کنفرانس پاریس و باز هم وعدههای اقتصادی فرانسه به لبنان
کنفرانس پاریس به منظور حمایت از لبنان امروز درحالی برگزار شد که رئیس جمهوری فرانسه همچنان به ارائه وعدههای توخالی به لبنانیها ادامه میداد.
به نقل از رسانههای لبنانی، «امانوئل ماکرون» رئیس جمهوری فرانسه امروز در افتتاحیه کنفرانس بین المللی حمایت از لبنان در پاریس طی سخنانی اظهار داشت که اوضاع لبنان رو به وخامت است و مردم این کشور میتوانند برای حل بحرانها به جامعه بینالمللی اعتماد کنند.
ماکرون گفت که بحران لبنان ناشی از شکست و فروپاشی نظام سیاسی است.
رئیس جمهوری فرانسه با بیان اینکه در صدد ارائه کمک های فوری در زمینه فعالیتهای بند بیروت به لبنانیهاست اظهار داشت که بیش از 100 میلیون یورو کمک اضطراری به لبنان ارائه خواهیم داد.
وی گفت که مقامات لبنانی باید مسئولیتهای خود را در قبال مردم برعهده بگیرند و یک دولتی در لبنان تشکیل شود که بتواند نقشه راهی که بیش از یک سال پیش تهیه شده بود را اجرا کند.
ماکرون در ادامه اظهار داشت که هیچ چک سفیدامضایی برای نظام سیاسی کنونی لبنان وجود ندارد و در ماه های آینده به منظور حمایت از خانوادههای لبنانی و دانشآموزان و بخش آموزشی این کشور کمکهایی به آنها ارائه میدهیم و کمکهای غذایی خود را دو برابر خواهیم کرد.
رئیس جمهوری فرانسه گفت که همچنین در ماه جاری 500 هزار دوز واکسن کرونا برای لبنانیها ارسال میکنیم و همچنین در بازسازی بندر بیروت مشارکت خواهیم داشت. ما به کار خود ادامه می دهیم تا کمکها مستقیماً به ملت لبنان برسد.
«میشل عون» رئیس جمهوری لبنان نیز در این نشست اعلام کرد که لبنان از ماهها قبل وارد یک بحران سیاسی شده که پروژه نجات آن را تحت شعاع قرار داده است. ما امروز در مرحله جدیدی هستیم و امیدواریم دولتی تشکیل بدهیم که بتواند اصلاحات را انجام داده و برای انتخابات پارلمانی آماده شود.
عون گفت، باید تاکید کنیم پولی که قرار است لبنان در سپتامبر آینده از صندوق بینالمللی پول دریافت کنند باید با دقت مورد استفاده قرار گرفته و به بهترین شکل برای مقابله با فروپاشی کشور و انجام اصلاحات هزینه شود و همچنین انجام تحقیقات جنایی در سپردههای عمومی و ضروری میباشد.
رئیس جمهور لبنان در ادامه افزود که ما منتظر نتایج این تحقیقات در سپردههای بانک مرکزی هستیم تا میزان خسارتها و مسئولیتها را تعیین کنیم.
میشل عون تاکید کرد که امروز لبنان سخت ترین دوران خود را میگذراند و با حجم بیسابقهای از فقر و شیوع اپیدمی کرونا صرف نظر از بارسنگین آوارگان سوری و محاصرهای که لبنان را از زندگی طبیعی خود محروم کرده مواجه شدهایم.
وی اظهار داشت، شکی نیست که لبنان پس از تعیین نیازها و اولویتها به کمکها و حمایتهای جامعه بینالمللی در زمینههای بشردوستانه و اجتماعی و بهداشتی نیاز دارد.
وی تصریح کرد، بازسازی کامل بندر بیروت که شریان حیاتی اقتصاد لبنان است یک ضرورت فوری محسوب میشود و لبنان که بازسازی و توسعه تاسیسات بندر بیروت را در اولویتهای خود قرار داده از هرگونه تلاش بینالمللی در این خصوص استقبال میکند.
رئیس جمهوری لبنان گفت که من به نمایندگی از همه لبنانیها از همبستگی بینالمللی با کشورمان و ابتکار کشورهای برادر و دوست برای ارسال کمک به لبنان طی یک سال گذشته قدردانی میکنم.
وی همچنین در پایان از برگزارکنندگان کنفرانس مذکور همزمان با سالگرد انفجار بیروت تشکر کرده و از جامعه بینالمللی خواست تا لبنان را ناامید نکنند.
وعدههای رئیس جمهور فرانسه برای کمک به لبنان درحالی است که برخی از تحلیلگران ورود او به معضل لبنان را دلیل تضعیف بیشتر این کشور دانستند.
2 روز پس از انفجار بندر بیروت، «امانوئل مکرون»، به این مستعمره سابق فرانسه سفر کرد.
وی وعدههایی برای اصلاح امور سیاسی و اقتصادی لبنان داد؛ از آغاز تولد دوباره لبنان سخن گفت؛ اما گذشت چند ماه از انفجار بندر بیروت نشان داد که ماکرون چیزی بیشتر از آن چه انجام داده برای نمایش ندارد.
محدودیت اختیارات و قدرت مکرون زمانی آشکارتر شد که وی همزمان با آزمون سخت حفظ قدرت در انتخابات سال آینده فرانسه، با جدال احزاب لبنانی برای تشکیل کابینه مواجه شد و ضرب الاجلی را تعیین کرد که بینتیجه بود؛ چند ماه بعد ماکرون اعتراف کرد که قادر نیست برای رفع بحران لبنان اقدامی کند.
همچنین تجربه نشان داده که کنفرانسهای مشابه کنفرانس امروز همچون کنفرانس «سیدر» که به منظور حمایت از لبنان توسط پاریس برگزار میشد تنها موجب قیمومیت موسسات جهانی تحت نظارت غرب همچون بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول بر لبنان و افزایش بدهیهای این کشور شده است.
دیدگاه تان را بنویسید