با روشهای «وحشتناک» شکنجه در عربستان آشنا شوید
محرومیت از غذا، شوک الکتریکی، راه رفتن روی چهار دست و پا، بوسیدن پای بازجو و برخی روشهای دیگر جزو روشهای شکنجه در زندانهای سعودی است که به تازگی افشا شده است.
یک مقام سابق عربستان سعودی که زمانی توسط حکومت این رژیم به اسارت گرفته شده روشهای وحشتناک شکنجه خود در دوران زندان را بازگو کرده است.
روزنامه واشنگتنپست نوشته «سالم المزینی» که زمانی یکی از مقامهای رژیم سعودی بوده در شکایتنامهای که تقدیم دادگاهی در کانادا شده مینویسد بارها مورد ضرب و شتم از ناحیه کف پا و کمر قرار گرفته است.
ضرب و شتم با شلاق و میلههای آهنی، محرومیت از غذا و شوک الکتریکی برخی از دیگر روشهای شکنجه علیه المزینی بوده. او علاوه بر این شرح داده که مقامهای زندان او را مجبور کردهاند روی چهار دست و پا راه برود و صدای سگ در بیاورد.
این مقام سابق سعودی تصاویر وحشتناکی از آثار شکنجه و ضرب و شتم روی بدنش را ضمیمه گزارشش کرده و نوشته مأمورهای محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی این شکنجهها را به او تحمیل کردهاند.
آنطور که در اسناد دادگاه شرح داده شده المزینی روز ۲۶ سپتامبر ۲۰۱۷ توسط مقامهای امنیتی امارات متحده عربی دستگیر و به عربستان سعودی مسترد شده است.
واشنگتنپست نوشته این مقام سابق سعودی روز ۲۴ اوت ۲۰۲۰، پس از دیدار با یک مقام ارشد امنیتی عربستان سعودی ناپدید شد و بعد از آن رویت نشده است.
واشنگتنپست نوشته توصیف او از نحوه رفتار مسئولان زندان با او در دو زندان سعودی و همچنین در هتل ریتز کارلتون در ریاض، نشاندهنده میزان خشونتی است که عربستان سعودی تحت نظارت «محمد بنسلمان»، ولیعهد سعودی حاضر است برای مجازات دشمنان ادعاییاش به خرج دهد.
این روایت او، در شکایتنامهای در ماه ژوئن به دادگاهی در استان «انتاریو» کانادا تحویل داده شده است. او این اظهارات را سپتامبر ۲۰۱۹ از طریق پیام متنی برای تلفن همراه همسرش ارسال کرده و از او خواسته چنانچه یک بار دیگر ناپدید شد، آن را منتشر کند.
او در یکی از شرحنگاریهایش مینویسد: «روزها میگذشت و شنیدن صدای کلیدها و باز شدن در، در دلم هراس میانداخت. نمیدانستم قرار است چه بلایی سرم بیاورند؛ قرار است شکنجهام کنند یا مرا به قتل برسانند.»
او توضیح میدهد چطور یکی از بازجوها از او خواسته کفشش را ببوسد و بعد با کفش به سرش لگد میزده است. المزینی در جایی درباره «اداره تحقیقات عمومی عربستان سعودی» یا همان پلیس مخفی رژیم اینطور مینویسد: «طنز غمانگیز اینجاست که به هیچ سازمانی بیشتر از اداره تحقیقات عمومی عربستان بیشتر کمک نکرده بودم، اما حالا خودم به اسارت آنها درآمده و در معرض شکنجههایشان قرار داشتم.»
روزنامه واشنگتنپست نوشته میزان شکنجههای روانی و تلاش مقامهای زندان برای انسانیتزدایی از المزینی به اندازه شکنجههای بدنی تحمیل شده به او وحشتناک است. در یک جا، بازجو به المزینی گفته جعبهای را بردارد و شلاق مناسب برای ضرب و شتم بعدیاش را انتخاب کند.
وقتی المزینی برای برداشتن شلاقها تردید نشان داده بازجو یکی از شلاقها را انتخاب کرده و او را مورد ضرب و شتم قرار داده است. به المزینی گفته بود اسمش را نگوید و به جای آن شماره ۹ را به کار ببرد. مسئولان زندان یک بار هم غذایش را کف زمین ریخته و از او خواستهاند مثل سگ آن را بخورد.
المزینی مینویسد: «هراس همه وجودم را فرا میگرفت. برای مادرم، همسرم، فرزندانم، خواهرانم، عمویم، شرکتهایم، کارکنانم، آیندهام، درد بدنم، آن تحقیرها و ترسها نگران بودم. در واقع، با احساس نمیتوان توصیف کرد. تنها چیزی که میتوانم بگویم این است که بیعدالتی و سرکوب انسانیت در اوج قرار داشت. احساس میکردم زبون و درماندهام.»
