کد خبر: 665962
تاریخ انتشار :

نگاه تحلیلگر/گفتگوی نامه‌نیوز با علی صوفی

دولت رئیسی گل به خودی زیاد می‌زند

فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: وقتی هماهنگی بین اعضای کابینه خوب نباشد، دولت از قالب یک تیم فعال خارج و کاملا منفعل می شود.

دولت رئیسی گل به خودی زیاد می‌زند
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

گروه سیاست نامه‌نیوز: سیدابراهیم رئیسی برای تشکیل کابینه ابتکار ویژه ای را به کار برد و اکثر قریب به اتفاق نامزدهای اصولگرا در انتخابات ریاست جمهوری را وارد کابینه کرد و به آنها مسئولیت های مهمی را سپرد اما حالا هر کدام آنها یکی پس از دیگری در حال جدایی از دولت هستند، سعید محمد از دبیری سازمان مناطق آزاد کنار گذاشته شد و صندلی رستم قاسمی در کابینه نیز کاملا متزلزل است.

علی صوفی در گفتگو با نامه نیوز درباره علت جدایی برخی ژنرال ها از دولت سیزدهم گفت: آقای رئیسی انتخاب اعضای کابینه را براساس هدف و برنامه مشخصی انجام نداد بلکه صرفا برای ادای تکلیف و رعایت زمان قانونی لیست وزرای پیشنهادی را به مجلس معرفی کرد و مطمئن بود مجلس به همه وزرای پیشنهادی رأی خواهد داد.

وی با اشاره به معایب یکدستی قوا به لحاظ سیاسی افزود: نکته جالب این است که خود وزرای پیشنهادی نیز برای اخذ رأی اعتماد خیال شان راحت بود. ضمن آنکه یکدستی سیاسی حاشیه امنی را برای متخلفان ایجاد می کند چون تصور این است که همسویی سیاسی دستگاه ها مانع از نظارت کارآمد بر امور می شود و اگر هم مشکلی پیش آید در نهایت با اغماض با آن برخورد خواهد شد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تأکید کرد: آقای رئیسی زمان انتخاب اعضای کابینه برای هر سلیقه ای سهمی را درنظر گرفت و این خطای فاحشی بود که او انجام داد چون او اساسا برنامه را در انتخاب همکارانش نادیده گرفت. همین مسئله موجب گل به خودی‌های زیادی در دولت شد چون وقتی اعضای کابینه با هم ناهماهنگ هستند یا گل به خودی می زنند یا به حریف پاس گل می دهند.

وی با اشاره به پاسخ گل های دولت رئیسی به طرف های خارجی در حوزه سیاست خارجی افزود: در موضوعات مختلف اعم از مذاکرات برجامی، تعریف سطح همکاری با روسیه و چین، قضیه جنگ اوکراین و غیره شاهد بودیم چه پاس گل هایی به طرف های مقابل داده شد و چه هزینه های سنگینی بر دوش ملت ما قرار گرفت.

صوفی یادآور شد: وقتی هماهنگی بین اعضای کابینه خوب نباشد، دولت از قالب یک تیم فعال خارج و کاملا منفعل می شود. نتیجه انفعال دولت هم آن خواهد بود که مجبور است زمان را به روزمرگی بگذراند و هر گاه نیز از طریق افکارعمومی مورد سئوال قرار گیرد، برای نمایش تحرک خود دست به تصمیمات هیجانی همچون حذف ارز ترجیحی بزند بدون آنکه جوانب و تبعات اجرای این تصمیم را سنجیده باشد.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها