کد خبر: 646030
تاریخ انتشار :

خشکی دهان چه دلایلی دارد و چگونگی درمان آن

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

1آیا با دلایل خشکی دهان و گلو آشنایی دارید ؟ با درمان های آن چطور ؟ در هنگام خشکی دهان به چه پزشکی مراجعه کنیم؟ دلایل بسیاری وجود دارند که می توانند زمینه های ایجاد خشکی در دهان را برای شما فراهم سازند. شما ممکن است بر اثر ایجاد برخی عارضه ها به خشکی دهان مبتلا شوید و این عارضه ها نیز بر اساس عامل های محیطی و جسمی سلامت شما را تحت تاثیر خود قرار داده باشند. در هر صورت خشکی گلو و دهان از جمله مشکلاتی است که درحال حاضر برخی به آن مبتلا بوده و همواره به دنبال یافتن راهی برای درمان آن هستند. در ادامه این نوشتار قصد داریم تا به بررسی هرچه بیشتر علل این خشکی ها پرداخته و به این طریق اطلاعات مفیدی را به شما انتقال دهیم تا در صورت بروز بتوانید بهترین تصمیم ها را اتخاذ نمایید و به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید بنابراین توصیه داریم تا انتها ما را همراهی کنید.

بیشتر بخوانید : https://doctoreto.com/blog/who-is-otorhinolaryngologist/ (شناخت دقیق از وظایف و خدمات ارائه شده توسط متخصص گوش و حلق و بینی)

خشکی دهان و گلو چیست

همان گونه که درابتدا بیان نمودیم عامل های مختلفی می توانند زمینه های ایجاد خشکی گلو را برای شما فراهم ساخته و شما را با مشکلات متعددی مواجه سازند. در چنین شرایطی لازم است حتما با یک متخصص مجرب که در حوزه بررسی و درمان این اختلالات فعالیت دارد مشورت نموده و درمان های لازم را از این فرد دریافت نمایید. برخی از خشکی های ایجاد شده در دهان و گلو می توانند بر اثر بیماری های زمینه برو یابند پس باید ابتدا نوع بیماری را تشخیص داده و این بیماری را درمان نمود تا در نهایت خشکی دهان رفع گردد.دلایل و علت های خشکی دهان گلو

 

2

همان گونه که در ابتدا نوشتار خود بیان نمودیم قصد داریم تا به بررسی عمده دلایل ایجاد خشکی دهان و گلو بپرازیم. برخی عامل ها ممکن است در ابتدا ظهور آرامی داشته باشند اما درادامه به صورت یکباره و ناگهانی شما را مبتلا به خشکی دهان و گلو نمایند. سبک زندگی هر فرد نیز می تواند تاثیرات بسیاری در ایجاد این خشکی ها داشته باشد بنابراین نمی توان تنها به بیماری های زمینه ای که در بخش های قبل به آن ها اشاره شد بسنده نمود. از دیگر دلایل ایجاد خشکی دهان می توان موارد زیر را نام برد.

  • مصرف زیاد الکل
  • کشیدن سیگار
  • فریاد زدن
  • نوشیدن بیش از حد قهوه
  • کم آبی دهان
  • آلرژی
  • سرماخوردگی
  • گلو درد
  • ریفلاکس معده
  • ورم لوزه
  • مشکلات تنفسی

درمان خشکی دهان و گلو توسط پزشک متخصص گوش و حلق و بینی

 

3

در صورت بروز خشکی دهان و گلو لازم است در سریع ترین زمان ممکن به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه نمایید. این متخصصین با دانش بالای خود قادرند تا ابتدا به ارزیابی شرایط فیزیکی بدن پرداخته و معاینات لازم را انجام دهند. این معاینات می توانند به پزشکان شما در تشخیص دقیق تر عامل های ایجاد کننده کمک نمایند تا در انتها بتوان بهترین راهکار درمانی را برای برطرف نمودن عارضه خشکی دهان و گلو انتخاب نمود. راهکارهای مختلفی می توانند به شما کمک کنند تا این دسته از مشکلات خود را در مدت زمان کمتری برطرف کنید زیرا نمی توان منتظر ماند تا این خشکی ها به خودی خود بهبود یابند. از مهم ترین روش های درمانی دراین راستا می توان موارد زیر را نام برد که هر کدام اهمیت خاص خود را دارند.

  • مرطوب نمودن دهان با دستگاه های بخور

شما با قرار دادن یک دستگاه بخور در فضای اتاق خود می توانید از خشک شدن هوا جلوگیری کنید. همین امر می تواند در ادامه منجر به درمان خشکی دهان شما نیز شود.

  • آبرسانی به دهان و گلو

مصرف آب با مقدار بالا در طول روز را به هیچ عنوان فراموش نکنید زیرا این روش می تواند کمک شایانی به شما در درمان خشکی های ایجاد در ناحیه درهان و گلو نماید.

  • مصرف داروها

داروهایی که توسط یک متخصص گوش و حلق بینی تجویز می گردند با اثرات قابل توجه خود می توانند این نوع بیماری ها را از درمان کنند. از مهم ترین داروهایی که می توانید برای درمان خود مصرف نمایید لازم است به اسپری های بینی ، انتی هیستامین و آنتی اسیدها را نام برد که عمدتا پزشکان براساس شرایط فیزیکی شما هرکدام را تجویز می نمایند.

علت خشکی دهان در خواب

ممکن است شما نیز هنگام خواب به دلیل خشک شدن بیش از حد دهان از خواب بیدار شده باشید اما چه دلیلی می تواند موجب بروز این شرایط شود ؟ نوع تنفس شما هنگام خواب می تواند اثرات قابل توجه ای در ایجاد خشکی ها داشته باشد. شما ممکن است هنگام روز کنترل بسیار زیادی بر روی تنفس خود داشته باشید اما این امر هنگام خواب امکان پذیر نیست زیرا حتی خروپف نیز می تواند موجب خشکی دهان شما گردد. از دیگر عامل های اثرگذار می توان به سرماخوردگی ها ، پولیپ ، تنفس از طریق دهان و گرفتگی های مربوط به مجاری تنفسی اشاره نمود که بهتر است برای درمان سریع تر آن ها اقدام نمود.

علت خشکی دهان در صبح

در این بخش از نوشتار خود لازم است اشاره ای نیز به مجموعه دلایل ایجاد خشکی دهان درصبح نیز داشته باشیم. علاوه بر افرادی که با مشکل خشکی دهان خود هنگام خواب مواجه می باشند برخی نیز ممکن این مشکل را صبح هنگام بیدار شدن داشته باشند.

 به طور طبیعی بدن انسان هنگام خواب نیز به مقدار زیادی آب نیاز دارد و اگر این میزان آب در بدن وجود نداشته باشد شما با خشکی در دهان گلو خود هنگام صبح رو به رو خواهید شد اما این تنها دلیل این خشکی ها نیست بلکه می توان تعریق های شبانه را نیز موثر دانست که این تعریق ها عمدتا به دلیل دمای بالا اتاق و یا بیماری هایی همچون سرماخوردگی و تب بروز می یابند.

تاثیرات خشکی دهان و گلو بر سلامت

4

 

ترشح بزاق موجب جلوگیری از بروز خشکی دهان و گلو می شود بنابراین می توان گفت این بزاق ها وظیفه دارند تا دهان شما را مرطوب نگه دارند. البته نمی توان وظایف آن ها را تنها به همین امر محدود نمود چرا که می توانند به هضم غذا ، محافظت نمودن از پوسیدگی دندان ها ، جلوگیری نمودن از ایجاد عفونت ، قارچ و بلع راحت غذا نیز کمک های بسیاری نمایند.

 همین موارد می توانند شما را متوجه اهمیت بالای تشریح این بزاق ها نمایند بنابراین عدم ترشح و خشکی دهان می تواند عوارض و پیامدهای جدی را برای شما به همراه داشته باشد که از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • افزایش پلاک ، بیماری لثه ها و بروز پوسیدگی در دندان ها
  • بروز زخم در دهان
  • ایجاد عفونت های قارچی در دهان
  • بروز زبان باردار
  • ایجاد ترک در لب ها
  • بروز زخم و یا شکاف در گوشه دهان

اهمیت مراجعه به متخصص گوش حلق و بینی

آیا با ارتباط خشکی دهان و متخصص گوش و حلق بینی آشنایی دارید ؟ در بخش های قبل نیز اشاره نمودیم که متخصصین گوش و حلق و بینی با دانش بالای خود می توانند به شما در درمان کمک های شایانی نمایند. خشکی دهان از جمله بیماری های مربوط به دهان و گلو به شمار می رود و ارتباط مستقیمی با تخصص این پزشکان دارد بنابراین شما برای درمان خود لازم است به این پزشکان مراجعه نمایید.

 

 

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

نیازمندی ها