نگاه تحلیلگر/ گفتوگوی «نامه نیوز» با محمود میرلوحی
عکسهای مسئولان تداعیگر بدقولیهای گذشته است
میرلوحی با اشاره به اینکه برخی مسئولان بجای رسیدگی به موضوعات اصلی وارد گل و لای شده و عکاسی کردند، گفت: این رفتار برای مردم تداعیگر بدقولیهای گذشته است و نهتنها مورداستقبال قرار نمیگیرد؛ بلکه چنانکه شاهد بودیم با واکنش منفی نیز روبرو میشود.
گروه سیاست نامه نیوز، سیل مملکت را برداشته و بیشترین تلفات را در پایتخت بجا گذاشته اما مسئولان سرگرم امور دیگری هستند. آنهایی که به سیل توجه دارند هم بیشتر حواسشان به عکس یادگاری گرفتن است. وضعیتی که به باور یک عضو پیشین شورای شهر تهران، نشان از سردرگمی و بلاتکلیفی مسئولان در مواجهه با حوادثی است که اگرچه اصطلاحاً به «حوادث غیرمترقبه» مشهورند اما «پیشرفت دانش بشری و فناوریهای نوین»، عملاً باعث شده این حوادث، حوادثی «پیشبینیپذیر» باشند و «در نتیجه بتوان با انجام اقدامات پیشگیرانه، مانع از خسارات سنگین آن شد.»
محمود میرلوحی که در این رابطه با «نامه نیوز» به گفتوگو نشسته، با اشاره به موقعیت توپوگرافی کلانشهر تهران و اقداماتی که در سالهای گذشته برای جلوگیری و مهار سیل انجام گرفته و بعضی به اتمام رسیده و برخی نیز در دست بهرهبرداری هستند، گفت: «متاسفانه در این شرایط دیدیم برخی مسئولان بجای رسیدگی به موضوعات اصلی وارد گل و لای شده و عکاسی کردند و این در حالی بود که به هر حال در گذشته چنین حساسیتی ازسوی جامعه وجود نداشت اما امروز اوضاع تغییر کرده و افکار عمومی به این رفتار واکنش منفی نشان میدهد.»
او توضیح داد: «مسئله این است که این رفتار در حال حاضر از آنجا که برای مردم تداعیگر بدقولیهای گذشته است، نهتنها مورداستقبال قرار نمیگیرد؛ بلکه چنانکه شاهد بودیم با واکنش منفی نیز روبرو میشود.»
میرلوحی همچنین با اشاره به سیل سال ۹۸ تهران گفت: «در آن مقطع پیرو سلسلهاقداماتی که از پاییز ۹۷ آغاز و به انجام رسید، بهرغم شدت مضاعف سیل نسبتبه سیل اخیر، به هر حال خسارات بهمراتب کمتری وارد شد و هیچ خسارت جانی هم نداشتیم. حال آنکه در سیل اخیر بیشترین تلفات جانی در تهران به ثبت رسید.»
او توضیح داد: «در آن مقطع طراحیها آغاز شد و باتوجه به آنکه وقوع سیل قابلپیشبینی است، لایروبی درهها در دستور کار قرار گرفت و از مدتها قبل این کار به انجام رسید. همچنین به محض آغاز بارندگیها، در هر نقطهای که احتمال بروز مشکل احساس میشد، دیدهبانهایی در ارتفاعات بکار گرفته شد تا اگر احیاناً شاخه درخت یا تکه چوبی در مسیر و گذرگاههای آب، حرکت آب را مختل میکرد، اطلاعرسانی میشد تا مشکلات جزئی برطرف شوند تا منجر به وقوع این دست فجایع نشوند.»
او همچنین با اشاره به اقدامات زیرساختی در تهران که در گذشته انجام گرفته، گفت: «بسیاری از این اقدامات هماکنون به بهرهبرداری رسیده یا نهایتاً در دست تکمیل است و تونلهای بزرگی برای انتقال آب تعبیه شده که اگر این اقدامات مسئولان و دولتهای پیشین نبود، معلوم نبود امروز چه بلایی سر این شهر میآمد.»
این چهره سیاسی اصلاحطلب با اشاره به برگزاری همایش وزارت کشور در راستای ترویج اقدامات دولت و اطلاعرسانی در این رابطه گفت: «به قول معروف «مشک آن است که خود ببوید، نه آنکه عطار بگوید!» دولت امروز تبلیغات بسیاری برای خود میکند اما کسی باور نمیکند. اعلام آمار رشد اقتصاد فصلی در حالی که بهتازگی در جریان رکوردشکنی تورم نقطهای بودیم، طبیعتاً موردپذیرش قرار نمیگیرد. در حال حاضر درآمد ۲۷ میلیون نفر از شهروندان این مملکت زیر خط فقر است و در این شرایط، طبیعی است که با تلاش روابطعمومیها، مشکل برطرف نمیشود.»
این عضو ارشد حزب اتحاد ملت خاطرنشان کرد: «در دولت گذشته بسیاری از تریبونها و صداوسیما و رسانههایی که از بودجه دولتی برای تخریب دولت استفاده میکردند، فعال بودند اما امروز که دولت یکدست شده و همه تریبونها و صداوسیما نیز در اختیار دولت هستند، دیگر زمان این بحثها نیست و لازم است دولت با همه تریبونهایی که در اختیار دارد، وارد عمل شود.»
میرلوحی گفت: «در این شرایط صحبت از تبلیغ و اطلاعرسانی مشکلی را حل نمیکند. یک زمان نیروگاهی در فلان نقطه دورافتاده ساخته شده یا چند صد کیلومتر راهآهن در بیابانها احداث شده و طبیعتاً همه مردم مطلع نیستند و درنتیجه لازم است اطلاعرسانی شود. اما قیمت نان و پنیر و تورم سرسامآور که نیاز به این مسائل ندارد. مردم امروز به خوبی با گوشت و پوست و استخوان این شرایط را درک میکنند و تبلیغات و اطلاعرسانی درباره اقدامات دولت هم نمیتواند تغییری در نگاه مردم ایجاد کند.»
دیدگاه تان را بنویسید