کد خبر: 686888
تاریخ انتشار :

دلار| قیمت دلار| قیمت دلار امروز

خبر رسمی از افزایش نجومی قیمت دلار در 8 شهریور | آینده دلار چه میشود؟

روز گذشته قیمت دلار با افزایش ۱۰۰ تومانی از الگوی زیگزاگی روزهای گذشته تبعیت کرد و در کانال ۴۹ هزار تومانی ماند. معامله‌گران، اخبار سیاسی و رویدادهای داخلی را بر بازار ارز بی‌اثر و آن را خواست سیاست‌گذار می‌دانند.

خبر رسمی از افزایش نجومی قیمت دلار در 8 شهریور | آینده دلار چه میشود؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش سایت دیجی سرگرمیقیمت دلار بالا رفت. قیمت دلار برای مردم مهم است.قیمت دلار با توجه به نرخ بورس متغیر است. قیمت دلار در بازار اعلام شد. قیمت دلار چند شد؟

قیمت دلار

 

روز گذشته قیمت دلار افزایش ۱۰۰ تومانی داشت و با رقم ۴۹ هزار و ۲۰۰ تومان معامله شد. به نظر می‌رسد دامنه نوسان این اسکناس در حال کوچک‌ شدن است و  معامله‌گران این موضوع را خواست سیاست‌گذار می‌دانند. دیروز البته دلار در بازار کم بود و تقاضا زیاد، اما این موضوع نیز نتوانست محدوده مقاومتی ۴۹ هزار و ۳۰۰ تومانی اسکناس آمریکایی را بشکند.

در روزهای گذشته اخبار مربوط به بگیر و ببندهای انتظامی در بازار ارز در محدوده‌های میدان هفت تیر و گفت‌وگوی تلفنی آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل و حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران در خصوص برجام و اخباری از این دست نتوانست تاثیر کاهشی بر قیمت دلار داشته باشد. از همین رو فعالان بازار ارز معتقدند روند باثبات قیمت دلار، سیاستی است که بانک مرکزی در پیش گرفته است؛ زیرا کاهش قیمت دلار افزایش تقاضا را در پی خواهد داشت.

کارشناسان اقتصادی نیز همواره بر روند افزایشی قیمت دلار در نیمه دوم سال‌جاری تاکید می‌کنند؛ آنها معتقدند ماه‌هاست که اقتصاد کشور بر اساس دلار بالای ۵۰ هزار تومان مبادله می‌شود اما این اسکناس همچنان در منطقه ۴۹ هزار تومانی تثبیت شده است. آنها می‌گویند پایین آمدن بیش از حد قیمت دلار نیز می‌تواند اثرات بدی بر کلیت اقتصادداشته باشد.

دیروز قیمت دلار در بازارهای همسایه با تبعیت از تهران کاهش محدودی داشت. دلار هرات با قیمت ۴۸ هزار و ۹۰۰ تومان معامله شد و افزایش ۵۰ تومانی داشت. قیمت دلار سلیمانیه رشد ۱۱۰ تومانی داشت و با رقم ۴۸ هزار و ۴۰۰ تومان معامله شد.

روز گذشته هفتم شهریور در سایت بازار متشکل ارزی اسکناس دلار با کاهش دو تومانی با قیمت ۴۱ هزار و ۲۸۸ تومان عرضه شد. دلار حواله نیز یک تومان کاهش با قیمت ۳۷ هزار و ۵۳۵ تومان عرضه شد. همچنین قیمت دلار نیمایی مانند هفته‌های گذشته روی رقم ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان ثابت بود.

روز گذشته اسکناس یورو با افزایش ۲۵۰ تومانی با رقم ۵۳ هزار و ۲۲۸ تومان معامله شد. قیمت اسکناس یورو در سایت بازار متشکل ارزی افزایش ۴۲ تومانی داشت و با قیمت ۴۴ هزار و ۶۲۸ تومان رسید. یوروی حواله نیز با افزایش ۳۸ تومانی با رقم ۴۰ هزار و ۵۷۰ تومانی عرضه شد.

روز گذشته درهم امارات ۴۰ تومان گران شد و با رقم ۱۳ هزار و ۵۷۰ تومان معامله شد. در سایت بازار متشکل ارزی قیمت حواله درهم با رقم ۱۰ هزار و ۲۲۰ تومان مبادله شد و یک تومان ارزان‌تر شد.  اسکناس درهم نیز با همین مقدار کاهش با رقم ۱۱ هزار و ۲۴۲ تومان عرضه شد.

روز گذشته ششم شهریور در سایت بازار متشکل ارزی اسکناس دلار با کاهش پنج تومانی با قیمت ۴۱ هزار و ۲۹۰ تومانی عرضه شد. دلار حواله نیز یک تومان کاهش با قیمت ۳۷ هزار و ۵۳۶ تومان عرضه شد. همچنین قیمت دلار نیمایی مانند هفته‌های گذشته روی رقم ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان ثابت بود.

روز گذشته اسکناس یورو با کاهش ۲۰۰ تومانی به کانال ۵۲ هزار تومانی برگشت و با رقم ۵۲ هزار و ۹۵۰ تومان معامله شد. قیمت اسکناس یورو در سایت بازار متشکل ارزی افزایش ۱۱ تومانی داشت و با قیمت ۴۴ هزار و ۵۸۶ تومان رسید. یوروی حواله نیز با افزایش ۱۰ تومانی با رقم ۴۰ هزار و ۵۳۲ تومانی عرضه شد.

مطالعه بیشتر:قیمت طلا و سکه 5 شهریور 1402 / سکه‌های سنگین در کانال پایین‌تر جا خوش کردند

دیروز درهم امارات نیز ۱۰ تومان ارزان شد و با رقم ۱۳ هزار و ۵۳۰ تومان معامله شد. در سایت بازار متشکل ارزی قیمت حواله درهم با رقم ۱۰ هزار و ۲۲۱ تومان مبادله شد و تغییر قیمتی نداشت. اسکناس درهم نیز بدون تغییر و با رقم ۱۱ هزار و ۲۴۳ تومان عرضه شد.

قیمت نرخ‌های مختلف

روز پنجشنبه دوم شهریور در سایت بازار متشکل ارزی اسکناس دلار با کاهش دو تومانی با قیمت ۴۱ هزار و ۲۹۷ تومان عرضه شد. دلار حواله نیز با همین مقدار کاهش با قیمت ۳۷ هزار و ۵۴۳ تومان عرضه شد.

همچنین قیمت دلار نیمایی مانند هفته‌های گذشته روی رقم ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان ثابت بود.

قیمت ارزهای موثر

در آخرین روز هفته گذشته اسکناس یورو با رقم ۵۳ هزار و ۲۶۶ تومان معامله شد. قیمت اسکناس یورو در سایت بازار متشکل ارزی کاهش ۱۰۰ تومانی داشت و به قیمت ۴۴ هزار و ۸۵۷ تومان رسید. یوروی حواله نیز با همین مقدار کاهش با رقم ۴۰ هزار و ۷۷۹ تومان عرضه شد.

در نخستین روز هفته جاری اثر اخباری نظیر دیدار وزیر امور خارجه ایران با ولیعهد عربستان و برخی اخبار مربوط به آزادی زندانیان دوتابعیتی و آزادسازی منابع بلوکه‌شده ایران، توانست قیمت دلار را در محدوده ۴۸ هزار و ۸۵۰ تومانی قرار دهد.

در این هفته رفت و برگشت این اسکناس در حالی ادامه داشت که اخبار واصله از انتقال منابع بلوکه‌شده ایران به سوئیس حکایت داشت. با توجه به اینکه بازار اثر اخبار را در بازه‌های زمانی کوتاه از دست می‌دهد تاثیر این اخبار نیز بیش از یک روز دوام نداشت. دلار بار دیگر به کانال ۴۹ هزار تومانی ورود کرد و در معاملات روز چهارشنبه اول شهریوز محدوده حساس ۴۹ هزار و ۲۰۰ تومان را پشت سر گذاشت و به ۴۹ هزار و ۳۰۰ تومانی رسید. به گفته معامله‌گران محدوده حساس قیمت دلار شکسته شد اما افزایشی‌ها نتوانستند دلار را بالای این مرز نگه دارند.

