کد خبر: 654029
تاریخ انتشار :

پرونده ای که جنجالی خواهد شد

کیش نهادهای امنیتی آمریکا به ترامپ و پمپئو

کیش نهادهای امنیتی آمریکا به ترامپ و پمپئو
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

نام جولیان آسانژ برای کسانی که تحولات امنیتی و سیاسی آمریکا را دنبال کرده اند بسیار آشناست! او افشاگری های زیادی را در خصوص در سایت ویکی لیکس علیه آمریکا و برخی کشورهای دیگر دنیا صورت داده بود. پس از دستگیری آسانژ از سوی پلیس انگلیس، هنوز پرونده وی مبهم می باشد! 

اکنون پرونده آسانژ به ضرر ترامپ و پمپئو مفتح شده و می تواند دردسرهای زیادی را برای رئیس جمهور و وزیر امور خارجه سابق آمریکا ایجاد کند. قاضی دادگاه ملی «سانتیاگو پدراز» اسپانیا با احضار مایک پامپئو وزیر خارجه سابق آمریکا و مدیر پیشین سیا به عنوان شاهد موافقت کرده تا توضیح دهد که آیا آژانس اطلاعاتی و دولت آمریکا به ریاست دونالد ترامپ، طرحی را در سال ۲۰۱۷ برای ربودن و حتی ترور «جولیان آسانژ» بنیانگذار سایت افشاگر ویکی‌لیکس آماده کرده بوده است؟ اگر اسنادی در این خصوص وجود داشته باشد( که شواهد موجود حکایت از همین موضوع دارد ) ، قطعا ترامپ و پمپئو علاوه بر دردسرهای قضایی و امنیتی ناشی از این مسئله، رای بسیاری از رای دهندگان مستقل و حتی جمهوریخواه را در انتخابات ریاست جمهوری 2024 را از دست خواهند داد. 

 پامپئو در ژوئن امسال (ماه میلادی جاری) به عنوان شاهد احضار شده، اگرچه ممکن است از طریق ویدیویی شهادت دهد. در سپتامبر ۲۰۲۱، یاهو نیوز گزارشی را منتشر کرد که در آن ادعا گفته شده بود سیا (سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا) برای ربودن بنیانگذار ویکی‌لیکس برنامه‌ریزی کرده بود، طرحی که بحث‌های شدیدی را در دولت ترامپ در مورد قانونی بودن و عملی بودن چنین عملیاتی برانگیخت. علاوه بر این، گزارش شد که مقامات ارشد ایالات متحده تا آنجا پیش رفتند که درخواست «طرح‌ها» یا «گزینه‌هایی» درباره نحوه ترور آسانژ را مطرح کردند.پس از این گزارش، پامپئو خواستار تعقیب کیفری منابعی شد که این ماجرا را با یاهو نیوز به اشتراک گذاشتند و گفت که همه آن‌ها باید همه به دلیل صحبت در مورد فعالیت‌های طبقه‌بندی شده در داخل سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا تحت پیگرد قانونی قرار گیرند.

جولیان آسانژ به دلیل فعالیت‌های طرفدار شفافیت ویکی‌لیکس و انتشار انبوه اسناد محرمانه فاش شده که اسرار تاریک بسیاری از دولت‌ها، از جمله جنایات جنگی ادعایی ارتکاب شده توسط نیروهای آمریکایی در افغانستان و عراق را افشا می‌کرد، به شهرت رسید. بنیانگذار ویکی‌لیکس از آوریل ۲۰۱۹ در زندان فوق امنیتی بلمارش در لندن محبوس بوده و امکان استرداد وی به ایالات متحده وجود دارد.در ماه آوریل، دادگاه لندن حکم استرداد آسانژ را صادر کرد که اکنون منوط به تایید وزیر کشور انگلیس است. با این حال، بنیانگذار ویکی‌لیکس هنوز راه‌های تجدیدنظر قانونی دارد. اگر او به ایالات متحده مسترد شود، طبق قانون جاسوسی محاکمه خواهد شد. این فعال تمام اتهامات خود را رد کرده و وکلای او استدلال کرده‌اند که متهم تحت صلاحیت قضایی ایالات متحده نبوده و به روزنامه‌نگاری کاملا قانونی مشغول بوده است.

ژانویه سال گذشته میلادی (۲۰۲۱) یک قاضی که بررسی پرونده استراداد او را در دست داشت در حکمی گفته بود آقای آسانژ نباید برای محاکمه به آمریکا فرستاده شود؛ چرا که به گفته او تضمینی درباره امنیت آقای آسانژ وجود ندارد.این قاضی البته متذکر شده بود که دولت آمریکا می‌تواند به دلیل اتهامات مرتبط با "هک کردن سیستم‌های دولتی در این کشور، آقای آسانژ را تحت تعقیب قضایی قرار دهد.وکلای آقای آسانژ گفته‌اند با توجه به نگرانی درباره تحمل حبس در سلول انفرادی و وضعیت روحی شکننده آقای آسانژ، آمریکا شاید نتواند جلوی خودکشی او را بگیرد.قضات بریتانیایی در دسامبر سال پیش (۲۰۲۱) با برگرداندن حکم تعلیق استراداد گفته بودند آمریکا تضمین‌های خوبی داده که ثابت می‌کند از جولیان آسانژ در شرایط امن نگهداری خواهد شد! تضمینی که اساسا برای کارشناسان حقوقی و امنیتی محلی از اعراب ندارد.

در هر حال، اثبات نقش ترامپ و پمپئو در طراحی برای ربایش و ترور آسانژ، با توجه به علاقه ای که بسیاری از شهروندان آمریکایی نسبت به آسانژ و سایت ویکی لیکس دارند هرگز به سود رئیس جمهور و وزیر امور خارجه سابق آمریکا نخواهد داشت، خصوصا اینکه هر دوی آنها مدعی کسب کرسی ریاست جمهوری هستند! برخی تحلیلگران معتقدند که مفتوح شدن این پرونده، معلول ورود نهادهای امنیتی آمریکا به پرونده حضور مجدد ترامپ و پمپئو در انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست. بسیاری از این نهادها، با حضور مجدد این دو در کاخ سفید ( به دلیل هزینه هایی که حضور آنها در مسند قدرت داشته است ) مخالف هستند.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها