نگاه تحلیلگر/ گفتوگوی «نامهنیوز» با سید حسین نقوی حسینی
ایران در ارتباط با روسیه منافع خود را تأمین میکند
سید حسین نقوی حسینی گفت: منتقدان ارتباط با روسیه میگویند، روسیه در طول تاریخ به ایران خیانت کرده است. در پاسخ به آنها باید گفت، مگر آمریکا، انگلستان و فرانسه کم خیانت کردهاند؟
گروه سیاست نامهنیوز: ارتباط ایران و روسیه چگونه باید باشد؟ این پرسشی است که در چندوقت اخیر بیش از پیش مطرح میشود.
سید حسین نقوی حسینی، نماینده سابق مجلس و تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، درباره این موضوع به «نامهنیوز» گفت: «غربیها در مراودات یکدهه گذشته در موضوع مذاکرات همواره بدعهدی کردهاند و در سالهای اخر هم دیدیم چه تحریمهای ظالمانهای علیه ایران وضع شد. چنین تجربهای به ما نشان داده است که غربیها نه قابل اعتماد هستند و نه به تعهدتشان پایبند هستند. متأسفانه دولت یازدهم و دوازدهم به غرب خیلی امید بسته بود و همه مسائل را به توافق با آنها گره میزد که در نهایت هم دیدیم چنین نگاه و رویکردی هیچ منافعی در پی نداشت».
او ادامه داد: «ایران در دولت سیزدهم مسیر تازهای را پیش گرفت و دیگر تمام تخممرغها را در سید برجام قرار نداد و دولت سعی کرد به اورآسیا، کشورهای منطقه و کشورهای شرقی توجه داشته باشد؛ برخلاف دولت آقای روحانی که اصلا چنین حوزهای را نمیدید و حتی به یاد دارم که یکی از وزرای دولت وقت هنگامی که حرف از ارتباط با چین میشد، میگفت من از این چینیها متنفرم. خب معلوم بود با این نگاه نمیتوان با کشورهای مختلف ارتباط برقرار کرد».
این نماینده سابق همچنین بیان کرد: «دولت سیزدهم این چارچوب را برهم زد و ارتباط گسترده با کشورهای آسیایی را در دستور کار قرار داد و اولین اقدام دولت برای رفع مشکلاتی که در پی اجرایینشدن برجام بر کشور عارض شده بود، انجام داد، گرهنزدن همه چیز به برجام بود. دومین گام برقراری ارتباطی سازنده با شرق بود و در همین راستا زمینه انعقاد دو توافق بلندمدت با چین و روسیه فراهم شد و ایران هم در پیمان شانگهای به عضویت دائم درآمد. سومین محور هم ارتباط با کشورهای منقطه بود».
نقوی حسینی در پایان گفت: «منتقدان ارتباط با روسیه میگویند، روسیه در طول تاریخ به ایران خیانت کرده است. در پاسخ به آنها باید گفت، مگر آمریکا، انگلستان و فرانسه کم خیانت کردهاند؟ آنها همیشه در حق ملت ایران خائن بودهاند و تاریخ ارتباط ایران و انگستان پر است از توطئههای انگلیسیها. واقعیت این است که در عرصه بینالمللی هر کشوری دنبال منافع خود است و ما هم باید این کار را انجام دهیم. ارتباط سازنده با روسیه منافع ما را تأمین میکند و با توجه به شکلگیری ساختاری جدید در عرصه بینالمللی باید قدرت خود را تحکیم کنیم».
دیدگاه تان را بنویسید