کد خبر: 657758
تاریخ انتشار :

شینهوا چین بررسی کرد

سفر نافرجام بایدن، معلول ارتباط با همسایگان/ نگاه به شرق، رویکرد جدید ایران

اولین سفر جو بایدن به خاورمیانه با هدف جلب حمایت برای مقابله با آنچه که وی «تهدیدات ایران» نامیده، با توجه به تلاش های مستمر ایران برای بهبود روابط با همسایگان و سایر کشورهای منطقه، شاهد یک دستاورد ضعیف خواهد بود.

سفر نافرجام بایدن، معلول ارتباط با همسایگان/ نگاه به شرق، رویکرد جدید ایران
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

خبر فوری نوشت: سفر جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به خاورمیانه پایان یافت و حالا رسانه های مختلف از جهات متفاوت به این موضوع پرداخته و آن‌ را بررسی می کنند.

یکی از رسانه هایی که به تحلیل این سفر و تاثیرات و نتایجش پرداخته شینهوا چین است. این نشریه در تحلیلی به این موضوع پرداخته که در زیر ترجمه بخشی از آن ذکر می شود:

دستاورد ضعیف بایدن، معلول ارتباط با همسایگان

به گفته تحلیلگران، اولین سفر جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به خاورمیانه با هدف جلب حمایت برای مقابله با آنچه که وی «تهدیدات ایران» نامیده، به احتمال زیاد با توجه به تلاش های مستمر ایران برای بهبود روابط با همسایگان و سایر کشورهای منطقه، شاهد یک دستاورد ضعیف خواهد بود.

ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران از روز اول ریاست جمهوری خود بر توسعه روابط اولاً با همسایگان و کشورهای منطقه و ثانیاً با کشورهای آسیایی متمرکز بوده است. خبرگزاری تسنیم در تحلیل اخیر خود درباره رویکرد رئیسی نوشت، همانطور که کارشناسان به طور گسترده تأیید می کنند، همسایگان ایران ظرفیت های قابل توجهی برای مبادلات در بخش های اقتصاد، انرژی، ترانزیت و تجارت دارند و دولت باید از این ظرفیت استفاده کند.

پایگاه خبرآنلاین نیز در مطلبی درباره عملکرد یازده ماهه دولت رئیسی نوشت که مهم‌ترین راهبردی که رئیسی دنبال کرده محدود کردن سیاست خارجی ایران به تعامل با غرب است. این وب‌سایت نوشت، رئیسی و تیمش دائماً گام‌های اساسی در جهت بازکردن فصل‌های جدید در روابط دوجانبه با همسایگان و کشورهای منطقه و رفع سوء تفاهم‌ها برداشته‌اند.

دولت فعلی ایران در تلاش برای بهره مندی از فرصت های فراوانی که این تعامل به او می دهد، توانست همه زمینه ها را برای عضویت کامل ایران در سازمان همکاری شانگهای آماده کند.

مروری بر مهمترین دستاوردهای اقتصادی و دیپلماسی دولت جدید

بر اساس گزارش منابع داخلی، دولت رئیسی در دیپلماسی به «دستاوردهای مختلفی» از جمله افزایش 400 درصدی مبادلات با تاجیکستان، گسترش روابط راهبردی با روسیه و ابراز تمایل برای همکاری با سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی دست یافته است. خبرگزاری فارس در گزارشی اخیرا اعلام کرد که رئیسی با این «دیپلماسی پویا» و با اتخاذ سیاست «نگاه به شرق» در کنار سایر تلاش‌ها به دنبال به حداقل رساندن آثار تحریم‌های غرب به رهبری آمریکا بر کشورش بوده است.

ایران در چهار دهه گذشته هدف اقدامات قهری ایالات متحده بوده است. این اقدامات به ویژه از ماه می 2018، زمانی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت ایالات متحده آمریکا به طور یکجانبه واشنگتن را از توافق هسته ای 2015 خارج کرد و تحریم ها علیه ایران را تشدید کرد، افزایش یافت.

با این حال، افزایش واردات واکسن، فروش نفت، نقش فعال‌تر و تأثیرگذار ایران در منطقه و تعاملات فزاینده این کشور با سایر کشورهای جهان، همگی شاهدی بر نتایج مثبت رویکرد تهران در برابر چنین تحریم هایی هستند.

دولت رئیسی در راستای سیاست تقویت روابط با همسایگان و کشورهای منطقه، روابط ایران را با سازمان همکاری اقتصادی (اکو) که یک سازمان سیاسی و اقتصادی بین دولتی آسیایی است احیا کرد و در پانزدهمین اجلاس سران اکو به میزبانی ترکمنستان حضور فعال داشت.

احیای روابط تیره، هدف دولت جدید ایران

به گفته تحلیلگران، طی سال‌های گذشته، روابط تیره ایران با برخی از کشورهای منطقه به ایالات متحده فضای کافی برای فشار بر ایران از طریق تحریم‌ها و سیاست انزوا را داده بود. با این حال، در دوران حاضر، تهران موفق شد برخی از این روابط تیره را بهبود بخشیده و احیا کند. ایران حداقل شروع به ترمیم بخشی از روابط خود کرده و این به وضوح قابل رویت است.

یکی از اقدامات دولت رئیسی آغاز دور جدیدی از مذاکرات عادی سازی با با عربستان با میانجیگری عراق  بود. زیرا تنش های تهران-ریاض در سال های اخیر یکی از چالش برانگیزترین مشکلات منطقه بوده است.

تهران تایمز در مقاله ای با بیان اینکه ایران و سایر کشورهای عربی طی چند ماه گذشته شاهد سفرهای متقابل و مکرر مقامات خود بوده اند، تاکید کرد که دولت فعلی به منظور پیشبرد اهداف سیاست خارجی ایران به بسیاری از کشورهای منطقه ای از جمله عمان و قطر سفر کرده است.

عدم حمایت رسمی کشورهای دارای روابط تیره با ایران از طرح ضد ایرانی رئیس جمهور آمریکا در اولین سفر بایدن به خاورمیانه، نشان داد که تلاش‌های دیپلماتیک دولت رئیسی به تدریج به نتیجه می‌رسد.

در همین رابطه، انور قرقاش، مشاور ارشد دیپلماتیک رئیس‌جمهور امارات متحده عربی، روز جمعه به خبرنگاران گفت که امارات در تلاش است تا سفیر خود را به تهران بفرستد. وی گفت: ما آماده همکاری با ایران هستیم.

گزارش های رسانه های خارجی، صرفا جهت اطلاع رسانی ترجمه می شوند و لزوما مورد تایید خبر فوری و نامه نیوز نیستند.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها