در دیدار دانشمندان صنعت هستهای
رهبری: همکاری با آژانس در چارچوب مقررات پادمانی حفظ شود/ زیر بار خواسته زورگویانه نروید
رهبر انقلاب هماکنون در دیدار دانشمندان، متخصصان، کارشناسان و مسئولان صنعت هستهای کشور فرمودند: همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی در چارچوب مقررات پادمانی باید حفظ شود.
جمعی از دانشمندان، متخصصان، کارشناسان و مسئولان صنعت هستهای کشور صبح امروز با رهبر انقلاب دیدار کردند.
مشروح بیانات رهبر انقلاب به شرح زیر است:
بهانهی سلاح هستهای دروغ است و خودشان هم میدانند
*دشمنان بیست سال است برای ما چالش هستهای درست کردهاند چون میدانند که حرکت در صنعت هستهای در حکم کلید برای پیشرفتهای علمی کشور است.
* بهانهی سلاح هستهای دروغ است و خودشان هم میدانند.
* ما روی مبنای اسلامیمان نمیخواهیم طرف سلاح برویم و الا اگر این نبود جلویش را نمیتوانستند بگیرند؛ همچنانی که جلوی پیشرفتهای هستهای ما را تا الان نتوانستند بگیرند.
صنعت هستهای از لحاظ پیشرفت کشور و ارتقای وضع زندگی مردم، دارای اهمیت است
* صنعت هستهای هم از لحاظ پیشرفت و تواناییهای کشور در عرصههای فنی، اقتصادی، سلامت، غیره که آبرو میبخشد به کشور و زندگی را برای مردم بهتر میکند، هم از این جهت دارای اهمیت است، هم از جهت وزن سیاسی جهانی و بینالمللی برای کشور.
* جهت سوم از لحاظ روحیهی اعتماد به نفس ملی است.
* این کار شما درست نقطهی مقابل حرکت دشمن است. یعنی روح امید را، روح اعتماد به نفس را در ملت تزریق میکند.
تبیین حقایق ناشی از چالش هستهای کشور با دشمنان توسط رهبر انقلاب؛ پیشرفتهای هستهای در شرایط تهدید و ترور نشان داد توانایی جوانان ایرانی خارقالعاده است / مخالفین ما زورگویی میکنند و به وعدههایشان هم عمل نمیکنند
* این چالشی که بیست سال است ما با دشمنانمان بر سر قضیهی هستهای داریم حقایقی را هم روشن کرد این چالش بیست ساله، چند حقیقت را روشن کرده؛ اولین حقیقت این است که توانایی و استعداد خارقالعادهی جوانهای ما را نشان داد.
* اینها همه در حال تحریم انجام گرفته، در حال تهدید انجام گرفته، دائماً دانشمندان ما تهدید شدند، دانشمندان ما ترور شدند، بعضیها ترور شدند بعضیها تهدید به ترور شدند در عین حال این پیشرفتها حاصل شده پس ما از لحاظ منابع انسانی فوقالعادهایم.
* حقیقت دیگری که [در چالش بیست ساله هستهای] دیده شد منطق غیر انسانی و غیر منصفانه و زورگویانهی مخالفین ما بود. یعنی فراتر از قراردادهای پادمانی رائج در دنیا توقعات دارند از کشور ما، زورگویی میکنند. فلان کار را نکنید، فلان کار را نکنید. از سطح زمین، آنطرفتر نروید برای تشکیلاتتان؛ خب، چرا؟ اگر شما مرض ندارید، غرض ندارید، تهدید نمیخواهید بکنید چرا میترسید از اینکه ما در فلان نقطهی آسیبناپذیر تأسیسات داشته باشیم؟
* یک حقیقت دیگر نامطمئن بودن طرفهای ما و مخالفین ما در وعدههایشان [است]
* وعدههای زیادی در بخشهای مختلف، چه دولتهایی که طرف مذاکرهی ما بودند چه خود آژانس، دادند [اما] به آن وعدهها عمل نکردند.
* بنابراین یکی از دستاوردهای این چالش بیست ساله هم همین است که ما فهمیدیم که به وعدههای اینها و حرفهای اینها نمیشود اعتماد کرد.
هر کس «ایران قوی» را میخواهد به صنعت هستهای اهمیت بدهد
* صنعت هستهای یکی از مؤلفههای اساسی و مهم قدرت کشور و اعتبار کشور و قوّت و قدرت کشور است.
* اگر شما ایران قوی میخواهید، هر کس ایران را دوست دارد، هر کس جمهوری اسلامی را دوست دارد، هر کس ملت را دوست دارد و قوّت این کشور را میطلبد بایستی به این بخش از تلاش و فعالیت علمی و تحقیقاتی و صنعتی و کاری که اینجا انجام میگیرد اهمیت بدهد و برایش اعتبار قائل بشود. علت تمرکز دشمنان روی انرژی هستهای هم همین است.
از قانون اقدام راهبردی مجلس نباید تخطی کرد
* همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی در چارچوب مقررات پادمانی باید حفظ شود.
* از قانون اقدام راهبردی مجلس نباید تخطی کرد.
توافق اشکالی ندارد اما زیرساختهای صنعت هستهای نباید دست بخورد
زیر بار خواستههای زورگویانه و ادعاهای خلاف واقع نروید
رهبر انقلاب با اشاره به استضعاف فرهنگیِ ملت ایران در دوران طاغوت و تحول فرهنگی ناشی از انقلاب اسلامی: غربگراها به ملت تلقین کرده بودند که ایرانی نمیتواند / امروز ملت با پیشرفتها، غربگراها را تحقیر میکند
* یک استضعاف این است که یک قدرتی یک ملتی را عقب نگه دارد. چیز بدی است چیز خطرناکی است. از این خطرناکتر نوع دوم استضعاف است. آن، این است که یک ملت خودش باور کند که ضعیف است. باور کند بیعرضه است.
