حمایت اصلاحطلبان از فهرست انتخاباتی حزب اعتدال و توسعه
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی میگوید: ورود اصلاحطلبان به انتخابات با محوریت کارگزاران دروغ و شایعه است و ممکن است اصلاحطلبان از لیست حزب اعتدال و توسعه حمایت کنند.
محمود علیزاده طباطبایی، به خبرآنلاین گفت: حزب کارگزاران سازندگی خارج از چارچوب اصلاحطلبان اقدامی انجام نمیدهد. جمعبندی اصلاحطلبان به این ترتیب بود که در انتخابات شرکت کنند اما با طرح پیش ثبتنام که در مجلس تصویب شد امکان حضور را از اصلاحطلبان گرفتند که این اقدام بر خلاف نظر مقام معظم رهبری است که بر حضور حداکثری تاکید کردند.
وقتی قضیه پیش ثبتنام مطرح شد شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی اعلام کرد که هیچکدام از اعضای حزب کارگزاران سازندگی در انتخابات مجلس دوازدهم ثبتنام نکند. با این وجود تعدادی در انتخابات ثبتنام کردند که اگر صلاحیت آنها تایید شود و لیست قابل اعتماد و مورد تایید اصلاحطلبان باشند، ممکن است اصلاحطلبان وارد عرصه انتخابات شوند اما با وجود اینکه حضور فعال مردم در انتخابات از جمله برنامههای مقام معظم رهبری است اما این برنامه در سیاست شورای نگهبان و اصولگرایان نیست. وی در پاسخ این سؤال که کدام چهرهها از حزب کارگزاران در انتخابات مجلس ثبتنام کردند؟، گفت: حزب کارگزاران سازندگی رسماً به اعضا اعلام کرد که کسی در انتخابات ثبتنام نکند اما امکان دارد از نسل جوان افرادی نامنویسی کرده باشند که بعد از تایید صلاحیت آنها به جمعبندی برسیم اما هنوز چنین جمعبندی وجود ندارد و اطلاع نداریم که چه کسانی از حزب کارگزاران سازندگی در انتخابات مجلس دوازدهم ثبتنام کردند.
علیزاده گفت: ورود اصلاحطلبان به انتخابات با محوریت کارگزاران دروغ و شایعه است چرا که حزب کارگزاران سازندگی خارج از چارچوب اصلاحطلبان اقدامی انجام نمیدهد و در حال حاضر هم لیستی ندارد.
«اخیراً آقای روحانی در جلسه با دولتمردان سابق خود گفتهاند که اصلاحطلبان را باید راضی کنیم بیایند، آن وقت شاهد تحولی خواهیم بود، فکر میکنید احتمال ارائه لیست یا ائتلاف انتخاباتی وجود دارد؟». علیزاده در پاسخ این سؤال گفته است: از حزب اعتدال و توسعه چند نفر از جمله محمدباقر نوبخت و سورنا ستاری در انتخابات مجلس دوازدهم ثبتنام کردند. در مجموع حزب اعتدال و توسعه خود را اصلاحطلب ارزیابی نمیکند بلکه حزب مستقلی است که در میان احزاب اصلاحطلب قرار ندارد لذا امکان دارد حزب اعتدال و توسعه لیست بدهد که اگر این کار را انجام دهد و افراد مورد اعتماد در آن حضور داشته باشند بعید نیست که اصلاحطلبان از لیست مذکور حمایت کنند.
در هر صورت حزب کارگزاران سازندگی تلاش کرد که مانند مجلس پنجم حداقلی را در مجلس داشته باشد چرا که یک حداقل قدرتمند میتوانست کارساز و مؤثر باشد اما آقایان متوجه این برنامه شدند و از طریق ابزارهایی مانند ارسال پیامک با این مضمون که هر فردی قبلاً صلاحیتش رد شده، این بار هم ردصلاحیت میشود و همچنین طرح قضیه پیش ثبتنام، مانع شکلگیری همین حداقل قدرتمند در مجلس شدند. البته آقایان نیازی به برگزاری انتخابات پرشور ندارند چرا که اینها مجلس انقلابی میخواهند که در نتیجه انتخابات پرشور مجلس انقلابی نمیشود بلکه مجلس معتدل و قانونی میشود.
گفتنی است فرافکنی علیزاده طباطبایی برخلاف برخی گزارشهای دیگر مبنی بر فعالیت گسترده انتخاباتی کارگزاران از چند ماه قبل است، ضمن این که مرحله پیش ثبتنام به خودی خود نمیتواند مانعی بر سر نامزدی در انتخابات تلقی شود.
همچنین اصلاحطلبان متعددی ظرف چند ماه گذشته، از فعالیت انتخاباتی حزب کارگزاران و برخی احزاب مشابه خبر دادهاند؛
از جمله:
- محمدرضا خباز، (معاونت امور تقنینی در معاونت پارلمانی دولت روحانی): پنج حزب اصلاحطلب از جمله اعتماد ملی، کارگزاران سازندگی، حزب اسلامی کار و خانه کارگر و حزب مردمسالاری به اعضای خود پیشنهاد دادند در انتخابات نامزد شوند.
- مصطفی کواکبیان: از اصلاحطلبهای مجلس دهم که آمار گرفتم، حدود ۲۵ نفر ثبتنام کردهاند، یعنی اگر همین افراد تأیید صلاحیت شوند میتوان یک لیست (در تهران) ارائه کرد.
- مهدی آیتی (عضو فراکسیون حزب مشارکت در مجلس ششم): حزب کارگزاران، شعبههای استانیاش را فعال کرده و اگر جبهه اصلاحات لیست ندهد، لیست جداگانه خود را میدهد.
- کمالالدین پیرموذن، نماینده سابق و اصلاحطلب مجلس: افراد نزدیک به خاتمی، سیدحسن خمینی و لاریجانی و... پیگیری کردهاند تا افرادی برای نامزدی در انتخابات ثبتنام کنند. برخی افراد اصلاحطلب ثبتنام کردهاند اما نمیخواهند علنی کنند. در جلساتی که با برخی از این آقایان مثل جهانگیری، مرعشی، باهنر، لاریجانی و... داشتیم قرار بود برای حضور بیشتر افرادی که نام برده بودم تلاشهایی صورت گیرد و آقای جهانگیری به جد تا حصول نتیجه نهائی پیگیر باشند. پیگیر هستم که بتوانیم ۱۷۰ کاندیدا را مورد حمایت قرار دهیم.
- جلال میرزایی عضو فراکسیون اصلاحطلبان در مجلس دهم: واقعیت امر آن است که حسن روحانی یا علی لاریجانی و چهرههایی از این دست، سالیان متمادی در مناصب حضور داشتهاند و برای جوانان و فعالان اصلاحطلب و معتدل دیگر حضور این افراد جذابیت چندانی ندارد و از حضور آنها در انتخابات استقبال نمیکنند. لاریجانی، جهانگیری، عارف و سایر احزاب به افراد نزدیک خود پیشنهاد کردهاند که ثبتنام/کیهان
منبع: کیهان
دیدگاه تان را بنویسید