رتبه بندی معلمان | رتبه بندی فرهنگیان
رتبه بندی معلمان اجرایی شد؟ | خبر مهم درباره رتبه بندی معلمان
عضو کمیسیون آموزش از اجراییشدن قانون رتبهبندی معلمان تا پایان خرداد ماه خبر داد.
طرح رتبهبندی معلمان دارای ابعاد و زوایای مختلفی است که فرهنگیان باید نسبت به آن آشنایی داشته باشند. رتبهبندی معلمان بر اساس اعلام مسوولان وزارت آموزش و پرورش فرآیندی است که منجر به ارتقای کیفیت در آموزش و پرورش میشود و هدف مستقیم رتبه بندی معلمان افزایش حقوق نیست اما منجر به افزایش حقوق هم میشود. مرحله اول طرح رتبه بندی معلمان در نیمه ابتدایی سال ۹۴ با بار مالی ۱۳۰۰ میلیارد تومان اجرا شد. در ادامه آخرین خبر از رتبه بندی معلمان را می خوانیم.
مهدی اسماعیلی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، درباره آخرین وضعیت قانون رتبهبندی معلمان، اظهار کرد: این قانون توسط مجلس به تصویب رسیده و از سوی شورای نگهبان به تأیید رسیده و در زمان حاضر تبدیل به قانون شده و به دولت ابلاغ شده است و باید آییننامه اجرایی آن به تصویب برسد.
وی افزود: آییننامه اجرایی قانون رتبهبندی معلمان از سوی وزارت آموزش و پرورش تدوین و به کمیسیون مربوطه در دولت ارجاع شد که در مراحل پایانی بررسی در این کمیسیون است.
عضو کمیسیون آموزش مجلس با بیان اینکه طبق قانون باید تا پایان خرداد ماه قانون رتبهبندی معلمان اجرایی شود، ادامه داد: امیدوارم دولت در موعد قانونی که تعیین شده است این قانون را برای اجرا به وزارت آموزش و پرورش ابلاغ کند.
اسماعیلی با ابراز اینکه برخی از کارشناسان نسبت به نسخه اولیه آییننامه اجرایی رتبهبندی معلمان که توسط آموزش و پرورش تدوین شده بود نقطهنظراتی داشتند، اضافه کرد: در نهایت در کارگروهی که برای تدوین آییننامه اجرایی قانون رتبهبندی معلمان تدوین شده بود، ۲۶ بار این آییننامه اصلاح شد تا یک آییننامه تدوین شود که قابلیت اجرایی داشته باشد.
نماینده میانه در مجلس ادامه داد: این کارگروه اصلاحات و تغییرات عمدهای در آییننامه به وجود آوردند که در نهایت نسخه ۲۶ که نسخه نهایی بود به تصویب رسید و در دستورکار کمیسیون مربوطه در هیئت دولت قرار گرفت.
علیرضا منادی سفیدان رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با انتقاد از تعلل دولت در تدوین آیین نامه اجرایی قانون رتبه بندی معلمان، اظهار کرد: آیین نامه اجرایی قانون رتبه بندی معلمان، باید بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی تدوین اجرا شود.
نماینده مردم تبریز و آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی افزود: متأسفانه خبر میرسد، کمیسیونی در دولت در حال پیش بینی برگزاری آزمون برای رتبه بندی معلمان است که این امر مغایر قانون است.
منادی تأکید کرد: در خصوص برگزاری آزمون برای معلمان بحثهای زیادی در مجلس و کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری صورت گرفت و نهایتا قانون به این نحو به تصویب رسید که از معلمان شاغل هیچ گونه آزمونی اخذ نشود. قطعا در صورت وجود آزمون در آیین نامه اجرایی قانون، رئیس مجلس میتواند با استفاده از اختیارات خود این آیین نامه را لغو کند.
وی تصریح کرد: همچنین مباحثی مبنی بر عدم رتبه بندی «نو معلمان» مطرح شده که این معلمان نیز با تأخیر یک الی دو ساله رتبه بندی شوند که این مسئله نیز بر خلاف مُر صریح قانون است.
رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس اضافه کرد: بررسیهای دقیقی در زمینه نیاز اعتباری ناشی از اجرای قانون رتبه بندی معلمان صورت گرفت و رقم ۳۸ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده برای اجرای این قانون کاملاً به اندازه و دقیق به نظر میرسد.
نشستی در شورای عالی آموزش و پرورش برگزار شد. در این نشست نمایندگان معلمان عضو شورا نقدهایی را نسبت به وضعیت آموزش و پرورش کشور ارائه کردند.
جواد نوبختی از معلمان استان آذربایجانشرقی و عضو شورای عالی آموزش و پرورش در این نشست با اشاره به اینکه یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش تا به امروز یک برنامه راهبردی ارائه نکرده است، اظهار کرد: درباره تجمعات معلمان به وزیر آموزش و پرورش هشدار داده و حتی گفته بودیم وضعیت بدتر خواهد شد، چون آییننامه رتبهبندی بدون دخالت شورای عالی آموزش و پرورش تدوین شده و کپی شده از دانشگاه است و تا کنون ۲۸ بار ویرایش داشته است.
وی افزود: عباس نجار رئیس مرکز برنامهریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش، آییننامه کپی شده رتبهبندی معلمان را به شورای عالی تحویل داد و به اعتراضات توجهی نکرد، نتیجه این شد که آییننامه به دولت رفته و همچنان در هیئت دولت معطل مانده است.
نوبختی درباره سند تحول بنیادین گفت: این سند باید هر ۵ سال بازنگری میشد اما هنوز هم اجرا نشده چون به خوبی متولد نشد و بودجه کافی برای اجرای آن تعیین نشد. دستگاههای مختلف باید در کنار آموزش و پرورش باشند تا سند تحول اجرا شود اما بنده به عنوان معلم با ۳۲ سال خدمت هیچ کدام از راهکارهای سند تحول را نمیشناسم.
مریم رنگآمیز طوسی مدیر مدرسه از استان خراسان رضوی و عضو شورای عالی آموزش و پرورش در این نشست درباره تغییرات رتبهبندی معلمان گفت: خواسته فرهنگیان در ابتدای کار اعلام شد، آنها میخواستند حقوقشان همانند سایر کارکنان دولت باشد یعنی ابتدا معیشت معلمان تأمین شود و بعد کیفیت آموزشی تحتالشعاع قرار خواهد گرفت.
وی تأکید کرد: خواسته فرهنگیان افزایش حقوق است چون نسبت به سایر کارکنان دولت حقوق پایینتری دریافت میکنند، این خواسته با این روش رتبهبندی محقق نمیشود.
طوسی ادامه داد: فرهنگیان میگویند اختلاف حقوق آنها با اساتید دانشگاه ۲۰ درصد باشد اما این موضوع در رتبهبندی محقق نشد و به علت بودجه اندکی که به آن اختصاص دادهاند، میخواهند همه فرهنگیان را در رتبه یک قرار دهند.
دیدگاه تان را بنویسید