مقایسه آراء اجلاسیه چهارم مجالس هشتم، نهم، دهم و یازدهم | قالیباف از لاریجانی عقب افتاد
بررسی انتخابات هیات رئیسه چهار دوره اخیر مجلس در سال آخر نشان میدهد که لاریجانی در دو انتخابات هیات رئیسه اجلاسیه چهارم رأی کمتری نسبت به قالیباف داشته است ولی در نهایت قالیباف نتوانست از رأی 212 عددی لاریجانی در اجلاسیه های آخر عبور کند.
اقتصادنیوز نوشت: با رأی گیری امروز نمایندگان در صحن علنی مجلس، ترکیب هیأت رئیسه آخرین سال مجلس یازدهم مشخص شد و قالیباف چهارمین سال ریاستش بر پارلمان را تثبیت کرد.
اهالی خانه ملت، 4 بار در هر دوره از مجلس هیأت رئیسه را انتخاب می کنند و انتخاب رئیس مجلس مهمترین بخش از این رقابت سالانه است.
در نگاهی مقایسهای میان اجلاسیههای آخر مجالس هشتم، نهم، دهم و یازدهم به این نکته می توان اشاره کرد که محمد باقر قالیباف در مجلس یازدهم با کسب 210 رای، بیشترین رأی مثبت را نسبت به علی لاریجانی در اجلاسیههای چهارم مجلس دهم و نهم از نمایندگان گرفته است. اما بازهم در مقایسه رأی چهار انتخابات اجلاسیه های اخیر این مجالس لایجانی پیشتاز است.
هر چند علی لاریجانی در اجلاسیه چهارم مجلس دهم در رقابت با محمدرضا عارف و محمد جواد ابطحی توانست 155 رای را کسب کند اما، بیشترین رایی که به نام او به گلدان ریخته شده هم مربوط به اجلاسیه چهارم مجلس هشتم بوده است که لاریجانی موفق به کسب 212 رای موافق از پارلمان شد.
ردپای پایداری ها در ریزش رأی لاریجانی
شاید یک سر رأی پایین لاریجانی در برخی انتخابات هیات رئیسه را بتوان در همصدایی پایداری ها علیه آقای رئیس دانست. اگر چه پایداریها در مجالس قبلی در اقلیت بودند اما در هر دوره تلاش کردند با قدرت رأی حدودا 100 تایی که داشتند لاریجانی را برای کرسی ریاست مجلس تحت فشار قرار دهند و اگر موفق به کنار زدن او نشدند رأی او را پایین بیاورند. با این حال لاریجانی با پشتیبانی معتدلین، فراکسیون اصولگرایان مجلس و همچنین اصلاح طلبان توانست 12 سال بر پارلمان ریاست کند.
در مجلس یازدهم اما پایداری ها دست برتر را دارند و قالیباف نیز ناگزیر بوده در هر 4 انتخابات هیأت رئیسه تن به سهم دهی و زدوبند با پایداری ها بدهد. در روزهای اخیر هم شنیده میشد که پایداریها به دنبال این هستند که آرای قالیباف را پایین بیاورند اما به نظر میرسد با گرفتن یک سهم در نائب رئیسی و آمدن مجبتی ذوالنوری به جای علی نیکزاد؛ به ریاست قالیباف بر مجلس تن داده باشند.
دبیران و ناظران مجلس چه کسانی هستند؟
در انتخابات امروز هیات رئیسه همچنین در بخش انتخاب ناظران هیأت رئیسه مجلس، محسن پیرهادی، سید نظامالدین موسوی، علیرضا سلیمی با رای بهارستانیها به عنوان ناظران مجلس انتخاب شدند.
در بخش دبیران هم، محمد رشیدی، روحالله متفکر آزاد، علی کریمی فیروزجایی، محسن دهنوی و مجتبی یوسفی به عنوان دبیران هیأت رئیسه انتخاب شدند.
دیدگاه تان را بنویسید