* ما در دورهی قبل از انقلاب هر دو جور استضعاف را داشتیم. هم ما را ضعیف نگه داشته بودند، یعنی [مانند] همین جوانی که در دورهی انقلاب مثل رضایینژاد، مثل شهریاری، مثل فخریزاده تولید شد؛ تربیت شد؛ این در قبل از انقلاب هم بود، اما به این رتبه نمیرسید، نمیگذاشتند. تحقیر میکردند ملت ایران را؛ مانع پیشرفت ملت میشدند.
* این روحیهی امروز، این امید امروز، این شوقی که امروز به کار وجود دارد، این توانایی بروز یافتهی امروز را مقایسه کنید با آن وضعی که آن روز [قبل از انقلاب] وجود داشت. آن روز غربگراها ملت را تحقیر میکردند، امروز ملت غربگراها را تحقیر میکنند. امروز ملت ما کسانی که دارای آن فکر و آن توهمات هستند، آنها را دارد تحقیر میکند. با چه تحقیر میکند؟ با همین ساخت و سازهایی که شما اینجا به ما نشان دادید. این تحقیر غربگراهاست. این نشان دادن خطای بزرگ آنهاست که میخواستند بباورانند که ملت ایران توانایی ندارد.
جوانان مؤمنِ ما علم و معنویت را به هم آمیختهاند / خطِ تقابل علم و دین که از دوران رنسانس به وجود آمده در جمهوری اسلامی بیمعنا شده است
* در حادثهی رنسانس اساسیترین خطی که وجود داشت، تقابل علم و دین بود. یعنی میخواستند بگویند اگر میخواهید از لحاظ علمی پیشرفت کنید دین و معنویت و اینها را بگذارید کنار. این مهمترین یا یکی از مهمترین خطوط اصلی حرکت غربیها در رنسانس بود. چهارصد، پانصد سال میگذرد از این حادثه. امروز در کشور جمهوری اسلامی که کشور معنویت است، جمهوری اسلامی است. مهمترین کارهای علمی دارد انجام میگیرد در رقابت با کسانی که سالهای متمادی است در این رشتههای علمی دارند کار میکنند. چه کسانی دارند این کار را پیش میبرند؟ جوانان مؤمن. فخریزاده و شهریاری نماز شب خوان، اینها دارند پیش میبرند کار را. یعنی علم و معنویت اینجور به هم آمیخته شده.
توصیههای مهم رهبر انقلاب درباره استفاده از دانش هستهای برای بهبود زندگی مردم: از ظرفیت دانش هستهای برای بهبود بخشهای مختلف زندگی مردم استفاده کنید / خدمات هستهای تجاریسازی شود
* از ظرفیت دانش هستهای بایست استفاده کرد برای بخشهای مختلف زندگی مردم. سر ریز بحث هستهای برای صنعت، برای سلامت، برای کشاورزی، برای محیط زیست، برای آب شیرینکن، برای درمان بیماریها برای همه چیز در جامعه مفید است. این را اهمیت بدهید، دنبال بکنید زندگی مردم را برخوردار کنید از پیشرفت علمی مربوط به صنعت هستهای. در همهی بخشهای زندگی مردم این صنعت میتواند حضور مؤثر و مفید داشته باشد.
* توصیهی دیگر این است که محصولات و خدمات هستهای تجاریسازی بشود. این پیشرفتهای ما بازارهای خوبی در دنیا دارد و میتوان برای اقتصاد کشور، برای درآمد کشور میتوان واقعاً استفاده کرد. با کشورهای همسو که با ما معارضهای در این قضیه ندارند همکاری بشود.
دو مطالبهی رهبر انقلاب از دانشمندان، متخصصان، کارشناسان و مسئولان صنعت هستهای کشور: بیست هزار مگاوات از برق کشور باید برق هستهای باشد/ روی نیروگاههای کمظرفیت کار کنید
* الان حدود هزار مگاوات ما از برق هستهای داریم استفاده میکنیم و طراحی برای بیشترش هم هست اما هدف بیست هزار مگاوات است؛ از حدود هشتاد نود هزار مگاواتی که کشور در مثلاً آیندهی متوسط در میان مدت احتیاج دارد حتماً بیست هزار مگاواتش باید هستهای باشد. هم صرفهی مالی دارد هم صرفهی زیستی دارد هم صرفهی محیطی دارد؛ این را بطور جدّی و به صورت برنامهریزی شده دنبال بکنید.
* روی نیروگاههای توان پایین، کمظرفیت کار بشود. شنیدم در دنیا معمول این است که بیشتر روی نیروگاههای با ظرفیت پایین کار میکنند، صد مگاوات، دویست مگاوات حتی کمتر از صد مگاوات. ما برای بخشهای مختلف به این ظرفیتها یعنی نیروگاههای کم توان و کم ظرفیت احتیاج داریم.
گفتنی است؛ حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (یکشنبه) به مدت یک ساعت و نیم از نمایشگاه دستاوردهای صنعت هستهای کشور در حسینیه امام خمینی(ره) بازدید کردند که جزئیات این بازدید در لینک زیر قابل مشاهده است.
دیدگاه تان را بنویسید