حجتالاسلاموالمسلمین پورمحمدی عنوان کرد؛
اسناد ۲۰ جلدی سازمان مجاهدین خلق منتشر میشود
مرکز اسناد کار سنگینی انجام داده که شاید نزدیک به ۲۰ جلد شود و به مرحله چاپ برسد که جزئیات سازمان مجاهدین خلق از تکون اولیه تا امروز را بررسی کرده است؛ جزئیات آن برای کارشناسان برجسته مکشوف نبوده و کم کم کشف میشود و داستانها ریزتر مطرح میشود.
به گزارش روابط عمومی مرکز اسناد انقلاب اسلامی نشست نقد و بررسی کتاب «رونوشت برابر اصل» (یادداشتهای قاسم عابدینی از رهبران سازمان پیکار) روز دوشنبه (۲۲ آبان) در سالن اجتماعات مرکز اسناد انقلاب اسلامی برگزار شد.
حجتالاسلاموالمسلمین مصطفی پورمحمدی در این نشست اهمیت و ارزش کتاب «رونوشت برابر اصل» را در خودنوشت بودن آن دانست و گفت: قاسم عابدینی از رهبران پیکار در زندان از درون تشکیلات مجاهدین خلق و پیکار هر آنچه داشته بیان کرده و نقاط ضعف، اشکالات و اشتباهات به نحوی در این سخنان دیده میشود. برخی میگویند زیادهگویی کرده است که اتفاقاً در زیادهگویی خیلی از حرفها زده میشود و بسیاری از مطالب آشکار میشود. وقتی انسان خودش را کنترل و سانسور میکند بسیاری از گفتهها مطرح نمیشود و اگر حرفهای زیادی در کتاب بیان شده ارزش بسیاری دارد.
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی از نقد جدی کتاب استقبال کرد و آن را عامل کمال و اصلاح اثر دانست که میتواند آن را پیرایش و ویرایش بهتری کند.
او افزود: مرکز اسناد کار سنگینی انجام داده که شاید نزدیک به ۲۰ جلد شود و به مرحله چاپ برسد که جزئیات سازمان مجاهدین خلق از تکون اولیه تا امروز را بررسی کرده است؛ جزئیات آن برای کارشناسان برجسته مکشوف نبوده و کم کم کشف میشود و داستانها ریزتر مطرح میشود. تمام ترورها و عملیات پیش از انقلاب خیلی دقیق بررسی شده است و حتی سراغ خانوادههای آسیبدیده رفتیم و جزئیات بسیار دقیق بیان شده است که مستندسازان میتوانند روی این مساله کار کنند.
او افزود: فرقهسازی مهم است و در فرقهها افراد برجسته میشوند. سرویسهای اطلاعاتی هم روی این افراد سوار میشوند و فرقه را تبدیل به تشکیلات میکنند.
پورمحمدی درباره نگرش مائوئیستی سازمان مجاهدین هم گفت: سازمان مجاهدین همکاری عملیاتی و سیاسی گستردهای در دهه ۵۰ با شوروی داشته است. تفکر مائوئیستی نمیتواند سازمان را به سمت همکاری با شوروی لنینیستی بکشد. شاید بگویید این مساله حاکی از تفکر نبوده است اما عملاً سازمان به دلیل نیازها و ارتباطاتش و نفوذ بیشترش با شوروی در ارتباط بوده است.
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی افزود: اسناد نشان میدهند مجاهدین خلق، سازمانی ملی نبوده است و اگر هم مبارزانش ضد استبداد بودند اما ملی نبودند و موضوع در هویت سازمان تعیینکننده است.
او تاکید کرد: آنچه برای مرکز اسناد انقلاب اسلامی مهم است این است که تاریخ را خوب تحقیق و تفحص و زوایای پنهان آن را روشن کنیم. اگر مستندسازان خواستند کاری انجام بدهند منابع زیادی در دسترسشان باشد. همچنین در آینده صداوسیما، مراکز هنری و تولید فیلم و سریال بتوانند در مرکز اسناد خیمه بزنند و سرمایهگذاری کنند. حرف ما این است که باید زبان مناسب امروز را پیدا کنیم تا بتوانیم تاریخ را برای مردم به درستی روایت کنیم.
دیدگاه تان را بنویسید