به اعتقاد فعالان بازار نکته مهم درباره قیمت ۴۹ هزار و ۳۰۰ تومانی این بود که دلار در چند هفته گذشته نتوانسته بود به این رقم برسد و عبور از این کانال به معنای رشد بیشتر قیمت دلار بود. زیرا به گفته معامله‌گران، دلار پس از این رقم، به سمت کانال ۴۹ هزار و ۵۰۰ تومان قدم بر می‌داشت و این روند می‌توانست مقدمه رشد قیمت دلار باشد.

به نظر می‌رسد کاهشی‌های بازار مانع رشد بیشتر قیمت دلار شدند و دلار برای سومین ماه متوالی در پله‌های نخست کانال ۴۹ هزار تومان ایستاد تا بار دیگر نشان دهد بازار ارز فعلا به ثبات قیمتی رسیده و قصد تغییر کانال ندارد.

با این وجود کارشناسان اقتصادی با اشاره به موضوع تورم و افزایش تقاضا برای واردات در نیمه دوم سال جاری تاکید می‌کنند که ممکن است در صورت توافق قیمت دلار زمان بیشتری رِنج باشد. اما در هر صورت روند قیمت این اسکناس با توجه به مولفه‌های اقتصادی موجود صعودی است و این اسکناس در کانال‌های قیمتی بالاتری تا پایان سال‌ جاری قرار می‌گیرد.

تحلیلگران اقتصادی با تاکید بر اینکه احتمالا در نیمه دوم سال‌جاری، متغیرهای اقتصادی شرایط بدتری خواهد داشت می‌گویند؛ باید نتیجه برخی اخبار سیاسی که در ماه‌های گذشته بلاتکلیف مانده  مشخص شود. در غیر این صورت این احتمال وجود دارد که روند قیمت دلار در نیمه دوم سال افزایشی باشد. اما میزان این افزایش مشخص نیست.

با این وجود به نظر می‌رسد برای هفته پیش‌رو(‌نخستین هفته شهریور) محدوده ۴۹ هزار تومانی فعلا برای قیمت دلار حفظ شود و اسکناس آمریکایی در منطقه مذکور ضربان‌ داشته باشد. این در حالی است که کارشناسان فنی عبور از قیمت ۴۹ هزار تومانی برای دلار را شروع رشد قیمت و ورود به کانال ۵۰ هزار تومانی می‌دانند.

روز گذشته قیمت دلار در بازارهای همسایه روند متوازنی نداشت. دلار هرات با قیمت ۴۹ هزار و ۲۰ تومان معامله شد و کاهش ۳۰ تومانی داشت. قیمت دلار سلیمانیه افزایش ۸۰ تومانی داشت و با رقم ۴۸ هزار و ۴۹۰ تومان معامله شد.  درهم امارات امروز ۳۰ تومان ارزان شد  و با رقم ۱۳هزار و ۶۰۰ تومان معامله شد.

وی ابراز کرد: «فعلا رشد نقدینگی در سطوح بالایی قرار دارد. کسری بودجه و ناترازی بانک‌ها دلیل عمده این حجم از خلق پول هستند. با توجه به نرخ تورمی که تقریبا به صورت نقطه به نقطه به بالای ۵۰ درصد رسیده بر اساس قاعده برابری قدرت خرید می‌تواند منجر به افزایش قیمت دلار شود.»

این کارشناس اقتصادی در تشریح دلایل بنیادی تاثیرگذار بر قیمت دلار نیز گفت: «افزایش سرعت گردش پول و سیگنال دقیق‌تر افزایش نسبت پول به شبه پول و خروج پول از حساب‌های مدت‌دار که به مرز ۲۴ درصد رسیده از جمله دلایل بنیادی افزایش قیمت دلار است.»

عبدالله مشکانی، کارشناس بازارهای مالی با تاکید بر اینکه قیمت دلار در بلندمدت تابعی از نقدینگی و تورم است به تجارت‌نیوز گفت: «بازارساز توانایی این را دارد که در کوتاه‌مدت با عرضه یا عدم‌ عرضه به بازار جهت دهد. اما در بلندمدت، نرخ ارز تابع نقدینگی و تورم است.»

وی با اشاره به اینکه نقدینگی رو به رشد است افزود: «با توجه به کسری تراز عملیاتی بودجه در سال جاری این موضوع می‌تواند روی نرخ ارز تاثیرگذار باشد. موضوع نقدینگی، تورم و موضوع تراز عملیاتی بودجه در بلندمدت بر قیمت ارز اثرگذار است.»

این کارشناس اقتصادی با اشاره به پالس‌های سیاستگذار در ماه‌های گذشته برای مهار قیمت دلار گفت: «بانک مرکزی همواره با تکیه بر اخبار سیاسی سعی در مهار قیمت دلار دارد این در حالی است که فرایندهای سیاسی هیچ وقت قابل پیش‌بینی نیستند.»

وی افزود: «تا پاییز امسال وقایع سیاسی قابلیت پیش‌بینی ندارد. بنابراین بازارها تا زمانی که تکلیف این اخبار روشن نشود نمی‌توانند روند بگیرند.»

این تحلیلگر بازارهای مالی با اشاره به نوسانات فعلی بازار ارز خاطرنشان کرد: «در حال حاضر نوسانات در بازار ارز مانند یکی دو هفته اخیر وجود دارد اما با دو سه هزار تومان بالا و پایین بازار روند نمی‌گیرد.»

وی با بیان اینکه محدوده ۵۹ تا ۶۰ هزار تومانی سقف قبلی دلار است تاکید کرد: «تا موقعی که سقف قبلی دلار شکسته نشود نمی‌توان برای دلار روند جدیدی تصور کرد و روندی برای دلار شکل نمی‌گیرد. بنابراین هر وقت قیمت دلار بالای سقف قیمتی قبلی بسته شد آن زمان می‌توان درباره روند بعدی این اسکناس صحبت کرد.»

دیروز اسکناس یورو کاهش ۱۵۰ تومانی داشت و با رقم ۵۳ هزار و ۴۵ تومان معامله شد. قیمت اسکناس یورو در سایت بازار متشکل ارزی افزایش ۲۶ تومانی داشت و با قیمت ۴۴ هزار و ۹۵۴ تومان رسید. یوروی حواله نیز با ۲۴ تومان کاهش با رقم ۴۰ هزار و ۸۶۸ تومان عرضه شد.

قیمت درهم امارات دیروز تغییر نکرد. این اسکناس با قیمت ۱۳ هزار و ۴۸۰ تومان معامله شد. در سایت بازار متشکل ارزی قیمت حواله درهم با رقم ۱۰ هزار و ۲۲۵ تومان مبادله شد و کاهش دو تومانی داشت.  اسکناس درهم نیز با همین مقدار کاهش با رقم ۱۱ هزار و ۲۴۸ تومان عرضه شد.

از سوی دیگر برخی بازیگران بازار ارز نیز معتقد بودند با شروع شهریور و ماندگاری قیمت دلار در کانال ۴۸ هزار تومانی، تقاضا افزایش می‌یابد و این اسکناس بار دیگر به کانال ۴۹ هزار تومانی برمی‌گردد.

کارشناسان اقتصادی نیز به کسری تراز عملیاتی بودجه در سال جاری اشاره می‌کنند. آنها می‌گویند این موضوع علاوه بر تورم و افزایش نقدینگی، در بلندمدت می‌تواند روی نرخ ارز تاثیرگذار باشد.

با توجه به اینکه پالس‌های سیاستگذار همواره برای مهار قیمت دلار فعال بوده است اما تجربه هفته‌های گذشته نشان می‌دهد که سیگنال‌های سیاست خارجی نیز چندان در بازار ارز نرخ‌شکن نیستند.

قیمت دلار در هفته‌های گذشته نوسانات روزانه هزار تومانی را نیز به خود دیده است؛ اما روند قیمت در مرکز مبادله با تحرکات لاک‌پشتی، تغییرات یک و نهایتا ۵ تومانی را به همراه داشته است.

روز گذشته در سایت بازار متشکل ارزی اسکناس دلار با قیمت ۴۱ هزار و ۳۱۵ تومان عرضه شد و کاهش پنج تومانی داشت. دلار حواله نیز با همین مقدار کاهش با قیمت ۳۷ هزار و ۵۵۹ تومان عرضه شد.

همچنین قیمت دلار نیمایی مانند هفته‌های گذشته روی رقم ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان ثابت بود.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

Markets

دیگر رسانه ها