شکوری راد: بهزاد نبوی یک سرمایه نمادین است
اعتماد/ علی شکوریراد نوشت: در میان اصلاحطلبان که بخش بزرگی از جامعه ما را تشکیل میدهند و اصلیترین آلترناتیو حاکمیت موجود در ایران هستند بهزاد نبوی یک سرمایه نمادین است و کمتر کسی از آنها است که از اندیشه، تحلیل و منش او در سپهر سیاسی ایران تاثیر نپذیرفته باشد.
«بهزاد» سرمایه نمادین» یادداشت روزنامه اعتماد به قلم علی شکوریراد است که در آن آمده: اگر در سپهر سیاسی ایران از بهزاد نام ببرید برای همگان قابل فهم است که شما دارید در مورد بهزاد نبوی صحبت میکنید. در دوره مجلس ششم هیاتی که من هم عضوش بودم به سرپرستی بهزاد نبوی، نایبرییس اول مجلس، با هیاتی از قوه قضاییه به سرپرستی مرحوم آیتالله مروی، معاون اول رییس قوه قضاییه، نشستهای دورهای داشت. در آن جلسات آقای مروی وی را بهزاد خطاب میکرد.
در دیداری که پاییز سال گذشته هیاترییسه جبهه اصلاحات با رییس قوه قضاییه داشتیم، ایشان یادآور شد که در اوایل دهه ۶۰ پای تحلیلهای سیاسی بهزاد مینشسته است. فعالیت فکری، سیاسی، تشکیلاتی و چریکی در پیش از انقلاب در مبارزه با نظام شاهنشاهی و ادامه آن پس از انقلاب برای استقرار نظام جمهوری اسلامی و عهدهداری مدیریتهای کلان در سطح مشاوره و وزارت در دولتهای رجایی و موسوی و پایهگذاری و مدیریت شرکتهای بزرگ در دوران دولتهای هاشمیرفسنجانی و خاتمی و در عین حال محوریت ائتلاف گروههای خط امام و نیز نمایندگی و نایبرییسی مجلس ششم و پس از آن استمرار کنشها و فعالیتهای سیاسی و تشکیلاتی در سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، بازداشت و رفتن به زندان برای مدت ۵ سال به جرم عدم خیانت به مهندسموسوی در حوادث سال ۸۸ و پس از آزادی همراهی با خاتمی و در نهایت پذیرش ریاست جبهه اصلاحات برای دو سال و در عین حال زندگی ساده و بیشائبه و دوری از هرگونه استفاده از رانت مقام و موقعیت از او چهره منحصر به فردی ساخته است که بهرغم شیفتهای گفتمانی رایج او را در زمره سرمایههای نمادین برجسته سیاسی، تشکیلاتی و اجرایی در کشور ما قرار داده است. سرمایههای نمادین هویت یک ملت را شکل میدهند و عامل همبستگی آنها هستند. این سرمایههای ملی در سطح عالی نظیر فردوسی، سعدی، حافظ و مولانا عام و بلامنازع هستند.
برخی از آنها در مواردی خاص ظهور و بروز مییابند و ممکن است در میان قشر یا بخشی از جامعه به این درجه رسیده باشند. اما به هر حال موجب افتخار هستند و این افتخار هویتبخش است.
در میان اصلاحطلبان که بخش بزرگی از جامعه ما را تشکیل میدهند و اصلیترین آلترناتیو حاکمیت موجود در ایران هستند بهزاد نبوی یک سرمایه نمادین است و کمتر کسی از آنها است که از اندیشه، تحلیل و منش او در سپهر سیاسی ایران تاثیر نپذیرفته باشد. انسان صاحبنظر و اثرگذار به خصوص در عرصه سیاسی موافق و مخالف دارد و هر مقدار اثرگذارتر موافقتها و مخالفتها جدیتر و موقعیت او ممتازتر! در دو سال گذشته بهزاد رییس اجماعی جبهه اصلاحات و محور انسجام آن بوده است. او بهرغم داشتن نقش منحصر به فرد در این مقام و موقعیت، به دلیل کهولت سن و عوارض آن در میانه دوره قصد کنارهگیری داشت اما با اصرار پذیرفت یک دوره یکساله دیگر ادامه بدهد و بهرغم سختیها اینبار را بر دوش کشید اما به دلیل مجادلات جلسات مجمع که از شأن و حوصله او خارج بود، یک هفته به پایان دوره از سمت ریاست جبهه استعفا داد تا با جدیت اعلام کرده باشد که در دوره بعد این مسوولیت را نخواهد پذیرفت.
متاسفانه برخی دوستان بدون ملاحظه عوارض سالخوردگی و مشقتی که بر او تحمیل میشود تلاش کردند تا او را وادار به پذیرش این سمت و مسوولیت کنند و فشار بر او را از حد گذراندند تا آنجا که او دچار تردید شد که مبادا شانه خالی کردن از زیر بار مسوولیت موجب عواقبی بشود که او نتواند پاسخگوی آن باشد. اما او نشان داد که همچون همه شرایط دشواری که با صلابت از سرگذرانده است بهرغم فشارها اصول خود را حفظ و تصمیمی همهجانبه و در تراز بهزاد میگیرد.
او ارتفاع گرفت و از افقی بالاتر از همه با کنشی اثرگذار نه تنها انصراف قطعی خود را از قبول ریاست جبهه اصلاحات در عمل نشان داد بلکه با درایت و سعه صدر مثالزدنی همه شرایط را برای برگزاری انتخابات هیات رییسه و در نتیجه سپرده شدن ریاست جبهه اصلاحات با رای بالای مجمع عمومی به نفر بعد، بانویی شایسته که علاوه بر خاک خوردن در عرصه کشاورزی که معیشت او را تامین میکند، خاک خورده عرصه سیاست و پله پله رشد کرده در مدارج حزبی و دارای تجربههای ارزشمند در اداره نشریه و عضویت در شورای شهر و آزموده در کنشهای سیاسی سرافرازانه و هزینه داده بابت آنهاست، فراهم نمود. اوجگیری بهزاد در آخرین جلسه مجمع عمومی جبهه اصلاحات موجب شد تا این سرمایه نمادین برای اصلاحطلبان و ملت ایران ارتقا یابد. این سرمایه بیبدیل حفظ شد تا از آبشخور آن کنشگران سیاسی سیراب شوند و از فیض وجود او بیش از پیش بهره ببرند. از خدا میخواهیم تن سالخورده او را توان ببخشد و بر عزت و عمر او بیفزاید.
دیدگاه تان را بنویسید