واشنگتنپست نوشته سفارتهای عربستان سعودی و امارات در واشنگتن بعد از آنکه در جریان این گزارش قرار گرفت از اظهارنظر درباره آن خودداری کردند.
المزینی فارغالتحصیل آکادمی پلیس سعودی بود. او به وزارت کشور عربستان سعودی پیوست و وظیفه نظارت بر پروژههای خطوط هوایی «محمد بننایف» را که در آن زمان مسئول پروژههای ضد تروریستی آن وزارتخانه بود را به عهده گرفت. بننایف، اندکی بعدتر وزیر کشور و بعد ولیعهد عربستان سعودی شد.
روایت المزینی حاکی است زمانی که محمد بن نایف تصمیم گرفت یک شرکت خصوصی به نام «خدمات هواپیمایی آلفا استار» تأسیس کند، از او خواسته که وظیفه ریاست آن شرکت را به عهده بگیرد. بننایف مدتی بعدتر، یک شرکت خصوصی دیگر به نام «اسکای پرایم» تأسیس کرده و از المزینی خواسته آن را در دبی اداره کند.
واشنگتنپست نوشته وکلای «سعد الجبری» که یکی از مقامهای سابق اطلاعاتی عربستان سعودی است در اسناد حقوقی گفتهاند این شرکتهای خطوط هوایی در اصل برای تحت پوشش قرار دادن عملیاتهای اطلاعاتی مخفیانه آمریکا و عربستان علیه گروههای تروریستی تأسیس شده بودند.
بر اساس سوالاتی که بازجوها از المزینی پرسیدهاند به نظر میرسد جرم ادعایی اصلی از نظر مقامهای سعودی کمک به دسیسهای برای سرقت پول از این دو شرکت هواپیمایی بوده است. المزینی گفته که این ادعا را در سراسر جلسههای شکنجه رد کرده است.
الجبری هم هر گونه استفاده نادرست از منابع مالی را رد کرده است. شرکتهای تحت کنترل حکومت عربستان سعودی، الجبری را در محل اقامتش در کانادا تحت تعقیب قرار دادهاند و خواستار بازگرداندن پولی هستند که میگویند او سرقت کرده است.
اما به نظر میرسد یکی از جرائم اصلی المزینی، چنانکه در اسناد دادگاه آمده، ازدواجش با حیسه، دختر الجبری بوده است. محمد بن سلمان، رقیب محمد بننایف، از سال ۲۰۱۷ که بننایف را از سمت ولیعهدی خلع کرد الجبری را تحت تعقیب قضایی قرار داده است. الجبری از همان سال ۲۰۱۷ از عربستان گریخته و محمد بنسلمان در تلاش بوده او را به کشور برگرداند.
همسر المزینی یکی از لحظات وحشتناکی که همسرش شرح داده بود را اینطور توضیح میدهد: «میگفت یک بار، بعد از آنکه صد بار بیوقفه به باد کتکش گرفته بودند به او گفتند که این از طرف سعد الجبری است و سزای ازدواج با دختر او است.»
بازجوها بعضی اوقات موقع کتک زدن المزینی به او میگفتند که شلاقها و کتکهای اضافی که او میخورد به خاطر این است که پدر زنش اینجا نیست و باید سهم او را تحویل دامادش بدهند.
رفتارهای شرحداده شده علیه المزینی تنها یکی از مصادیق رفتارهای محمد بن سلمان با خانواده الجبری است. ولیعهد سعودی سال ۲۰۱۷ دو فرزند الجبری به نامهای عمر و سارا که در آن موقع نوجوان بودند را ممنوعالخروج کرد.
واشنگتنپست نوشته محمد بنسلمان عمر و سارا را گروگان گرفته بود تاپدرش را وادار کند به کشور برگردد. عمر و سارا اکنون در زندان هستند. این اقدامات همزمان با اقدام بنسلمان برای تصفیهحسابهای داخلی جهت تثبیت قدرت بود.
سال ۲۰۱۸ که «جمال خاشقچی»، منتقد سعودی در استانبول به قتل رسید و تکه تکه شد المزینی به همسرش گفته بود که یکی از بازجوهایش ماهر مطرب بوده است. ماهر مطرب، سردسته تیمی بود که جمال خاشقچی را در داخل کنسولگری عربستان سعودی در ترکیه به قتل رسانده و جسدش را تکه تکه کردند.
دیدگاه تان را بنویسید