رتبه بندی معلمان | رتبه بندی فرهنگیان
رتبه بندی معلمان به سنگ خورد | آخرین خبر از رتبه بندی معلمان
عضو شورای عالی آموزش و پرورش گفت: رئیس مرکز منابع انسانی وزارتخانه آیین نامه کپی شده رتبه بندی معلمان را تحویل این شورا داد و به اعتراضات هم توجهی نکردند.
طرح رتبهبندی معلمان دارای ابعاد و زوایای مختلفی است که فرهنگیان باید نسبت به آن آشنایی داشته باشند. رتبهبندی معلمان بر اساس اعلام مسوولان وزارت آموزش و پرورش فرآیندی است که منجر به ارتقای کیفیت در آموزش و پرورش میشود و هدف مستقیم رتبه بندی معلمان افزایش حقوق نیست اما منجر به افزایش حقوق هم میشود. مرحله اول طرح رتبه بندی معلمان در نیمه ابتدایی سال ۹۴ با بار مالی ۱۳۰۰ میلیارد تومان اجرا شد. در ادامه آخرین خبر از رتبه بندی معلمان را می خوانیم.
روز گذشته نشستی در شورای عالی آموزش و پرورش برگزار شد. در این نشست نمایندگان معلمان عضو شورا نقدهایی را نسبت به وضعیت آموزش و پرورش کشور ارائه کردند.
جواد نوبختی از معلمان استان آذربایجانشرقی و عضو شورای عالی آموزش و پرورش در این نشست با اشاره به اینکه یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش تا به امروز یک برنامه راهبردی ارائه نکرده است، اظهار کرد: درباره تجمعات معلمان به وزیر آموزش و پرورش هشدار داده و حتی گفته بودیم وضعیت بدتر خواهد شد، چون آییننامه رتبهبندی بدون دخالت شورای عالی آموزش و پرورش تدوین شده و کپی شده از دانشگاه است و تا کنون ۲۸ بار ویرایش داشته است.
وی افزود: عباس نجار رئیس مرکز برنامهریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش، آییننامه کپی شده رتبهبندی معلمان را به شورای عالی تحویل داد و به اعتراضات توجهی نکرد، نتیجه این شد که آییننامه به دولت رفته و همچنان در هیئت دولت معطل مانده است.
نوبختی درباره سند تحول بنیادین گفت: این سند باید هر ۵ سال بازنگری میشد اما هنوز هم اجرا نشده چون به خوبی متولد نشد و بودجه کافی برای اجرای آن تعیین نشد. دستگاههای مختلف باید در کنار آموزش و پرورش باشند تا سند تحول اجرا شود اما بنده به عنوان معلم با ۳۲ سال خدمت هیچ کدام از راهکارهای سند تحول را نمیشناسم.
مریم رنگآمیز طوسی مدیر مدرسه از استان خراسان رضوی و عضو شورای عالی آموزش و پرورش در این نشست درباره تغییرات رتبهبندی معلمان گفت: خواسته فرهنگیان در ابتدای کار اعلام شد، آنها میخواستند حقوقشان همانند سایر کارکنان دولت باشد یعنی ابتدا معیشت معلمان تأمین شود و بعد کیفیت آموزشی تحتالشعاع قرار خواهد گرفت.
وی تأکید کرد: خواسته فرهنگیان افزایش حقوق است چون نسبت به سایر کارکنان دولت حقوق پایینتری دریافت میکنند، این خواسته با این روش رتبهبندی محقق نمیشود.
طوسی ادامه داد: فرهنگیان میگویند اختلاف حقوق آنها با اساتید دانشگاه ۲۰ درصد باشد اما این موضوع در رتبهبندی محقق نشد و به علت بودجه اندکی که به آن اختصاص دادهاند، میخواهند همه فرهنگیان را در رتبه یک قرار دهند.
محمود امانی طهرانی دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در نشست خبری که امروز در ساختمان زندهیاد علاقهمندان وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، اظهار کرد: اگر درباره اهمیت مدرسه در جامعه توافق جدی داشته باشیم به گونه دیگر عمل میکردیم و اولویتبندی در فعالیتها فرق میکرد.
وی تصریح کرد: معتقدم باید مدرسه را در صدر نشاند؛ بیش از آنچه فکر کنیم مدرسه ارزانترین راه برای رسیدن به آمال بشری است؛ تربیت مدرسهای در هر کشور شاخص آینه نمای آن کشور است.
امانی ادامه داد: نهضت سوادآموزی باید خود را برای مأموریت جدید تجهیز کند یا تعطیل شود؛ آموزش بزرگسالان مانند آموزش فرزندان کشور یک امر مستمر است و این ماموریت پایان ندارد.
وی اضافه کرد: باید مبادی تولید بیسوادی را مسدود کنیم و این از مهمترین وظیفه همه ما هست. البته موضوع پوشش تحصیلی وضعیت خوبی پیدا کرده است. کشور هم در این زمینه تلاش زیادی کرده است.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش گفت: معیشت معلمان موضوع بسیار مهمی است و ابتدا باید کارهایی در جهت همطرازی حقوق معلمان با کارمندان دولت انجام شود و بعد رتبهبندی باشد.
وی درباره اقدامات شورای عالی آموزش و پرورش برای کمک به جلوگیری از افت تحصیلی اشاره کرد و گفت: شورای عالی ابتدا با مصوبه ۹۷۷ ورود پیدا کرد و بحث آموزش ترکیبی را مطرح کرد؛ بعد سیاستهای روشنی را برای پساکرونا مطرح شد و عنوان شد که باید از فرصت پیش آمده در دوره کرونا استفاده کرد. همچنین آموزش و پرورش هم اعتباری مختصری برای جبران افت آموزشی در اختیار معاونتهای آموزشی قرار داده است.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش درباره نقش شورای عالی در تصمیمات آموزش و پرورشی شورا، افزود: شورای عالی آموزش و پرورش در مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی کمرنگ نیست و به عنوان مثال در بحث کنکور در تمام جلسات بودیم.
وی درباره اجرای سند تحول آموزش و پرورش، اظهار کرد: یکی از نقایص نظام اجرایی ما این است یک فهم واحد و مشترک در اجرای سند به وجود نمیآید و به همین دلیل ۶ وزیر و سرپرست در این وزارتخانه آمدند ولی این سند نتوانسته است به فهم واحد در اجرا دست یابد.
امانی طهرانی با اشاره به تغییر ساختار آموزش و پرورش مبتنی بر سند تحول، افزود: نظام ۳-۳-۶ میتوانست سالها بعد اتفاق بیفتد یعنی ابتدا سه سال محتوا را آماده میکردیم ولی بعد در فاز اجرا میرفتیم.
دیدگاه تان را بنویسید