نگاه تحلیلگر/ گفتوگوی «نامهنیوز» با محمدکاظم انبارلویی
روحانی انتخابشدن خود را هم زیر سؤال میبرد!
محمدکاظم انبارلویی گفت: اصلاحطلبان در دو انتخابات 98 و 1400 به دلیل نداشتن سرمایه اجتماعی شکست خوردند نه رقابتینبودن انتخابات.
گروه سیاست نامهنیوز: سال 1402، سال انتخابات است و به نظر میرسد از همین حالا بعضی از جناحها و گروههای سیاسی به آرامی تحرکات انتخاباتی خود را آغاز کردهاند؛ برای مثال اخیرا علی شکوریراد، سخنگوی جبهه اصلاحات ایران، گفت که این تشکیلات سیاسی از اردیبهشت بار دیگر فعالیت خود را آغاز میکند. البته علاوه بر چنین فعالیتهای رسمیای به نظر میرسد اصلاحطلبان با اظهارنظرهای تند خود علیه دولت و مجلس سعی میکنند فضای سیاسی کشور به نفع خود انتخاباتی شود.
محمدکاظم انبارلویی، فعال و تحلیلگر مسائل سیاسی، در تحلیل این موضوع به «نامهنیوز» گفت: «امسال سال انتخابات است و مردم در پایان سال برای انتخاب نمایندگان مجلس و شوراها پای صندوقهای رأی میآیند و طبیعی است که یک رقابتی در کشور شکل بگیرد و یک ضلع این رقابت اصلاحطلباناند. آنها در دوران آقای روحانی تورم 60درصدی و میزان بدهیهای کلان از خود به جا گذاشتند و وعدههایشان درباره برجام هم محقق نشد تا جایی که محبوبیت روحانی در سال1400 به شش درصد رسید. مردم همت کردند و طور دیگری دست به انتخابات زدند و دولت سیزدهم و مجلس یازدهم هم بسیاری از مشکلات را رفع کردند اما در حوزه اقتصاد مشکلات زیاد است با این حال دولت بدون حاشیهسازی کار میکند».
او ادامه داد: «یکی از توفیقهای دولت آقای رئیسی گسترش روابط خارجی منهی آمریکا و سه کشور شرور اروپایی است و دیدیم که روابط ما با روسیه و چین به شدت گسترش یافت و حالا هم با عربستان به توافق رسیدیم و ارتباطات منطقهایمان را گسترش دادهایم. این توفیقها باعث افزایش سرمایههای اجتماعی دولت شده است و اصلاحطلبان از این شرایط استقبال نمیکنند».
این فعال سیاسی همچنین بیان کرد: «آقای روحانی در دیدار نوروزی خود گفته بود اگر خواهان تحول هستیم باید انتخابات آزاد و رقابتی در جریان باشد و مانند سال98 و 1400 نباشد. او بیمهری میکند زیرا خودش هم از چارچوب همین انتخابات رئیسجمهور شد و زیرسوال بردن انتخابات از سوی او زیر سؤالبردن انتخابشدن خودش هم هست. واقعیت این است اصلاحطلبان در دو انتخابات 98 و 1400 به دلیل نداشتن سرمایه اجتماعی شکست خوردند نه رقابتینبودن انتخابات».
انبارلویی در پایان گفت: «اکنون مسئله اصلی کشور اقتصاد است و اگرکسانی میخواهند خود را برای انتخابات پیش رو آماده کنند باید راهحلهای واقعی برای رفع مشکلات اقتصاد ارائه دهند نه این سیاستبازیها که مورد اقبال مردم نیست».
دیدگاه تان را بنویسید