جنگ چین و آمریکا ترسناک میشود | روباتهای چینی به کارزار میآیند
چین توانسته سیستم مرکزی هوش مصنوعی (JAIC) ایجاد کند و یک قدم دیگر به نظامی سازی این پیشرفت علمی نزدیک تر شود.
رقابت نظامی چین و روسیه هر لحظه بیشتر می شود و دو کشور با بودجه های کلان در تلاشند که در زمینه های مختلف نظامی از دیگری جلو بزنند. رقابت نظامی غول شرق و غرب هم اکنون وارد حوزه های مختلف و عجیب و غریبی شده است. تا چندی پیش چین سعی داشت در زمینه ناوهای عظیم الجثه و جنگنده های پرسرعت و نیز تسلیحات اتمی از رقیب خود جلو بزند اما هم اکنون حزب کمونیسم چین متوجه شده که قدرت حقیقی در زمینه های جدید علمی و تکنولوژیک است.
هوش مصنوعی؛ زمین جدید رقابت چین و آمریکا
هوش مصنوعی یکی از زمینه های جدید و جذاب برای پکن است. هوش مصنوعی (AI) هوشی است که توسط ماشین ها ظهور پیدا می کند و در مقابل هوش طبیعی قرار دارد که توسط انسان ها ظاهر می شود. حالا پکن سعی دارد بیش از گذشته در این زمینه فعالیت کرده و به خصوص آخرین پیشرفت ها در حوزه هوش مصنوعی را وارد حوزه نظامی و تسلیحاتی کند.
پایگاه نشنال اینترست در گزارشی به رقابت تسلیحاتی آمریکا و چین در زمینه هوش مصنوعی اشاره دارد. بر اساس اعلام این پایگاه، چین توانسته سیستم مرکزی هوش مصنوعی (JAIC) ایجاد کند و یک قدم دیگر به نظامی سازی این پیشرفت علمی نزدیک تر شود.
بر اساس اعلام نشنال اینترست، چین با یکسان سازی سیاسی و متحد کردن همه جنبه های کشور توانسته پروژه نظامی سازی هوش مصنوعی خود را پیش ببرد. آمریکا مدت ها در این زمینه بی رقیب بود اما ساختار لیبرال این کشور و به خصوص تجاری سازی هوش مصنوعی و عدم نظارت مراکز امنیتی بر پروژه های علمی هوش مصنوعی باعث شد اطلاعات مربوط به این حوزه به راحتی به دست دانشمندان چینی برسد و آنها نیز از این اطلاعات برای پیشرفت خود استفاده کنند.
آیا هوش مصنوعی واقعا قدرت بخش است؟
با وجود اصرار زیاد دولت ها به نظامی سازی هوش مصنوعی، بسیاری معتقدند ورود و پیشرفت قدرت ها در زمینه هوش مصنوعی می تواند خطرساز باشد. شاید مهم ترین خطر هوش مصنوعی ناشناخته بودن و اولیه بودن آن باشد. بشر تازه توانسته این باب جدید از دانش را بگشاید؛ پیشرفت ها در زمینه هوش مصنوعی هنوز زیاد نیست و بسیاری معتقدند این سیستم همچنان اشکالات و شکاف های اساسی دارد.
نویسنده نشنال اینترست معتقد است به همین دلیل، «ممکن است به نفع منافع ایالات متحده باشد که به چین اجازه رهبری در زمینه هوش مصنوعی را بدهد». بر اساس تحقیقات، هوش مصنوعی هنوز در بسیاری از زمینه ها ضعیف است. در زمینه خودروهای ساخته شده بر اساس هوش مصنوعی، مشکلاتی اساسی پیش آمده است. بسیاری از سنسورهای خودروها نتوانسته اند صداهای بی کیفیت و حساس را تشخیص داده یا مسیر درست را پیدا کنند و این مساله اشکالات و تصادف هایی را به همراه داشته است.
همچنین، استفاده نامناسب از هوش مصنوعی و عدم به کارگیری سیستم هدایت کننده می تواند باعث افزایش مرگ و میر در جنگ ها و طولانی تر شدنشان شود. این عاملی است که باید به آن توجه کرد و در معادلات آینده به آن ارجاع نمود.
رقابتی که به امروز و دیروز بر نمی گردد
با وجود گزارش نشنال اینترست و تاکید بر نو بودن حوزه هوش مصنوعی اما برخی گزارش های دیگر نشان می دهند که چین مدت هاست در حال پیشرفت در زمینه هوش مصنوعی و گسترش سریع آن در زمینه های تسلیحاتی است.
جالب اینکه، این اتفاق از مدت ها پیش مورد توجه ایالات متحده به عنوان رقیب چین بوده و افرادی چون «هنری کسینجر» و «لوید آستین» در مورد آن به دولت ایالات متحده هشدار داده بودند.
بر اساس گزارش ها (و نیز همانطور که در بالا نیز بدان اشاره شد) در میدان نبرد سلاح های مبتنی بر هوش مصنوعی مانند سربازان انسانی حس ترس ندارند و به راحتی وارد نبرد می شوند. اگر این سلاحها توسط سامانه های پدافندی دشمن نیز منهدم شوند، تلفات جانی به جبهه خودی وارد نمی آید و به همین دلیل، دشمن ابایی از به کارگیری همه جانبه آن ندارد. همچنین، بر اساس گزارش پایگاه فرهیختگان، آزادی عمل و کاهش تلفاتی که تسلیحات هوش مصنوعی به ارمغان میآورند، میتواند باعث شدت گرفتن درگیریهای آتی شود، زمانی که دو ارتش بدون ترس از صحنه نبرد بی محابا یکدیگر را مورد هدف قرار میدهند. به همین دلیل گفته می شود «تهدید واقعی این نیست که رایانهها تصمیم بگیرند انسان را بکشند، بلکه در مبدل شدن کشتار همگانی به اقدامی آسان و ارزانتر است.»
اکنون باید دید چین تا چه زمانی به پیشرفت در حوزه هوش مصنوعی خود ادامه می دهد و آیا ممکن است با نزدیک شدن جایگاه آمریکا و چین به هم، جنگی تمام عیار در این زمینه به وقوع بپیوندد؟
منبع: خبر فوری
دیدگاه تان را بنویسید