اظهارات مهم کنعانی مقدم درباره توافق تهران و ریاض
برنا/ کارشناس مسائل منطقه گفت: دولت سیزدهم در راستای دیپلماسی منطقه تلاش کرد کلیه مناقشاتی که بین ایران، عربستان و کشورهای عربی وجود دارد در قالب یک توافقنامه به مسائلی که بین ایران و عربستان وجود دارد محدود کند.
حسین کنعانی مقدم کارشناس مسائل منطقه در گفتوگو با برنا، درباره عملکرد دولت در راستای دیپلماسی همسایگی و منطقه، اظهار داشت: دولت سیزدهم در چارچوب توسعه روابط جمهوری اسلامی ایران با کشورهای همسایه به ویژه کشورهای اسلامی یک گام بزرگ و بلند برداشت.
وی ادامه داد: دولت سیزدهم در راستای دیپلماسی منطقه تلاش کرد کلیه مناقشاتی که بین ایران، عربستان و کشورهای عربی وجود دارد در قالب یک توافقنامه به مسائلی که بین ایران و عربستان وجود دارد محدود کند و قطعا برای ما مهم است که ما بتوانیم در تنشزدایی با کشورهای منطقه پیش گام باشیم.
کنعانیمقدم با اشاره به خط قرمز ایران در برابر رژیم صهیونیستی،اظهار داشت: در این موضوع یک اما و اگری وجود دارد آن هم بحث خط قرمز ما در مورد رژیم صهیونستی است، قاعدتا عربستان اگر بنا باشد روابط خود را با ما گسترش دهد ولی پایگاه های خود را در اختیار رژیم صهیونستی برای تهدید امنیتی علیه ایران استفاده کند این توافق نامه باطل است و جایگاه و ارزشی برای ایران نخواهد داشت.
این کارشناس مسائل سیاسی با تاکید بر اینکه "عربستان در این خصوص باید گام های جدی بردارد"، گفت: لازم است عربستان به ایران اطمینان دهد که خاک، سرزمین و امکاناتش را در اختیار رژیم صهیونستی علیه ایران قرار نخواهد داد؛ هر کدام از طرفین اگر به تعهدات خود عمل نکنند قطعا این توافقنامه شبیه برجام خواهد شد و در حالت تعلیق قرار میگیرد و نه نفع ایران و نه نفع عربستان در آن نخواهد بود.
کنعانیمقدم مسئله "حفظ توافقنامه" را از موارد ضرروی این توافق خواند و تصریح کرد: مکانیسم و سازوکاری برای نظارت بر توافقنامه باید وجود داشته باشد که چین به عنوان یکی از ناظرها مطرح است؛
وی مسئله بعدی را "مداخله آمریکا در توافقنامه" خواند و افزود: بعد از این توافق مسئولین آمریکا به عربستان سفر کردند و آنها را تا حدودی تهدید کردند که شما باید از این چارچوب خارج شوید و مناسبات را خیلی کنسولی و عادی داشته باشید؛ اگر امریکایی ها اراده داشته باشند که عربستان از این توافق خارج شود دیگر چه تضمینی وجود دارد که این توافقنامه ادامه پیدا کند و به سرمنزل مقصود برسد.
کنعانی مقدم در پایان با اشاره به امتیازات و ظرفیتهای دو کشور در صورت اجرایی شدن توافق، خاطرنشان کرد: بحث حج عمره مهم است که این توافق راه را باز کرد و مسئله بعدی جنگ تبلیغاتی، رسانه ای و روانی عربستان و گروه های وابسته به آن بر علیه ایران را کاهش خواهد داد و این می تواند یک گام مثبت در ایجاد امنیت داخلی ما باشد؛ این روابط میتواند در تنش زدایی در منطقه موثر باشد.
دیدگاه تان را بنویسید