نگاه تحلیلگر/ گفتوگوی «نامهنیوز» با سید حسین نقوی حسینی
عملکرد دولت در میزان مشارکت در انتخابات تأثیر دارد
سید حسین نقوی حسینی گفت: یکی از عوامل مهم در قانعکردن مردم برای شرکت در انتخابات عملکرد دولت است که چهقدر میتواند باعث رضایت عمومی شود.
گروه سیاست نامهنیوز: مهمترین رخداد سیاسی سال پیش رو انتخابات مجلس است؛ موضوعی که از چند جهت حایز اهمیت است. حالا چه باید کرد که هم شاهد مشارکتی حداکثری باشیم و از سوی دیگر بهترین نتیجه که به نفع مردم و کشور باشد از انتخابات به دست آید؟
سید حسین نقوی حسینی درباره این موضوع به «نامهنیوز» گفت: «از نام جمهوری اسلامی میتوان دریافت که دو پایه اصلی دارد. یکی اسلام و دیگری مردم. مرحوم امام(ره) هم همواره بر اهمیت نظر مردم تأکید داشتند و امروز هم رهبر معظم انقلاب همین نگاه را دارند. مردم اساس نظام هستند و همواره در صحنههای مخلف از جمله راهپیماییهای 22 بهمن طی تمام سالها نشان دادهاند که با همه مشکلات اما پای کشور و نظامشان ایستادهاند. البته برای اینکه شاهد یک مشارکت حداکثری باشیم باید مردم احساس کنند که مسئولان سعی در رفع مشکلات دارند. مسئولان باید سعی کنند باعث خشنودی مردم شود و دغدغههای آنها را رفع کنند. اگر چنین شود حتما در انتخابات 1402 شاهد حضور گسترده مردم خواهیم بود».
او ادامه داد: «انتخابات مجلس بسیار مهم و تعیینکننده است. یکی از عوامل مهم در قانعکردن مردم برای شرکت در انتخابات عملکرد دولت است که چهقدر میتواند باعث رضایت عمومی شود؛ مثلا اگر دولت بتواند تورم و نرخ ارز را کنترل کند و ارزش پول ملی را حفظ کند، زمینه رضایت عمومی فراهم میشود. دولت آقای رئیسی قول داده بود که چهارمیلیون مسکن ساخته شود. خب اکنون که به میانه راه دولت رسیدهایم دستکم باید یک سوم از میزان وعدهای که داده شده بود، محقق شود».
این تحلیلگر مسائل سیاسی همچنین بیان کرد: «در حوزه سیاست خارجی دولت خوب عمل کرده است و دیدیم همین توافق با عربستان چه قدر باعث رضایت عمومی و تأثیر مثبت بر اقتصاد شد. دولت در حوزه سیاست در صدد رفع تنشها و مشکلات است و میخواهد با کشوهای مختلف یک رابطه مبتنی بر احترام متقابل برقرار کند».
او درباره نقش جریانها و احزاب سیاسی در انتخابات تصریح کرد: «جریانات سیاسی به عنوان لیدر افکار عمومی همواره نقشآفرین بودهاند و در میزان مشارکت عمومی در انتخابات تأثیر داشتهاند اما بستر حضور فعال آنها در انتخابات هم باید فراهم شود. مردم و احزاب نیاید تصور کنند که دولت بنا دارد در انتخابات دخالت کند. اخیرا اخباری شنیدیم مبنی بر حضور برخی چهرههای دولتی در نشستهای سیاسی که این گونه رفتارها به دولت ضربه میزند. شاید مجموعه دولت هم با چنین اقدامات سیاسی مخالف باشند و اتفاقا سعی کنند انتخابات به بهترین شکل برگزار شود اما اگر حتی یک نفر از دولت چنین کارهای سیاسیای انجام دهد، افکار عمومی نسب به دولت منفی میشود».
نقوی حسینی در پایان گفت: «مجلس باید در رأس امور باشد و به همین دلیل کرسی نمایندگی بسیار دارای اهمیت است. وقتی یک مجلس قوی میشود که بتواند قوانین خوبی تصویب کند و برای دولت ریلگذاری خوبی انجام دهد و از بُعد نظارتی هم خوب عمل کند. امیدواریم با مشارکت بالای مردم در انتخابات سال جاری یک مجلس قوی شکل بگیرد».
دیدگاه تان را بنویسید