ماهواره ایرانی خیام به فضا پرتاب شد + جزئیات
ماهواره "خیام" با مالکیت جمهوری اسلامی ایران از پایگاه فضایی بایکونور و به وسیله موشک ماهواره بر "سایوز روسی" به فضا پرتاب شد.
ماهواره "خیام"، جدیدترین دستاورد فضایی کشور است که از سوی محققان سازمان فضایی ایران به منظور تامین دادههای ماهوارهای و توسعه کاربردهای صنعت فضایی در حوزههایی چون کشاورزی و محیط زیست و مرزباتی کشور ساخته شده است
ماهواره خیام یک ماهواره سنجش از دور و متعلق به جمهوری اسلامی ایران است که تمامی فرامین مربوط به کنترل و بهره برداری از این ماهواره از روز اول و بلافاصله پس از پرتاب توسط کارشناسان ایرانی مستقر در پایگاههای فضایی متعلق به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در خاک جمهوری اسلامی ایران انجام و صادر خواهد شد.
ارتقا بهرهوری در حوزه کشاورزی، پایش دقیق منابع آبی کشور، مدیریت مخاطرات طبیعی، پایش تغییرات کاربری، ساخت و سازهای غیر مجاز و مقابله با جنگل خواری، پایش مخاطرات زیست محیطی، پایش معادن و اکتشافات معدنی، پایش مرزهای کشور و بسیاری از کاربردهای دیگر از جمله کاربردهای دادههای دریافت شده از ماهواره خیام خواهد بود.
گزارش وزیر ارتباطات از پایگاه فضایی بایکونور قزاقستان
عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات ساعاتی پیش از محل ایستگاه فضایی بایکونور قزاقستان گفته بود: همکاریهای دو کشور مدتی است آغاز شده، اما در دولت سیزدهم و با تلاش وزارت ارتباطات و امور خارجه به ثمر نشست و امروز شاهد پرتاب ماهواره راهبردی خیام خواهیم بود.
وی با بیان اینکه پرتاب این ماهواره برای تامین دادههای فضایی مورد نیاز کشور گام بلندی است که میتوانیم از تصاویر با دقت بسیار بالای آن برای ارتقای کاربردهای متنوع از جمله در زمینههای کشاورزی، محیط زیست و حوزههای مختلف استفاده کنیم، افزود: ماهواره متعلق به جمهوری اسلامی ایران با نام خیام بر روی موشک و ماهواره بر سایوز به همراه پرچم مقدس کشورمان نصب شده و آماده پرتاب است و خیام از ایستگاه بایکنور پرتاب خواهد شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین گفت: در کنار همکاری راهبردی با کشورهای صاحب نام دنیا که روسیه یکی از دو کشور برتر در جهان است، توسعه فناوری بومی فضایی را در دستور کار قرار داده ایم و تا آخر سال، به دانش فنی قرار دادن ماهوارههای سنجشی در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین دست پیدا خواهیم کرد.
آقای زارع پور گفت: ماهواره خیام ۶۰۰ کیلوگرمی است که در مدار ۵۰۰ کیلومتری قرار خواهد گرفت.
زارع پور خاطرنشان کرد: تا پایان دولت سیزدهم، ماهواره و ماهواره برهای بومی با تلاش دانشمندان خودمان پرتاب خواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید