موافقت اسرائیل با غنیسازی اورانیوم در عربستان !
زاچی هانگبی، مشاور امنیت ملی اسرائیل تصریح کرد که اسرائیل میپذیرد عربستان سعودی از یک برنامه هستهای غیرنظامی از جمله «غنیسازی اورانیوم» برای «اهداف تحقیقاتی» برخوردار باشد. همچنین الی کوهن وزیر خارجه اسرائیل میگوید تل آویو بیش از هر زمان دیگری به توافق عادی سازی با ریاض نزدیک شده است.
مشاور امنیت ملی اسرائیل، زاچی هانگبی، روز دوشنبه در گفتوگویی با شبکه کان اسرائیل تصریح کرد که اسرائیل میپذیرد عربستان سعودی از یک برنامه هستهای غیرنظامی ـ از جمله «غنیسازی اورانیوم» ـ برای «اهداف تحقیقاتی» برخوردار باشد.
المانیتور در گزارشی از قول زاچی هانگبی، مشاور امنیت ملی در کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل نوشت، اسرائیل «میتواند» پذیرای عربستان سعودی با برنامه هستهای غیرنظامی شود.
همچنین مشاور امنیت ملی اسرائیل استدلال کرد که بسیاری از کشورها چنین برنامههایی را ـ از جمله غنی سازی اورانیوم با اهداف تحقیقاتی ـ بدون به خطر انداختن خود یا همسایگانشان اجرا میکنند.
همزمان گزارشهای اخیر نشان میدهد که عادیسازی روابط عربستان سعودی با اسرائیل مشروط به شرایط خاصی از جمله «معاهده دفاعی با ایالات متحده»، «امتیازات اسرائیل به فلسطینیها» و «تسهیل برنامه هستهای غیرنظامی» توسط ایالات متحده شده است.
از سویی دیگر الی کوهن، وزیر امور خارجه اسرائیل اذعان کرد که اسرائیل در «نزدیکترین زمان» به توافق صلح با سعودیها است. الی کوهن وزیر امور خارجه میگوید اسرائیل بیش از هر زمان دیگری به توافق عادی سازی با عربستان سعودی نزدیک شده است.
به گزارش تایمز اسرائیل، الی کوهن در مصاحبهای با خبر شبکه ۱۲ اسرائیل میگوید: «ما نزدیکترین طرفی هستیم که تا به حال به توافق صلح با عربستان سعودی رسیدهایم.»
برخی تحلیلگران بر این باورند که هنوز مشخص نیست که آیا بیانیه هانگبی به معنای «تغییر سیاست امنیت ملی» اسرائیل است یا سیگنالی دلگرم کننده برای واشنگتن تعبیر میشود.
با این حال، کارشناسان هشدار میدهند که اعطای قابلیتهای غنیسازی اورانیوم به عربستان سعودی، میتواند پیامدهای گستردهتری برای «گسترش سلاحهای هستهای» در منطقه به همراه بیاورد.
پیشتر صدای آمریکا در گزارشی خبر داده بود که عربستان سعودی دستیابی به یک توافق تاریخی برای عادی سازی روابطش با اسرائیل را به شناسایی یک «کشور مستقل فلسطینی» از سوی اسرائیلیان مرتبط دانسته است.
ایده عادیسازی این مناسبات از زمانی مورد بحث قرار گرفت که عربستان سعودی از برقراری پیوندهای امارات متحده عربی و بحرین با اسرائیل در سال ۲۰۲۰ میلادی پشتیبانی کرد.
دیدگاه تان را بنویسید