سکینه پاد: فیلترینگ حق بر امنیت است!
روزنامه شرق گفت و گویی با سکینه پاد مسئول «پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی» رئیس جمهور درباره مسائل زنان انجام داده که بخشی از آن به ماجرای فیلترینگ مربوط است.
در مصاحبه روزنامه شرق با سکینه پاد مسئول «پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی» رئیس جمهور آمده است:
بین صحبتها به فضای مجازی اشاره کردید. با این نگاه فیلترینگ در دولت آقای رئیسی چه سرانجامی خواهد داشت؟ به نظر شما فیلترینگی که در دولت آقای رئیسی صورت گرفت، گستردهترین فیلترینگ تاریخ جمهوی اسلامی نبود؟
نگوییم دولت آقای رئیسی. فراتر از دولت است. شما رسانهایها باید خیلی دقت کنید. حتما به متن حکمها توجه کنید. مثلاآقای رئیسی برای آقای آقامیری حکمی زدند که در بند 11 ماموریت ایشان، تاکید شده که در سیاستهای مسدودسازی بازنگری صورت پذیرد. من به ایشان نامه زدم و از ایشان خواستم که توضیح بدهد چه بازنگری کردهاست. حتی گفتم نامه را توییت میکنم. دوستان دولت هم به شوخی به من میگویند توروخدا توییت نکنید. ایشان به من گفت کارهایی کردیم. هیچ کس با سیاست فیلترینگ کلی موافق نیست. اصل بر آزادی در همه ساحات است. برای همین قانون اساسی ما موضوع آزادی بیان را مطرح میکند. اتفاقا اگر مشروح مذاکرات قانون اساسی را ببینید؛ اصلی که خیلی زود به تصویب رسیده اصل 27 است. تنها 2 قید دارد که یکی ممنوعیت حمل سلاح و دیگری رعایت موازین شرعی است که من قبول دارم بحثبرانگیز است. باید همه به اقناعی در این مورد برسیم که موازین شرعی مدنظر این اصل چیست .
*اگر فیلترینگ سیاست دولت نیست دولت و مشخصا شما چه کاری در مورد این نقض بزرگ حقوق آزادی اجتماعی مردم چه کار کردهاست؟
باید موازنهای برقرار کنیم. چالش اصلی در حوزه آزادیهای، بحث امنیت هم هست. باید این دو را بالانس کنیم. امنیت یکی از حقهای بشریت است.
*البته شاید دولت موافق نباشد اما مقاومتی هم نمیکند و برخی به عنوان نمونه به تفاوت وزیر ارتباطات دولت قبل با دولت فعلی اشاره میکنند.
خب وزیر قبلی چقدر موفق بود؟ آذریجهرمی در بروز رسانهای موفق بود من هم به ایشان میگویم احسنت! وگرنه در نتیجه تفاوتی نبود.
*پس اگر از جمله شما وام بگیرم یعنی در قبال سیاستهای حاکم برای نقض حقوق آزادیهای اجتماعی، دولت هم کاری نمیتواند بکند.
شما از حرف ما وام نگیرید. اصل حرف رو بگین. برای آقای رئیسجمهوری و دولت سیزدهم حقوق و آزادیهای اجتماعی موضوعیت و اصالت دارد برای همین فردی را برای این موضوع انتخاب کردهاست. شما اگر اعلامیه جهانی حقوق بشر را هم بخوانی یکی از این حقوق، حق بر امنیت است. میثاقین را هم بخوانید همین است. حق بر امنیت یکی از حقوق اولیه بشری است. اصلا کارکرد دولتها ابتدا تامین امنیت بوده بعد دولتهای رفاهی به لحاظ سیاسی شکل گرفتهاست. دولت در بحث تامین امنیت شهروندانش وظیفه ذاتی دارد ولی باید بتواند این را ارتقا بدهد تا سایر حقها را هم همزمان اجرا کند و این کار را در حد توان انجام میدهد. سایر کشورها را هم ببینید حدود و سطوحی از فیلترینگ را دارند آزادی را در ماده 20 اعلامیه حقوق بشر میبینیم که تحدید میشود یعنی جایی که بهداشت یا مقررات عمومی را نقض کند، برایش حد تعیین میشود.
امنیت هم اهمیت دارد. الان پلتفرم تیکتاک در آمریکا فیلتر است. فرهنگ آمریکایی برایشان اهمیت دارد. آمریکا با فرهنگش خودش را غالب میکند و خودش را تحمیل میکند. چون می بیند فرهنگ آمریکایی مخدوش میشود پس راهکارش فیلترینگ است.
* به عنوان سوال آخر، فیلترینگ در ایران قرار است به پیش از شهریور 1401 باز گردد یا نه؟
من تصمیمگیرنده نیستم و نمیتوانم پاسخ دهم. من امیدوارم. رویکرد دولتی که من در آن مسئولیت دارم این است که حداکثر آزادی با حفظ عقلانیت و قاعده مندی باشد.
دیدگاه تان را بنویسید