وام بانکی | وام بدون ضامن | وام با سود کم
متقاضیان وام بانکی بخوانند | وام بانکی۲۰۰ میلیون تومانی را چگونه دریافت کنیم؟
بانک شهر به منظور ارائه خدمات ویژه به اساتید دانشگاههای مختلف، وام ۲۰۰ میلیون تومانی تحت عنوان طرح «اساتید شهر» را تبیین کرده است. این تسهیلات در قالب عقد مرابحه به اساتید پرداخت میشود.
وام بانکی مجموعهای از وامهای قرضالحسنه و تسهیلات بانکی وسوسهبرانگیز است. صاحبان مشاغل، زوجهای جوان، کارآفرینان، مسکنجویان و ... میتواند از وام بانکی بهعنوان یک وجه کمکی بهرهمند شود. وام بانکی به کمک آن دسته از افرادی میآید که نیاز مبرم به وجه نقدی هنگفت دارند.پس نیاز به وجه نقد برای انجام هر پروژهای، افراد را تشویق (وادار) به استفاده از وام بانکی و تسهیلات ارائهشده از سوی بانکها میکند.در ادامه به آخرین خبر از وام بانکی می پردازیم.
این وام ۲۰۰ میلیون تومانی که متخص اساتید است با بهره ۱۸ درصد به آنها اعطا میشود. استادانی که خواهان این وام هستند باید در یکی از شعب بانک شهر سپرده کوتاه مدت عادی داشته باشند یا آن را افتتاح کنند. ضمن اینکه حداقل باید سه ماه از خواب سپرده متقاضی گذشته باشد تا بتواند این وام را درخواست دهد. اما بانک شهر به منظور پرداخت این تسهیلات، سپرده وام گیرنده را مسدود نمیکند و حتی در زمان تسویه اقساط هم امکان بهره برداری از حساب بانکی وجود دارد.
بر اساس اعلام قبلی بانک شهر، برای دریافت وام تا ۵۰ میلیون تومان داشتن دو ضامن کسر از حقوق ضروری است. اما وام گیرنده برای دریافت تسهیلات بیشتر از این مبلغ باید سند ملکی ارائه دهد. حداکثر مدت زمان بازپرداخت این وام ۶۰ ماه اعلام شده است. طبق قوانین بانکی، وام گیرندهای امکان دریافت تسهیلات مذکور را دارد که بدهی معوق یا چک برگشتی به سیستم بانکی نداشته و همچنین در صورت نیاز به سند ملکی برای پرداخت وام، آن سند نباید دچار بازداشتی با مشکلی باشد. پرداخت هزینههای جانبی برای ارائه ضامن و سند ملکی هم برعهده خود وام گیرنده است.
در صورتی که بانک مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان وام را با سود مشخص شده و مدت زمان بازپرداخت مذکور به متقاضی بپردازد، مبلغ اقساط برای وی ۵ میلیون و ۷۸ هزار و ۶۸۵ تومان خواهد بود. کل سود این مبلغ وام هم ۱۰۴ میلیون و ۷۲۱ هزار و ۱۲۹ تومان است.
متقاضیانی امکان درخواست وام مذکور را دارند که در یکی از شعب بانک ملی دارای حساب قرض الحسنه باشند یا حداقل آن را افتتاح کنند. هنگام پرداخت تسهیلات تعمیر مسکن، هیچ مقداری از مبلغ وام توسط بانک بلوکه نخواهد شد. ضمن اینکه حساب سپرده فرد هم مسدود نخواهد شد و وام گیرنده تا پایان تسویه اقساط، امکان استفاده از سپرده خود را دارد.
سود این وام ۱۸ درصد اعلام شده است. ضمانت اصلی برای این تسهیلات، ارائه ضامن رسمی و سند ملکی بوده و در صورتی که شعبه سقف وام را تا ۵۰ میلیون تومان بالا ببرد، سند ملکی به نام خود وام گیرنده باید ارائه شود. بنابراین برای کمتر از این مبلغ نیازی به ارائه سند ملکی نبوده و تنها داشتن ضامن معتبر کفایت میکند.
حداکثر مدت زمان بازپرداخت این وام ۳۶ ماه است. براساس مقررات بانک ملی، ملک باید به نام وام گیرنده باشد. ضمنا وام گیرنده نباید قبلا همین وام را گرفته باشد، به علاوه نداشتن بدهی معوق و چک برگشتی در سیستم بانکی هم برای دریافت این نوع تسهیلات ضروری است.
در صورتی که حداکثر مبلغ وام با نرخ سود مشخص شده به متقاضیان پرداخت شود و بانک هم مدت زمان پرداخت را همان ۳۶ ماه تعیین کند، مبلغ اقساط یک میلیون و ۸۰۷ هزار و ۶۲۰ تومان خواهد بود. کل سود وام ۱۵ میلیون و ۷۴ هزار و ۳۱۲ تومان و مجموع رقم وام و سود آن ۶۵ میلیون و ۲۵ هزار تومان است.
بانک مرکزی «دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات خرد» را برای اجرا به شبکه بانکی ابلاغ کرد؛ این دستورالعمل در راستا و با هدف تمهید شرایط لازم برای تسهیل بهرهمندی متقاضیان از تسهیلات خرد بانکی از رهگذر استقرار نظام وثیقهگیری مبتنی بر اعتبارسنجی تهیه شده است.
