کد خبر: 634568
تاریخ انتشار :

اظهارات جدید علی‌اف درباره ایران و ارمنستان

فارس/ الهام علی‌اف رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان در بازدید از شهر «هادروت» منطقه قره‌باغ ادعا کرد که تا قبل از قرن نوزده در این شهر هیچ ارمنی حضور نداشت و ایرانیان آن ها را در اینجا اسکان دادند.

اظهارات جدید علی‌اف درباره ایران و ارمنستان
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان در ابتدای سخنانش گفت: «دوستان عزیز! امروز اولین سالگرد آزادسازی هادروت است. من از صمیم قلب به شما و همه مردم (جمهوری) آذربایجان این مناسبت را تبریک می‌گویم».

الهام علی اف ادامه داد: «بعد از یک وقفه طولانی، ما به هادروت خوجاوند برگشته‌ایم. ما با جنگیدن، دادن خون و شهید دادن به هادروت برگشته‌ایم...ما متجاوزان را از سرزمین‌ بومی‌مان راندیم..یک دوره جدید در هادروت و به طور کلی در قره باغ آغاز شده است».

وی با تمجید از عملیات نظامی سال گذشته ارتش جمهوی آذربایجان در هادروت گفت: «عملیات هادرت یکی از مهمترین عملیات‌های جنگ دوم قره باغ است. این عملیات هم از نظر نظامی و هم از نظر استراتژیک اهمیت زیادی داشت. اتمام موفقیت آمیز این عملیات به ما این فرصت را داد تا به هدف خود در آزادسازی قره باغ برسیم».

علی‌اف در ادامه سخنان خود به تندی علیه مواضع مقام‌های مختلف ارمنستان و ارمنستانی‌های حاضر در مناطق مختلف جهان پرداخت و گفت که آنها حین «اشغال قره‌باغ، در جریان جنگ (44 روزه سال گذشته) و دوره پس از جنگ» مکرر مشغول دروغگویی بوده‌اند.

وی گفت: «ارمنستانی‌های جهان به سادگی این تصور غلط را در کشورهایی که زندگی می‌کنند ایجاد کرده‌اند و گفتند که مردم ارمنستانی قرن‌ها در این سرزمین زندگی کرده‌اند».

الهام علی‌اف افزود: «ارمنستانی‌ها در قرن 19 از ایران به هادروت (انتقال و) اسکان داده شدند. همه این را می‌دانند. قبلاً هیچ ارمنی در اینجا نبود. آنها تاریخ را جعل کرده‌اند و هنوز واقعیت‌های کنونی را جعل می‌کنند».

وی در ادامه از برنامه‌های دولتش برای بازسازی هادروت و دیگر مناطق قره باغ کوهستانی خبر داد و اعلام کرد که «امروز مرمت هادروت آغاز شده است. زیربنای بزرگراه گذاشته شده است. بزرگراه‌های چهار خطه هادروت-جبرئیل و هادروت-فضولی ساخته می‌شود... و ساخت مسجد در هادروت آغاز شده است».

رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان افزود: «من پایه و اساس مسجد را نیز گذاشته‌ام و فکر می‌کنم این یک رویداد تاریخی است. زیرا در زمان شوروی بیشتر مردم ساکن هادروت ارمنستانی بودند. آنها البته اجازه ساخت مسجد در اینجا را نمی‌دادند. همه ما می‌دانیم که ساختن مسجد در دوران (اتحاد جماهیر) شوروی در کل و در دوران بی‌خدایی، غیرممکن بود».

اظهارات علی‌اف در شرایطی مطرح شده که به رغم آتش‌بس بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان بعد از جنگ سال گذشته بر سر قره‌باغ با میانجیگری روسیه، تنش‌ها در قفقاز جنوبی همچنان خبرساز است.

طبق توافق آتش‌بس ارمنستان و جمهوری آذربایجان، قرار شد ارمنستان اراضی اشغالی جمهوری آذربایجان در «آغ‌دام»، «کلبجر» و «لاچین» را تخلیه کند و همچنین توافق شد که ارتباط بین نخجوان با سایر بخش‌های جمهوری آذربایجان تسهیل شود. در مقابل جمهوری آذربایجان نیز متعهد شد ضمن توقف عملیات‌های نظامی، کریدور لاچین را (به عرض پنج کیلومتر) ‌برای اتصال قره‌باغ به خاک ارمنستان تضمین کند. بنابر این توافق، روسیه نیروهای حافظ صلح خود را در مناطق همجوار قره‌باغ کوهستانی و مناطق مرزی جمهوری آذربایجان و ارمنستان مستقر کرده است.

روز گذشته در خبرها آمده بود که در نتیجه تیراندازی نظامیان جمهوری آذربایجان، یک شهروند ۵۵ ساله ارمنستانی در منطقه «مارتاکرت» کشته شد

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها