لیست بذرپاش در راه است؟
اگر شریان با وجود تمامی عوارض و پیامدها به رقابت درون جریانی اصرار داشته باشد، میتوان به یک رقابت میان لیست خالص شریانی و فهرست اصول گرایان مرکزگرا اندیشید تا وزن واقعی شریان مثل رایحه خوش مشخص گردد.
فاطمه سادات حمیدیان، سخنگوی شریان در گفتوگو با خبرگزاری مهر می گوید: «اولین راهبرد شریان رقابت انتخاباتی در درون جبهه انقلاب و نه با جریان اپوزیسیون غربگرا است ». شریان که تشکلی تازه ساخته شده و جدید است و ترکیبی از برخی نزدیکان بذرپاش در دیوان محاسبات و برخی دیگر از چهره ها است و تعدادی از سوپرانقلابی ها را هم در خود جای داده است، در اولین جلسه خود در سال گذشته با حضور وزیر راه اعلام موجودیت کرد. این جریان با وجود اعلام رییس جمهور مبنی بر عدم دخالت دولت در انتخابات همچنان به فعالیت های انتخاباتی خود ادامه می دهد و هیچ گاه نسبت خود را با وزارت راه و وزیر مربوطه مشخص نکرده است.
این تشکل اکنون نیت خود را به صورت علنی توسط سخنگویش فاش کرده و از رقابت درون جناحی سخن گفته است. حمیدیان از سیاست این جریان به صورت علنی رونمایی می کند و از عدم وحدت با سایر جریان ها سخن می گوید. نوعی بازگشت به منش حامیان دولت نهم در انتخابات شورای شهر سوم. پیشتر و پس از روی کار آمدن دولت احمدی نژاد، مهرداد بذرپاش با حمایت دولت وقت فهرستی را برای انتخابات شورای شهر سوم تحت عنوان «رایحه خوش خدمت» آماده کرد و مقابل فهرست اصول گرایان قرار داد. هم این فهرست شکست سختی خورد و هم موجب شد که 4 اصلاح طلب به شورای شهر راه پیدا کنند. این شکست اما موجب شد که احمدی نژاد دیگر به این تیم سیاسی اعتماد نکند و در انتخابات مجلس هشتم در کنار سایر اصول گرایان قرار گیرد. این یک تجربه جدی پیش روی دولت سیزدهم است که به صورت علنی اعلام کرده که وارد فضای انتخابات مجلس نخواهد شد اما شریان گویا قصد دارد خلاف این عهد و سخن عمل کند که انتظار می رود و پیش بینی می شود که با مرزبندی دولت سیزدهم و در راس آن آقای رییس جمهور مواجه شود چرا که جدا از مداخله یک وزارتخانه در انتخابات، تجربه شکست رایحه خوش و عوارض این شکست اکنون تیم سیاسی دولت را هوشیار خواهد کرد.
همان طور که گفته شد ورود این طیف به انتخابات که از حمایت یک وزیر برخوردار است و این حمایت در جلسه اعلام موجودیت به روشنی مشخص شده حتما با سخنان رئیس جمهور مبنی بر عدم دخالت دولت در انتخابات مغایرت دارد. هر چه باشد، بذرپاش وزیر راه است و شریان نیز نزدیکی غیرقابل انکاری با او دارد. لذا این رویه قبل از هر چیز به خود دولت آسیب خواهد زد و ادامه این روند از سوی برخی جریان ها که ردای حمایت از دولت پوشیده اند موجب فاصله افتادن بین دولت و سایر طیف های جریان اصول گرایی می شود. نکته حائز اهمیت دوم این است که این سیاست شریان ، رقابت را به درون جبهه اصولگرایی خواهد کشاند که قصه زیانهای آن سر دراز دارد. بدیهی است که این رویکرد زمینه را برای جریان رقیب یعنی اصلاح طلبان که اکنون به واسطه عملکرد خودشان و سابقه سیاستورزیشان به حاشیه رفتهاند؛ مهیا خواهد کرد. در پی این استراتژی شکل گیری یک فراکسیون قوی اصلاحطلب و اعتدالی که قطعا زمینهساز نقش پررنگ این جریان در انتخابات ریاست جمهوری بعدی است؛ اصلا بعید نیست.
این رویه همچنین موجب شکل گیری شکافهای بزرگ درون جریانی است و تبعات آن به قدری روشن است که نیازی به برشمردن ندارد. شکل گرفتن دوقطبی های درون جریانی که ناشی از رقابت درون گروهی است موجب خدشه وارد شدن به برادری سیاسی که مورد تاکید رهبر انقلاب بوده، خواهد شد و حتما شکاف های درون جریان را فعال خواهد کرد. گرچه گویا نوع موضع گیری های خانم معصومی و آقای رسایی به عنوان دو شریانی اساسا برای رقابت درون جناحی طراحی شده و قصد دارد به جای رقابت کلاسیک چپ و راست، رقابت را به درون جبهه اصول گرایی بکشاند که در نوع خود جالب توجه است. چرا یک جریان سیاسی باید راهبرد خود را رقابت با سایر طیف های درون جریان تعریف کند مگر آنکه در باطن نقشه تقابل با هم جناحی ها را کشیده باشد؛ چیزی شبیه انتخابات شورای شهر سوم.
در این میان عجیب ترین بخش گفته های سخنگوی شریان به رقابت درون جناحی به جای رقابت با جریان غرب گرا بازمی گردد. خانم حمیدیان باید به این سوال پاسخ دهند که اولا این سیاست شریان(رقابت درون جریانی) چه نسبتی با نهی رهبری از شکل گیری دوقطبی های کاذب دارد و ثانیا با کدام استدلال رقابت با غرب گرایان داخلی در قالب برخی جناح ها را کنار می گذارند و به رقابت درون جریانی مشغول می شوند؟ چگونه این حجم نامزد سفید ثبت نام کرده از اعتدال و اصلاحات را نمی بینند و رقابت درون جریانی را تجویز می کنند؟ مگر جریان غرب گرا در کشور به پایان رسیده که رقابت انتخابات مجلس را بدون این جریان فرض می کنند و مشغول جریان اصول گرایی می شوند؟
اگر شریان با وجود تمامی عوارض و پیامدها به این راهبرد اصرار داشته باشد، می توان به یک رقابت میان لیست خالص شریانی و فهرست اصول گرایان مرکزگرا اندیشید تا وزن واقعی شریان مثل رایحه خوش مشخص گردد. شریان برنده چنین رقابتی نیست چرا که وزن اجتماعی خود را به وضوح در مراسمی که در مسجد میدان فلسطین برگزار کرد، نشان داد.
منبع: فردا
دیدگاه تان را بنویسید