در این دستورالعمل سقف مبلغ تسهیلات خرد معادل دو میلیارد ریال (۲۰۰ میلیون تومان) تعیین شده است؛ همچنین در دستورالعمل یاد شده ضمن احصای فهرستی از تضامین و وثایق قابل اخذ از متقاضیان دریافت تسهیلات خرد، مقرر شده اعطای تسهیلات خرد به متقاضیان دارای سابقه و امتیاز اعتباری بر اساس اعتبارسنجی، در قبال أخذ حداکثر دو مورد وثیقه انجام پذیرد.
براساس این ابلاغیه از تاریخ ابلاغ دستورالعمل، مؤسسه اعتباری موظف است، تسهیلات خرد اعطایی را بر اساس شرایط، امتیاز اعتباری، رتبه اعتباری داخلی و سقف اعتبار مشتری در قالب قراردادهای فروش اقساطی، اجاره به شرط تملیک، مرابحه، جعاله و قرضالحسنه به مشتری پرداخت کند.
حداکثر مجموع اصل تسهیلات ریالی خرد قابل پرداخت به هر مشتری در سطح تمامی مؤسسات اعتباری مبلغ دو میلیارد ریال است که ضوابط، شرایط و سایر جزئیات اجرایی مربوط به نحوه اعطای تسهیلات خرد از قبیل دوره و شیوه بازپرداخت اقساط یا تسویه تسهیلات، شیوه محاسبه سود، کارمزد، وجه التزام تأخیر تأدیه دین، حسب مورد تابع مقررات ابلاغی مربوط از جمله مفاد دستورالعملهای اجرایی عقود و الزامات مقرر در فرمهای یکنواخت قراردادهای اعطای تسهیلات بانکی است.
مؤسسه اعتباری موظف است قبل از اعطای تسهیلات، نسبت به استعلام سابقه چک برگشتی و بدهی غیرجاری مشتری اقدام کند.
اعطای تسهیلات خرد به مشتری دارای چک برگشتی رفع سوءاثر نشده یا بدهی غیرجاری تا زمان رفع سوءاثر از چک برگشتی و تعیین تکلیف بدهی غیرجاری مطابق ضوابط ابلاغی مربوط ممنوع است.
در اعطای تسهیلات خرد به مشتری دارای سابقه و امتیاز اعتباری، مؤسسه اعتباری میتواند با رعایت تکالیف قانونی و مقررات مرتبط و همچنین شرایط مندرج در این دستورالعمل، متناسب با امتیاز اعتباری مشتری، میزان تسهیلات خرد اعطایی و درجهی نقدشوندگی وثایق و تضامین ارایه شده، حداکثر دو مورد از تضامین و وثایق از تسهیلاتگیرنده یا ضامن دریافت کند.
در اعطای تسهیلات خرد به مشتری فاقد سابقه و امتیاز اعتباری، مؤسسه اعتباری میتواند متناسب با سطح درآمد مشتری و توان بازپرداخت اقساط توسط وی، با اخذ حداکثر دو مورد از وثایق و تضامین مقرر در ماده (۶) برای بار نخست تا سقف یک میلیارد ریال در سطح تمامی مؤسسات اعتباری تسهیلات خرد اعطا کند.
براساس این دستورالعمل مؤسسه اعتبارس موظف است نسبت به الکترونیکی کردن قراردادهای اعطاس تسهیلات بانکی در چارچوب اعلام شده توسط بانک مرکزی اقدام کرده و نسخهای از آن را در اختیار مشتری قرار دهد.
دریافت وثیقه نقدی از مشتری در اعطای تسهیلات خرد، در قالب انواع سپردهها ممنوع است.
در این دستورالعمل تضامین و وثایق به شرح زیر اعلام شده است:
اوراق تجاری از قبیل چک یا سفته مشتری.
اوراق بدهی اعم از اوراق پذیرفته شده در بازار سرمایه و غیر آن.
سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس از جمله سهام عدالت.
واحدهای سرمایهگذاری صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله در بورس.
چک یا سفته توسط ضامن.
اموال عینی با ارزش عرفی از قبیل خودرو، مسکوکات یا مصنوعات طلا.
حسابیارانه اشخاص.
گواهی کسر از حقوق توسط مشتری یا ضامن.
ضمانت یک نفر کاسب دارای پروانه کسب که در زمان اعطای تسهیلات دارای فعالیت اقتصادی دایر باشد.
در مناطق روستایی ضمانت یک نفر ساکن روستا که اهلیت و صلاحیت وی توسط شورای اسلامی روستا مورد تأیید واقع گردد مهمور به مهر شورای اسلامی روستا.
سیم کارت دایمی ثبت شده تحت مالکیت مشتری.
برای روستائیان، کشاورزان، دامداران سنتی و عشایر، پروانه چرای دام، پروانه چاه کشاورزی، سند مالکیت اراضی کشاورزی، ضمانت زنجیرهای.
ضمانت صادره توسط بنگاه محل اشتغال مشتری، متضمن تضمین دیون تسهیلاتگیرنده.
سایر تضامین متناسب با امتیاز اعتباری مشتری و تشخیص مؤسسه اعتباری.
«دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات خرد» مشتمل بر ۱۴ ماده و یک تبصره در دومین جلسه مورخ ۱۴۰۱.۰۱.۲۸ کمیسیون مقررات و نظارت مؤسسات اعتباری بانک مرکزی به تصویب رسید و از تاریخ ابلاغ لازمالاجرا است.
گفتنی است، از جمله برنامههای بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در سال جاری، تسهیل دسترسی آحاد جامعه به خدمات پولی و بانکی و به تعبیر دیگر توسعه شمول مالی است؛ بدین منظور، اقدامات مختلفی تاکنون انجام پذیرفته است.
دیدگاه تان را بنویسید