کد خبر: 642123
تاریخ انتشار :

مهدی آیتی: خاتمی باید اعلام بازنشستگی کند

​مهدی آیتی در گفت‌وگو با سایت «خبر سراسری» گفت: آقای خاتمی باید اعلام بازنشستگی سیاسی کند و بگذارند نخبگان و نسل جدید بیایند و یک حزب بزرگ و فراگیر اصلاح‌طلب ایجاد کنند.

مهدی آیتی: خاتمی باید اعلام بازنشستگی کند
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه‌نیوز، به نقل از سایت خبر سراسری، مهدی آیتی، فعال سیاسی اصلاح طلب، درباره نقش و کارکرد خاتمی در میان اصلاح طلبان ‌گفت: «به صرف اینکه فردی بگوید لیدر هست یا نیست چیزی را حل نمی کند. آنجه در جامعه جریان دارد مهم است. آقای خاتمی یک چهره کاریزماتیک است و محبوبیت دارد و دارای منش‌اش میانه‌روی است و در نتیجه عده‌ای نیز به ایشان علاقه دارند و این به معنای لیدری است. وقتی ایشان می گوید تکرار می کنم و مردم به نماینده ها رای می دهدند یعنی آقای خاتمی حوزه نفوذ دارد و لیدر جریان اصلاحات است و چون این جریان با چنین نامی از سال 76 با شروع ریاست جمهوری آقای خاتمی مطرح شد صد درصد ایشان لیدر اصلاحات است و همه نیز ایشان را به عنوان اصلاح طلبان می شناسند. اما بار‌ها ایشان اعلام کرده اند که رهبر اصلاح طلبان نیستند در اینجا باید از آقای خاتمی پرسید که اگر رهبر اصلاح طلبان نیستید پس چرا بیانیه می دهید و برای احزاب و شخصیت ها نامه می نویسید و در کنگره احزاب اصلاح طلب سخنرانی می کنید. چرا جلسات موسسه باران را دارید؟این ها نشان می دهد شما رهبر سیاسی هستید و مردم نیز برای شما احترام قائل اند در نتیجه شما لیدر هستید و برای شما عیب نیست. اینکه آقای خاتمی بگوید من لیدر نیستم امتیاز نیست اتفاقا ایشان محکم باید بگویم که من پرچم دار اصلاحات هستم ولی اگر این را نمی گوید به معنای این نیست که پرچمدار اصلاح طلبان نیست».

او در ادامه درباره بازنشستگی سیاسی چهره‌های مطرح اصلاح طلب به «خبر سراسری» گفت: «تمام احزاب و شخصیت های سیاسی تاریخ مصرف دارند؛ یک تولد و یک غروب و پایان دارند. آقای خاتمی نیز مثل دیگر سیاست مداران دنیا هستند؛ احزاب سیاسی نیز همینگونه هستند که یک تولد و یک پایان دارند سپس چهره ها و احزاب جوان به میدان می‌آیند و چرخ زندگی سیاسی مردم نیز در جوان‌گرایی می‌چرخد. اگر کسی فکر کند حزبی چندین سال می‌تواند بماند و رهبری یک جریان را داشته باشد اشتباه است. جوان ها و نسل های جدید به میدان می آیند که پیام ها و اندیشه های نو دارند در نتیجه کسانی که کارکردشان به پایان می رسد بازنشسته سیاسی می شوند. آقای خاتمی باید اعلام بازنشستگی سیاسی کند و بگذارند نخبگان و نسل جدید بیایند و یک حزب بزرگ و فراگیر اصلاح طلب ایجاد کنند. این حزب باید توسط نسل سوم و چهارم هدایت شود. بازنشستگان سیاسی نیز باید کتاب خاطرات سیاسی بنویسند در دنیا نیز این مسئله مرسوم است و بزرگان سیاسی فقط خاطره سیاسی می نویسند چون ارزش بالایی در هدایت جامعه دارد و تجربیات خود را در کتابی تقدیم نسل های آینده می کنند. آقای خاتمی بهترین کاری را که می تواند انجام دهد نوشتن خاطرات و اعلام بازنشستگی سیاسی است و به عنوان یک مشاور در کنار جوانان به ایجاد یک حزب بزرگ اصلاح طلب کمک کند».

آیتی در پایان درباره جانشینی نسل جدید سیاسی به جای چهره های مرسوم در گفت‌وگو با سایت «خبرسراسری» بیان کرد: «اینکه ما بخواهیم اسم ببریم مسئله ای را حل نمی کند ما باید با کلیات برخورد کنیم. در کلیات ما می گوییم اگر نسل قدیم انقلاب کنار بروند و اجازه دهند که نسل جوان انقلاب به صحنه بیایند و مدیریت ها را نیز به این ها واگذار کنند. متاسفانه کاری که سیاست مداران ما انجام می دهند این است که فکر می کنند تا لحظه ی مرگ باید در عرصه مدیریتی باشند. در هیچ کجای جهان اینگونه نیست،‌نلسون ماندلا نیز قبل از اینکه دوره اش تمام شود به کنار رفت اما در کشور ما این مسئله مرسوم نیست. فردی نماینده مجلس است دوره بعد رای نمی آورد، استاندار می شود سپس مدیرعامل شرکت های بزرگ و.. در نهایت سیستم اجرایی را رها نمی کنند. سیاست مداران ما به این درجه از ادراک سیاسی نرسیده اند که باید کار را بعد از بازنشستگی رها کنند مشکل فرهنگ ماست. مردم امروز دیگر اصلاح طلب و اصولگرا ها را قبول ندارند و باید حزب های جدید بیایند. تا کی باید طرفداران حزب جمهوری اسلامی و موتلفه و جبهه پایداری و باقی آن ها باید برای مردم نسخه بپیچند؟مردم دیگر اصلاح طلب و اصولگرا قبول ندارند و باید نخبگان جوان به میدان بیایند و این بزرگان باید کنار بنشینند و به جوان ها مشاوره و اختیارات دهند.اینکه امروز می بینید کهنه سربازان اصلاح طلب تحت عنوان حزب اتحاد و ناسا تشکل تعریف می کنند ناکارآمد است این کار ها به جایی نمی رسد. اگر به تجربه کشور های پیشرفته نگاه کنید وقتی یک حزب مدتی فعالیت می کند و مردم از آن خسته می شوند این حزب پوست اندازی می کند و بایک اسم و ساختار جدید می آید و نسل جوان حتی پرچم و اسم حزب را عوض می کند. این مسئله باید در تحولات سیاسی ما اتفاق بیوفتد اما اینکه کهنه سربازان می خواهند هنوز برای جامعه نسخه سیاسی بنویسند حتما با شکست مواجه می شود و مردم نیز دیگر به حرف آن ها گوش نمی دهند».

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها