پاسخ مجلسیها به اظهارات روحانی درباره قانون لغو تحریمها
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: این ادعا که قانون اقدام راهبردی در اسفند ۹۹ مانع احیای برجام شده است هیچ مبنای واقعی ندارد چراکه مذاکرات احیای برجام از ۱۳ فروردین ۱۴۰۰ آغاز شده است.
ابوالفضل عمویی در حاشیه جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس، در جمع خبرنگاران با اشاره به اظهارات رییس جمهور پیشین در خصوص قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها، بیان کرد: قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها از جمله قوانینی است که در مجلس یازدهم با تلاش جدی نمایندگان به تصویب رسید و یکی از قوانین قابل توجه و قابل اعتبار مجلس یازدهم است و ما به آن افتخار می کنیم. اما در خصوص روند تصویب این قانون باید بگویم که جمهوری اسلامی پس از ۵ گام کاهش تعهدات خود در برجام همچنان بعد از ترور شهید سلیمانی شاهد افزایش تحریم های آمریکا بود.
وی در ادامه اظهار کرد: حتی بعضا اقدامات خصمانه دیگری علیه کشور ما از قبیل ترور شهید فخری زاده رخ داد. این روند پیوسته تحریم ها علیه کشور نهایتا مجلس یازدهم را به این نتیجه رساند که یک قانونی را تصویب کند که بر اساس آن باتوجه به ادامه داشتن تحریم ها علیه کشور، فعالیت های هسته ای کشور از سر گرفته شود، محدودیت ها برداشته شود و شاهد توسعه برنامه های هسته ای کشور باشیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: روند تصویب قانون در آذرماه سال ۹۹ به پایان رسید. قبل از آن نیز گفت وگو های کارشناسی صورت گرفت و در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی این طرح مورد بحث قرار گرفته بود. توجه اهل فن را به این نکته جلب می کنم که این قانون در آذر ماه سال ۱۳۹۹ تصویب شد. اخیرا ادعاهایی مطرح شده که اگر این قانون نبود در اسفند ۹۹ برجام مجددا احیا می شد. واقعیت این است که این ادعا هیچ مبنای تاریخی ندارد بلکه یک خوش خیالی است.
عمویی در پایان تاکید کرد: مذاکرات ما برای احیای برجام از ۱۳ فروردین سال ۱۴۰۰ آغاز شد. پیش از آن اصلا مذاکره ای وجود نداشت که بخواهد به نتیجه برسد. هنوز هم بعد از یک سال مذاکرات ادامه دارد، به جهت اینکه آمریکایی ها حاضر نیستند تحریم ها را بردارند. چه تیم دولت قبلی و چه تیم مذاکره کننده دولت فعلی حاضر نشدند از مواضع اساسی کشور عقب نشینی کنند. از این جهت این ادعا که بدون این قانون اسفند سال ۹۹ برجام احیا شده بود ادعایی بی مبنا است. اگر کسی مستندی دارد که مذاکراتی پیش از سال ۹۹ در جریان بوده آنها را ارائه کند. بنده فکر می کنم این یک فضاسازی برای تحت تاثیر قرار دادن مذاکرات فعلی است. نهایتا کمکی به مصالح ملی و منافع مردم کشور نمی کند.
واکنش نقدعلی به اظهارات اخیر روحانی
حجت الاسلام محمدتقی نقدعلی نیز در تذکری شفاهی در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی با استناد به ماده ۲۲ آییننامه داخلی مجلس بیان کرد: تذکر بنده به دفاع از کیان مجلس باز میگردد؛ مصوبه مجلس شورای اسلامی در باب مذاکرات مصوبهای بود که مهر تایید داشت و به گفته وزیر امور خارجه این مصوبه برگ برندهای به دست تیم مذاکرهکننده داد. متاسفانه امروز میبینیم کسی که هشت سال بانی وضع موجود بوده گعده میگیرد و با گستاخی میگوید مصوبه مجلس در باب مذاکرات منجر به عدم لغو تحریمها شده است. شما میخواستید شرف ما را به باد دهید اما مجلس شورای اسلامی جلوی آن را گرفت.
وی در ادامه اظهار کرد: بنده انتظار دارم که شورای عالی امنیت ملی به این موضوع ورود کند. چرا باید یک فردی که چندین پرونده قضایی در قالب اعمال ماده ۲۳۴ آییننامه و گزارش کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی دارد، این چنین گستاخانه کیان مجلس را زیر سوال ببرد.
نماینده مردم خمینیشهر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما از رئیس مجلس شورای اسلامی انتظار داریم که از کیان مجلس حراست کند، دغدغه ما در بحث مذاکرات مورد تایید بود. از رئیس قوه قضاییه انتظار میرود که به پرونده آقای روحانی رسیدگی کرده و هرچه سریعتر تکلیف ایشان را مشخص کند. کسی که امروز باید پشت میز محاکمه بود چرا باید این چنین گستاخانه کیان مجلس شورای اسلامی را زیر سوال ببرد. امروز هر جا میروی اثر سوء مدیریت ایشان دیده میشود.
نقدعلی ادامه داد: در زمان ایشان شش هزار میلیارد تومان برای احیاء دریاچه ارومیه هزینه شد اما در نهایت به دنبال بارشها در سال ۱۳۹۸ دریاچه کمی جان گرفت و ایشان این امر را به نام خود تمام کرد. در اوضاع اقتصادی نیز وضعیت این گونه است. رئیس مجلس شورای اسلامی باید به عنوان رئیس قوه مقننه از جایگاه مجلس حراست کند.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید