کد خبر: 657589
تاریخ انتشار :

روگردانی قدرت برتر خاورمیانه از اسرائیل/ مروری بر قدرت نظامی مصر

نیروی دریایی مصر 245 ناو (انواع مختلف کشتی جنگی) در اختیار دارد. این نیرو 8 زیردریایی، 13 ناوچه و 7 ناوچه سبک در اختیار دارد.

روگردانی قدرت برتر خاورمیانه از اسرائیل/ مروری بر قدرت نظامی مصر
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

خبر فوری نوشت: با سفر جو بایدن به منطقه مشخص شد که اسرائیل به دنبال ائتلاف نظامی علیه ایران است، اما این ائتلاف با کشورهای عربی شکل خواهد گرفت و آمریکا، خود حضور مستقیم در آن نخواهد داشت. چندی پیش بنی گانتس (وزیر دفاع رژیم صهیونیستی) اعلام کرد این کشورهای عربی شامل امارات متحده عربی، مصر، اردن، بحرین، عربستان سعودی و قطر می‌ شود.

در میان لیست کشورهایی که مورد توجه اسرائیل هستند و مقامات رژیم صهیونیستی نیز به دنبال این هستند که از طریق لابی جو بایدن بتوانند آنها را راضی به پذیرش خواسته خود کنند، دو نام بیش از همه مورد توجه است. یکی از این دو نام عربستان سعودی است و دیگری مصر. مصر و عربستان سعودی بیشتر از سایر کشورها از قدرت نظامی  و لوجستیکی برخوردار هستند.

مصر در ائتلاف عربی – صهیونیستی علیه ایران شرکت می کند؟

 اگرچه عربستان بن سلمان گرایش بسیار زیادی به اسرائیل دارد اما مصر عبدالفتاح السیسی تمایل چندانی به حضور در ائتلاف احتمالی ندارد.

مقامات مصر چندی پیش اعلام کردند که علاقه ندارند در ائتلاف علیه ایران شرکت کنند. مصر که روابط پرفراز و نشیبی با ایران داشته حالا بار دیگر تغییر فاز داده است. به گزارش برخی خبرگزاری ها، مقامات مصر و مقامات جمهوری اسلامی ایران چندی پیش به طور مخفیانه در عمان دیدار داشتند. این دیدار به احتمال زیاد در رابطه با حضور و عدم حضور مصر در ائتلاف کشورهای عربی  و اسرائیل بوده است. به احتمال بسیار زیاد، مصر بعد از این دیدار تصمیم گرفته در ائتلاف اسرائیل شرکت نکند.

بعد از انتشار موضع غیر رسمی مصر در قبال اتحاد کشورهای متحد اسرائیل علیه ایران، رئیس جدید دفتر حافظ منافع ایران در مصر از موضع قاهره در زمینه مخالفت با طرح آمریکا و اسرائیل برای ایجاد ائتلاف علیه جمهوری اسلامی ایران قدردانی کرد.  محمد حسین سلطانی فرد در توییتی نوشت، مخالفت مصر با رویای توهم آمیز آمریکا برای ایجاد ائتلاف علیه جمهوری اسلامی ایران در سایه سکوت سایر کشورهای شرکت کننده در اجلاس جده قابل ستایش و قابل درک است و این پروژه مانند پروژه ایجاد خاورمیانه بزرگ و قرارداد قرن، به یاری خداوند متعال مرده متولد خواهد شد.

مروری بر قدرت نظامی مصر

خروج مصر از ائتلاف مورد توجه اسرائیل تاثیر بسیار زیادی در ائتلاف احتمالی ایجاد خواهد کرد. این بدین علت است که در  بین کشورهای خاورمیانه، مصر قدرتمندترین کشور به حساب می‌ آید و توان نظامی و لوجستیکی بسیار زیادی دارد.

مصر بیش از 100 میلیون جمعیت دارد. از این 100 میلیون جمعیت بیش از 43 میلیون قابلیت حضور در جنگ را دارند. تعداد سربازان ارتش مصر حدود یک میلیون و 200 نفر است و 480 هزار سرباز رزرو نیز در اختیار دارد.

مصر در  زمینه تجهیزات نظامی نیز از قدرت فراوانی برخوردار است. در زمینه انواع ناوها و کشتی ها، مصر جزو 20 کشور برتر است. همچنین، در زمینه موشک ها و توپخانه از وضعیت خوبی برخوردار  است و ارتشش به انواع جنگنده ها مجهز است.

ارتش مصر 1.062 هواپیمای جنگی در اختیار دارد. تعداد جنگنده های این کشور 250 بوده و 93 جت مخصوص  و 11 هواپیمای ماموریت ویژه در اختیار دارد. همچنین ارتش این کشور حدود 313 هلی کوپتر و 91 بالگرد جنگی مخصوص در اختیار دارد.

تعداد تانک های جنگی مصر 4.394 عدد است. این کشور حدود 10 هزار خودرو زرهی دارد و تعداد توپخانه های خود کششی اش به 1.165 عدد می رسد. همچنین، تعداد توپخانه های متصل این کشور 2.200 عدد و تعداد راکت اندازهای متحرکش 1.235 عدد است.

نیروی دریایی مصر 245 ناو (انواع مختلف کشتی جنگی) در اختیار دارد. این نیرو 8 زیردریایی، 13 ناوچه و 7 ناوچه سبک در اختیار دارد.

مصر در زمینه لوجستیکی نیز کشور مهمی به حساب می آید. به جز وسعت و جمعیت زیاد، این کشور دارای 83 فرودگاه، 421 بندر و لنگرگاه، بیش از 24 میلیون نیروی کار و 65 هزار کیلومتر جاده است.

نقطه ضعف های مصر چیست؟

نقطه ضعف های نظامی، لوجستیک و استراتژیک مصر در دو زمینه است. اولا این کشور در برخی تجهیزات نظامی وضعیت خوبی ندارد. تعداد برخی ناوهای مصر (مانند ناوشکن) کم است. همچنین، تعداد هواپیماهای حمل و نقلز این کشور زیاد نیست. تعداد فرودگاه های مصر نیز نسبت به مساحتش کافی به نظر نمی رسد.

دومین نقطه ضعف مصر به میزان بالای استقراض خارجی این کشور باز می گردد. مصر 110 میلیارد دلار بدهی خارجی به کشورهای مختلف دارد. برای فهم این عدد کافی است به میزان بدهی کشور فقیر و جنگ زده افغانستان دقت کرد. افغانستان 284 میلیون دلار بدهی خارجی دارد و این عدد قابل مقایسه با میزان بدهی کشور مصر نیست.

نقطه ضعف دوم یعنی بدهی خارجی می تواند پاشنه آشیل مصر به حساب بیاید. محتمل است که دولت السیسی با افزایش فشار از سوی آمریکا، اسرائیل و کشورهای عربی خلیج فارس مبنی بر تسویه حساب بدهی های خارجی، عقب نشینی کرده و با ائتلاف عربی – صهیونیستی همکاری کند.

زمان مشخص می کند که مصر در اعلام بی طرفی اش مصر و صادق است یا نه.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها