پشت پرده ارتباط تونس و عربستان
یک سایت متخصص مسایل آفریقا اعلام کرد که رئیس جمهور تونس فردا (دوشنبه) به ریاض سفر خواهد کرد تا در اجلاس ابتکار عمل خاورمیانه سبز حضور یابد.
به گزارش نامهنیوز، سایت "افریکا اینتلیجنس"، متخصص مسایل آفریقا اعلام کرد: با اینکه در این کنفرانس راههای کاهش انتشار کربن و مسایل زیست محیطی مختلف خاورمیانه بررسی خواهند شد، اما قیس سعید، رئیس جمهور تونس امیدوار است در حاشیه این سفر بتواند در راستای حمایت از بودجه دچار مشکل کشورش، حمایت مالی بزرگی از طرف عربستان و امارات دریافت کند.
در اجلاس ریاض که روزهای سهشنبه و چهارشنبه این هفته برگزار خواهد شد، روسای کشورها، مقامات دولتی، روسای اجرایی شرکتهای بزرگ کشورهای دعوت شده، تعدادی از روسای نهادهای بینالمللی، چهرههای آکادمیک، متخصصان حوزه محیط زیست و نهادهای جامعه مدنی به دعوت محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان حضور خواهند داشت.
این سایت در ادامه گزارش خود آورد، قیس سعید در این سفر به دنبال توقف مذاکرات با صندوق بینالمللی پول درباره وام تکمیلی که تونس برای پرداخت بدهیهای داخلی و خارجی خود به آنها نیاز دارد، باید میلیاردها دلار را برای تامین کسری بودجه کشورش فراهم کند.
تونس مه گذشته با بدهیهای سنگین برای چهارمین بار وارد مذاکره با صندوق بینالمللی پول شد تا در مقابل اصلاحات اقتصادی که اجرای آنها نسبت به گذشته سختتر شده، به توافقی سه ساله و مبلغ ۳.۸۴ میلیارد دلار در سال جاری میلادی دست یابد.
مذاکرات تونس و صندوق بینالمللی پول به دلیل تصمیمات فوقالعاده قیس سعید در تعلیق فعالیتهای پارلمان و برکناری نخست وزیر در تاریخ ۲۵ ژوئیه متوقف شد.
همزمان با سفر قیس سعید به ریاض، عبد الکریم لسود، مدیرکل امور مالی و پرداختهای خارجی بانک مرکزی تونس تاکید کرد که این کشور مذاکراتی را با عربستان و امارات برای بهکارگیری منابع کشور آغاز کرد.
طبق گزارش سایت یاد شده، اینکه قیس سعید با فعالیتهای دیپلماتیک اندکش تصمیم گرفته شخصا این سفر را انجام دهد و شخصی را به نمایندگی خود نفرستاده، با تلاش او برای جذب حمایت مالی عربستان و امارات همسو است، این دو کشور عربی با وجود خودداری بیشتر کشورها از حمایت از کابینه سعید، حمایت خود را از او اعلام کردند.
طبق آمار رسمی، نرخ بیکاری در تونس ۱۷.۸ درصد بوده و کسری بودجه این کشور در سال ۲۰۲۰ به بیش از ۱۱ درصد رسیده است.
طبق اعلام صندوق بینالمللی پول، اقتصاد تونس ۸.۲ درصد نسبت به سال گذشته دچار رکود شده و بدهیهای این کشور به ۸۷ درصد از تولید ناخالص داخلی رسیده است.
این کشور تابستان امسال بیش از یک میلیارد دلار از بدهیهای خود را از محل ذخایر ارزی خود پرداخت کرد اما مجبور است حدود پنج میلیارد دلار دیگر را جهت تامین کسری بودجه پیشبینی شده برای بازپرداخت بدهیهای خارجی خود فراهم کند.
دیدگاه تان را بنویسید