کد خبر: 632062
تاریخ انتشار :

طالبان سیاست آموزشی افغانستان را اعلام کرد

وزیر آموزش عالی افغانستان اعلام کرد به دنبال ایجاد یک برنامه درسی اسلامی و قابل قبول است، از اینرو برخی مواد آموزشی متناقض با شریعت اسلامی از برنامه درسی حذف خواهند شد تا این نظام آموزشی بتواند هم با ارزش‌های تاریخی، ملی و اسلامی منطبق باشد و هم با نظام آموزشی سایر کشورها رقابت کند.

طالبان سیاست آموزشی افغانستان را اعلام کرد
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از شبکه خبری «طلوع نیوز» افغانستان، شیخ عبدالباقی حقانی امروز در یک کنفرانس خبری گفت: هنگامی که تغییرات در نظام آموزشی آماده  و نهایی شود، روز بازگشایی دانشگاه های دولتی اعلام خواهد شد و این موضوع در کمتر از یک هفته  اجرایی خواهد کرد.

وی با تاکید بر اینکه هر موضوعی که برخلاف  قانون های شریعت اسلام باشد حذف خواهد شد، گفت: کلاس های مختلط دختران و پسران پذیرفتنی نیست و تغییراتی در برنامه آموزشی نیز انجام خواهد شد. 

شیخ عبدالباقی حقانی اظهار داشت: طالبان به زنان اجازه می‌دهد تا در دانشگاه‌ها تحصیل کنند و همچنین تحصیلات عالی را دنبال کنند، مشروط به اینکه حجاب و پوشیدن لباس مشروع را رعایت کنند و کلاس ها به صورت مختلط نباشد.

گروه طالبان پس از اعلام کابینه دولت خود سیاست آموزشی جدیدی را در افغانستان اعلام کرد که با آنچه افغانستانی‌ها سال ها در دوره‌های گذشته به آن عادت کرده بودند، متفاوت است.

از هفته گذشته برخی دانشگاه های خصوصی و موسسات آموزش عالی با تفکیک جنسیت بازگشایی شدند. همزمان دانشجویان درباره شرایط کنونی آموزش در کشور  ابراز نگرانی کردند.

یکی از دانشجویان در مصاحبه با این شبکه خبری گفت: «دانشجویان و استادان در دانشگاه ها حضور ندارند و تعداد اندکی از دانشجویان به دانشگاه ها می روند. ما درباره آینده  بسیار نگرانیم.  هیچ شور و شوقی برای رفتن به دانشگاه نه از طرف دانشجویان و نه استادان وجود دارد. » 

با این وجود وزارت آموزش عالی افغانستان اعلام کرده است برنامه ای برای اعزام دانشجویان به خارج از کشور برای تحصیل در آینده به راه خواهد انداخت. 

شبکه الجزیره قطر نیز در این خصوص نوشت که طبق اعلام دیدبان حقق بشر بسیاری از مدارس افغانستان پیش از تصرف کابل در ماه جاری میلادی به دست طالبان جداسازی شده بودند و تخمین زده می‌شود که دو سوم دختران در این کشور مدرسه نمی‌روند.

وقتی که طالبان در ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ حمکرانی افغانستان را برعهده داشت، زنان و دختران را از رفتن به مدرسه و محل کار منع کرده بود.
این گروه معتقد است که این بار به شیوه دیگری رفتار می‌کند و می‌خواهد به حقوق زنان بر اساس شریعت اسلام احترام بگذارد و به دنبال انتقام از افغان‌هایی که با نیروهای متخاصم کار می‌کردند، نیست.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها