کد خبر: 633267
تاریخ انتشار :

رویارویی ترامپ و بایدن بر سر انتشار اسناد حمله به کنگره

رئیس جمهور سابق آمریکا از یک سو مدعی استفاده از «اختیارات اجرایی» برای ممانعت از انتشار اسناد حمله به کنگره این کشور شده و از سوی دیگر کاخ سفید برای ارسال هرگونه سند مرتبط به کنگره اعلام آمادگی کرده است.

رویارویی ترامپ و بایدن بر سر انتشار اسناد حمله به کنگره
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

دولت «جو بایدن» روز جمعه (به وقت محلی) اعلام کرد تلاش خواهد کرد هر سند و مدرکی که کنگره آمریکا برای تحقیق درباره حوادث ششم ژانویه نیاز دارد در اختیار آن قرار دهد.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، «جنیفر ساکی» سخنگوی کاخ سفید در نشستی خبری گفت: «رئیس جمهور به این جمع‌بندی رسیده است که استفاده از اختیارات اجرایی اقدام مناسبی نیست».

طبق اختیارات اجرایی که در قانون اساسی آمریکا درج شده است، رئیس جمهور می‌تواند بنا به صلاح‌دید خود، از انتشار اسناد و مدارک دولت و دستیابی قانون‌گذاران و مقامات قضایی به آن‌ها جلوگیری کند.

ساکی در این‌باره گفت، درخواست کمیته ویژه تحقیق درباره حوادث ششم ژانویه در مجلس نمایندگان آمریکا، بر اساس «در نظر گرفتن عدم استفاده از اختیارات اجرایی» مورد بررسی قرار خواهد گرفت و «هنگامی که این درخواست‌ها مطرح شوند به آن‌ها پاسخ خواهیم داد».

یکی از مقامات دولت آمریکا نیز به رویترز گفت، «همانطور که جن گفت، اختیارات اجرایی می‌تواند به شکل مورد به مورد، ارزیابی شود».

با این حال یک سخنگوی کمیته «نجات آمریکا» وابسته به «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا مدعی است که درخواست کمیته تحقیق مجلس نمایندگان برای دسترسی به این اسناد و مدارک، فاقد سابقه قانونی است و «از اختیارات اجرایی دفاع خواهد شد».

به نوشته روزنامه «واشنگتن پست» شخص ترامپ نیز اعلام کرده با استفاده از اختیارات اجرایی، مانع از دسترسی کنگره به اسناد و مدارک مربوط به حوادث حمله به کنگره خواهد شد و بر ی فرضیه قانونی اتکا کرده که بر اساس آن روسای جمهور و دستیارانش می‌توانند مانع از انجام تحقیقات کنگره حتی به مدت چند دهه شوند.

ترامپ روز جمعه در بیانیه‌ای نوشت: «ما با استفاده از امتیازات اجرایی و دیگر ابزارها، به صلاح کشور خود می‌جنگیم و در عین حال منتظریم که ببینیم آیا احضاریه برای گروه‌های "آنتیفا" و "جان سیاه‌پوستان اهمیت دارد" ارسال می‌شود که با مرگ و ویرانی موجب از هم پاشیدن شهرهای تحت کنترل دموکرات‌ها در سرتاسر آمریکا شدند».

با این حال، «جیمی بی. راسکین» عضو دموکرات این کمیته کنگره و مدرس قانون اساسی به واشنگتن پست گفت: «چیزی به اسم اختیارات اجرایی برای رئیس جمهور سابق وجود ندارد. چنین چیزی کاملاً بی‌اساس و نامربوط است».

روز پنجشنبه کمیته مذکور با ارسال نامه‌ای «دان اسکاوینو»، معاون رئیس دفتر کارکنان ترامپ، «کاشیاپ پاتل»، رئیس دفتر کارکنان وزیر دفاع سابق آمریکا، «استیو بَنون»، استراتژیست سابق کاخ سفید و «مارک میدوز»، رئیس سابق کارکنان کاخ سفید را به کنگره احضار کرده است.

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور جنجالی سابق آمریکا از قبل از برگزاری انتخابات ۲۰۲۰ هر نتیجه‌ای غیر از پیروزی خودش را ناشی از تقلب انتخاباتی خوانده و با همین پیش‌فرض بعد از اعلام نتایج، پیروزی رقیب دموکراتش را نپذیرفت و علاوه بر طرح ادعای تقلب در انتخابات به روش‌های مختلف حقوقی و دادگاهی سعی کرد نتیجه را به چالش بکشد و به نفع خود تغییر دهد. 

اوج این روند ششم ژانویه ۲۰۲۱ رخ داد، زمانی که کنگره در حال شمارش آرای مجمع گزینندگان (الکترال کالج) برای تایید نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری سوم نوامبر بود. ترامپ از هوادارانش خواسته بود با تجمع مقابل کنگره، از تایید نتیجه ممانعت کنند. حامیان ترامپ اما در جمعیت بسیار گسترده به کنگره حمله کردند و بعد از درگیر شدن با نیروهای امنیتی، راه خود را به درون ساختمان و اتاق‌های مختلف آن باز کردند. در جریان این حمله، پنج نفر از جمله یک نیروی پلیس کشته شدند. 

حمله هواداران ترامپ به ساختمان کنگره آمریکا استیضاح دوم او در کنگره را رقم زد. با این حال محاکمه ترامپ در مجلس سنای آمریکا با مخالفت جمهوری‌خواهان مواجه شد و شکست خورد.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها