوردن شیرینی جات خود را به آب و آتش می زنیداگر تنها برای خریدن یک بسته بستنی شب دیروقت تا یک فروشگاه شبانه روزی می روید، باید در اولویت هایتان تجدیدنظر کنید. این نشانه ی واضحی است که نیاز شما به قند از کنترل خارج شده است.
۱۰- از خوردن شیرینی جات احساس گناه می کنیداحساس گناه از خوردن هر ماده غذایی ممکن است نشانه ی ابتلا به یک اختلال غذایی باشد. اگر از عادت مصرف قندتان احساس شرم می کنید، بهتر است به یک پزشک یا روان درمانگر مراجعه کنید.
منبع: روزیاتو
دیدگاه تان را بنویسید